Stránka 64 z 70
Napsal: 1.12.2007 18:11
od sevencreature
Sirine: Ok. Takže místo pro další PISS je rozhodnuté, teď už jen vybrat termín

Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 17.12.2007 19:46
od M.O. 007
A polský bigos, to je nejlepší zelňačka na světě
Bůůůů... já to neměla číst, teď budu mít deprese z tý hrozný diety...

Re:
Napsal: 17.12.2007 20:23
od Vallun
sevencreature píše:Sirine: Ok. Takže místo pro další PISS je rozhodnuté, teď už jen vybrat termín

Kurňa, vy víte, jak na mne:D
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 19.12.2007 19:38
od Sirine
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 19.12.2007 20:24
od Morty
Zmiesat vlassky, alebo parizsky salat s pikantnym, alebo feferonkovym... totizto tie dva salaty nemaju majonezu a ani kusok masa... Takze zmiesanim vznikne lahoda :)
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 9.1.2008 18:37
od Illuminating
Gyros.
Dávám si ho téměř pravidelně při Sobotních odchodech z Viper Klubu. :)
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 11.1.2008 21:52
od Sirine
- dnes chléb se sádlem a cibulí (pane jo, že mi ale po dlouhé době přišel k chuti

)
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 12.1.2008 22:12
od Neferit Sr.
Já mám rád škvarkové sádlo a na něj nakrájené uvařené vajíčko, lehce posolit a na jaře a vlétě jemně nasekanou cibulkou. To je moje oblíbená variace na téma chléb se sádlem.
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 12.1.2008 22:45
od Vallun
Neferit Sr. - škvarkové sádlo s vajíčkem? To jsem tedy ještě nezkoušel. A ač nejsem stoupencem přehnaně zdravé výživy, tak mi to připadá jako slušná cholesterolová bomba:)
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 13.1.2008 13:42
od Sirine
Neferit Sr. píše:Já mám rád škvarkové sádlo a na něj nakrájené uvařené vajíčko, lehce posolit a na jaře a vlétě jemně nasekanou cibulkou. To je moje oblíbená variace na téma chléb se sádlem.
- tak takhle to neznám (jen ve variantě s máslem), asi to zkusím

Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 13.1.2008 13:54
od Neferit Sr.
Vyzkoušej. Je to velmi dobré. Ono se to taky dá udělat takto.
250gramový kelímek namletých škvarků
4 uvařená vajíčka,
20 deka jemně nakrájených okurků sterilovaných
jednu středně velikou cibuli, najemno nasekanou
všechno smíchat v robotovi do pěny a nakonec ručně v míchat na kkostičky nákrájená vajíčka. Dochutit solí a plnotučnou hřčicí. Na čersvý chleba je to dobrý šupec.
JInak babička dávala na chleba domácí sádlo - to je samo o sobě velmi dobré a na to jemně natřela hořčici a nakrájela okurek. Primitivní ale opět je to dobrý gáblík.
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 13.1.2008 14:00
od Sirine
- jsem doma

jen já to znám jako škvarkovú paštiku (ale z čerstvými vajíčky a krátce sterilovat), moc, moc dobré ( a kápie v ní udělá taky dobrou službu)
- chleba se sádlem a pikantní hořčicí je dobrota (i když ten můj na mně kouká jak na marťana, kdykoliv to vidí...

)
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 13.1.2008 14:04
od Neferit Sr.
Jo to znám. Ale my maskovaní ufouni s tím nenecháváme zdeptat. Pokud jsme dokázali zvládnou meziplanetární let a následnou domestikaci na Zemi tak nějaký pohled nás nerozhodí.
Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 13.1.2008 20:37
od sevencreature
Neferit Sr. píše:Vyzkoušej. Je to velmi dobré. Ono se to taky dá udělat takto.
250gramový kelímek namletých škvarků
4 uvařená vajíčka,
20 deka jemně nakrájených okurků sterilovaných
jednu středně velikou cibuli, najemno nasekanou
všechno smíchat v robotovi do pěny
Až na to mixování do pěny (zvrhlé, podle mě

) - nejlepší je to rozemlít v mlýnku na maso, vznikne ideální "hrubost" pomazánky (dle mého názoru). Jo, kde jsou ty časy...
Když už mluvíme o pomazánkách - klasická tvarůžková (předpokládám, že znáte a konzumujtete taktéž): na kostičky nakrájet tvarůžky a cibuli a smíchat s rozměklým máslem a mazat na chleba

Re: Mňamky anebo oblíbená jídla
Napsal: 13.1.2008 20:40
od Ajantis
sevencreature píše:Když už mluvíme o pomazánkách - klasická tvarůžková (předpokládám, že znáte a konzumujtete taktéž): na kostičky nakrájet tvarůžky a cibuli a smíchat s rozměklým máslem a mazat na chleba

... a pak týden nevycházet ven, nutno dodat.
