Moje třída má hned dva exoty (exotky). První je matikářka. Malá věčně se usmívající osoba, která když zpozoruje nějakou nekázeň, tak buď to nechá být nebo vysokým hlasem vypískne: "Máš míííínus!" Také je až neuvěřitelně citlivá k šikaně. To se projevilo, když mi jednou při matice kamsi zapadla propiska a když mě učitelka zpozorovala a já jí vysvětlil, co se stalo, okamžitě začala na třídu soptit cosi o šikaně a o nahlášení třídní učitelce a o obvyklém vyhrožováním třídními důtkami. Příval výhružek byl zastaven až když jsem zjistil, že jsem na propisce seděl

Druhý takovýto zjev je učitelka na dějepis. Její výklad vypadá tak, že milá kantorka sedí na katedře, má zavřené oči, prsty bubnuje do první lavice a diktuje výklad. To by nebylo nic zvláštního, nebýt jejího sklonu nám dávat čouda za každou maličkost. Není to zas tak dávno, kdy se jeden chlapík od nás ze třídy nepodepsal na test a učitelka na nás dobře půl hodiny řvala cosi o nespolehlivosti a pitomství. Vůbec po každé písemce na nás bez ustání soptí, že jsme se to nenaučili, že jsme hlavy dubové/dřevěné/slepičí a že od ní nemáme čekat žádnou shovívavost. Taky má sklony ke zvýhodňování druhé kvarty (A) a vždy nám jí předhazuje jako příklad.
A co vy?
(v případě, že nebude zájem a budou se tu objevovat odmítavé ohlasy, prosím adminy o smazání)