Stížnosti na všechno II
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Re: Stížnosti na všechno II
Carlos: Pokud myslíš médiemi televizi, tak s tou do kontaktu moc nepřicházím. Co může být na dobrovolném sexu zvráceného?
Hamster - z hlavy nevím, ale nevybavuji si žádný případ... ale ejslti toc cheš vědět přesně, popros Ajantise, ať se zeptá prof. Císařové:) Vím,že byly návrhy toto ustanovení zrušit a v návrhu nového kodexu je začlěněno ve zcela jiné podobě do jiné skutkové pdostaty (nebo aelspoň bylo v té verzi, kteoru jsem studoval.
Carlos - tak to bacha! Znásilnění se soudí často a docela tvrdě (ve smyslu,že tresty se často ukládají na horní hranici), navíc je to "nastavené" tak,že ženská si něco vymyslí a to stačí an to, aby měl chlap průser:(
V médiích jetoho hafo,a el nevybavuji si, že by to byl incest jako takový... Ale možné to je...
Carlos - tak to bacha! Znásilnění se soudí často a docela tvrdě (ve smyslu,že tresty se často ukládají na horní hranici), navíc je to "nastavené" tak,že ženská si něco vymyslí a to stačí an to, aby měl chlap průser:(
V médiích jetoho hafo,a el nevybavuji si, že by to byl incest jako takový... Ale možné to je...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hamster: Nemluvil jsem o dobrovolném sexu. Médii myslím i televizi, ale na tu taky moc nekoukám. Spíš na internotových serverech je to dost vidět. Teď mě třeba napadá, jak dvanáctiletý kluk souložil s o dva roky starší sestrou a mají chlapečka. Bylo to u sociálky, ale vzhledem k nízkému věku se to řešilo jinak. Ale většina incestního poměru se asi ani na policii nedostane (když to bylo dobrovolně), proč taky? To by to musel prásknout jeden z protagonistů a nevidím důvod, proč by to dělal.
EDIT:
Vallun: Nj, když nejsou prostředky, aby se to vyšetřovalo pořádně. Jsem si vědom toho, že se ukládají tresty na horní hranici, ale zdají se mi tak o dva roky nižší než by bylo záhodno.
EDIT:
Vallun: Nj, když nejsou prostředky, aby se to vyšetřovalo pořádně. Jsem si vědom toho, že se ukládají tresty na horní hranici, ale zdají se mi tak o dva roky nižší než by bylo záhodno.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Carlos: Myslím, že naprosto míjíš pointu. Dítě dvou dětí by byl úplně stejný problém i kdyby příbuzní nebyli a to, že se incest na policii většinou nedostane přece nemá nic společného s tím, že je ilegální. To je jako když 7c argumentoval pro ilegalitu marijuany tím, že si jí každý kdo chce dokáže sehnat i tak. Na tom přece vůbec nesejde.
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hamster: Ale oni to neřešili kvůli tomu dítěti, které čekali. To se zjistilo až potom, že ho má s bráchou (cca půl roku). Nejdříve se řešil ten incest.
Hamster - problém je,že když spolu budou spát dva 13ti letí lidé, tak se nejedná o trestný čin, ale o "nevinnou děckou hru", za kterou nemůžeš nikoho postihnout... A teď si představ, že jeden z nich je o dva měsíce starší...dva roky spolu normálěn spí...a najednou yb to ěml být ze strany toho jednoho zvláš%t závažný trestný čin? a za dva měsíce z thož skutku bude přirozená lidská potřeba... Já teda nevím, ale tady je něco divného... (jinými slovy, já jsem proto, aby se orpavdu dobrovolný pohlavní styk netrestal vůbec...).
Nedáváš smysl. Ten incest se řešil dříve, než to dítě, přesto že se na něj přišlo až o půl roku později?Carlos píše:Hamster: Ale oni to neřešili kvůli tomu dítěti, které čekali. To se zjistilo až potom, že ho má s bráchou (cca půl roku). Nejdříve se řešil ten incest.
Vallun: Já taky, ale tady nejde o sex, ale o dítě a 12 + 14 letí rodiče se o něj asi postarat moc schopni nebudou. (proto "problém")
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hamster: Nějak (nevím jak) se přišlo na to, že má poměr (sexuální) s svým bráchou (ta ségra), v té době už byla těhotná, ale to se prostě řešilo jinak asi, pak během šetření incestu si zřejmě nějaký vyšetřovatel vzpomněl, že by bylo fajn zjistit, jestli náhodou to děcko nemá s bráchou - a ejhle! Měla. To je to, co s z té zprávy zhruba vybavuju, už je to celkem dlouho zpátky.
Jo takhle... No, představa toho, jak policejní vyšetřovatelé šetří sex dvou děcek je sice zábavná, ale nějak jsem ztratil přehled v tom, jak je to relevantní v otázce ilegality incestu. Pokud by tam vzhledem k věku nefigurovalo to dítě, tak by mi ten případ skoro přišel spíše jako argument proti té ilegalizaci.
Hamster - samozřejmě,že to problém je. O tom žádná, jen nepovažuji za vhodné jej řešit trestním právem.
Ad ten případ - ono se zjistilo,že holčina je těhotná - podezření na trestný čin (mladší 15ti let), začalo se hledat, kdo s ní spal a zjistilo se, že s ní spal bratr, ale to, že je otcem se potvrdilo až po narození dítěte (ono to dřív nejde, myslím...). Vím,že jsem to v novinách načítal, ale už si z toho pamatuji kulové...
Ad ten případ - ono se zjistilo,že holčina je těhotná - podezření na trestný čin (mladší 15ti let), začalo se hledat, kdo s ní spal a zjistilo se, že s ní spal bratr, ale to, že je otcem se potvrdilo až po narození dítěte (ono to dřív nejde, myslím...). Vím,že jsem to v novinách načítal, ale už si z toho pamatuji kulové...
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Vallun: Jj, takhle nějak to bylo. Dobrá paměť.
Hamster: Tak to jsem tě nepochopil já, to sory. Ale stejně to neměl být příklad toho, že to lidé dělají, ale že se to vyšetřuje policií (ne to děcko, proboha! Ten incest).
Hamster: Tak to jsem tě nepochopil já, to sory. Ale stejně to neměl být příklad toho, že to lidé dělají, ale že se to vyšetřuje policií (ne to děcko, proboha! Ten incest).
Hasmter - jestli to byl tento případ, tak tak dobrá není:( Té matce už bylo 18... Navíc na otcovství bratra se přišlo dříve...
Pro Hamstera: Dítě zplozené sourozenci je výjimka. Loni kriminalisté v Česku vyšetřovali sedm případů pohlavního styku mezi příbuznými. Stíhat začali jen čtyři. Podobné věci se totiž špatně prokazují.
Pro Hamstera: Dítě zplozené sourozenci je výjimka. Loni kriminalisté v Česku vyšetřovali sedm případů pohlavního styku mezi příbuznými. Stíhat začali jen čtyři. Podobné věci se totiž špatně prokazují.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
A) Zhruba před měsícem jsem četl nějaký článek o recidivistovi, kde bylo napsáno, že před asi 5 lety dostal trest za soulož mezi příbuznými. Bohužel si nemohu za nic vzpomenout, co to bylo za článek.Hamster píše:Ta kriminalizace incestu je ale něco fakt absurdního. Máš nějaké ponětí jestli se za to krom tohoto případu v posledních letech rozdávaly tresty?

B) Za tou kriminalizací stály 2 důvody:
1) eugenický - při pohlavním styku je riziko otěhotnění a jak známo, u těchto dětí je větší šance výskytu určitých genetických vad;
2) mravní - sex v rodině byl prostě vnímán jako něco nemravného.
Důvod 1) stále trvá, i když podle mého je neadekvátní dnešní době, v níž je kvůli rozvoji antikoncepce fakticky přerušen kauzální nexus mezi pohlavním stykem a zplozením.
O trvání důvodu 2) se vedou spory, protože je klíčový pro to, jestli trestat i nevlastní sourozence.
Já se kloním k názoru, že tento už netrvá, protože TZ kriminalizuje pouze "soulož" a nikoli "jiný obdobný pohlavní styk", který TZ zná v § 241*. Jelikož mezi nimi TZ rozlišuje a v § 245 trestá pouze soulož, plyne z toho, že je to pouze z důvodu eugenického. Protože těžko přisvědčit tomu, že je anální styk mezi sourozenci mravnější než vaginální.
Na druhou stranu někteří odborníci usuzují na trestnost styku mezi nevlastními sourozenci a dokonce i na trestnost (např.) orálního sexu, tedy toho "jiného obdobného styku". Opírají to o historický výklad související se situací v době novelizace toho § 241, ten ale dle mého porušuje princip právní jistoty a jde o nepřípustnou analogii v neprospěch pachatele. Kdyby zákonodárce chtěl trestat i orální/anální/jiný styk mezi sourozenci, vložil by onen "jiný obdobný pohlavní styk" i do § 245.
[Osobně mám též určité pochybnosti o naplnění materiálního znaku TČ, tedy jeho nebezpečnosti pro společnost "vyšší než nepatrné" (§3 TZ); ono riziko ohrožení chráněného zájmu (= kvality rasy) je dle mého při užití antikoncepce výrazně zeslabeno; ale tohle už je věc vkusu.]
* § 241 - Znásilnění
(1) Kdo násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí donutí jiného k souloži nebo k jinému obdobnému pohlavnímu styku, nebo kdo k takovému činu zneužije bezbrannosti jiného, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let.
---------------------------
Tolik úvod do tématu pohlavního styku mezi sourozenci.