Alnag:
I já píšu z Aceru. Ne zrovna teď, ale přes týden ano. Je starý rok a tři čtvrtě, tehdy stál 45 000, takže ne úplný low end.
1. Konstrukce nestojí za nic:
- Celý z umělé hmoty, už po měsíci se odlomily plasty kryjící klouby na otevírání displeje.
- Po čtvrt roce přestaly fungovat 2 klávesy na klávesnici, nejdou zmáčknout.
- Po půl roce přestalo fungovat levé tlačítko na touchpadu, též fyzický problém, nejdou domáčknout.
K tomu dodávám, že jej témě nepřevážím, věčně stojí na koleji na stole. Nadto jsem klávesnici ani touchpad nikdy téměř nepoužíval, bo tam mám zvlášť myš i klávesnici. Takže opotřebením to nebude a vzhledem k tomu, že ho mám 3/4 metru před sebou, tak ani napadanými kusy jídla/pití.
Nechci vědět, co by se mu stalo při běžném cestovním používání.
2. Idiotské rozložení portů:
- Kdo kdy viděl cpát USB na přední stranu? Totéž díry na reproduktory - je to VELMI nepraktické a nepohodlné.
3. Extrémně se přehřívá, není možné ho kvůli tomu mít např. na klíně.
To jsou 3 hlavní skupiny prolbémů, k tomu bych ještě zmínil zvyk montovat nekvalitní displeje (obzvláště ty lesknoucí) a pomalé HDD, velkou hlučnost... Jistě i další libosti, na něž si právě nevzpomínám.
Takže u mne to není žádná víra v pověry a legendy, ale prostě empirická, rok a tři čtvrtě dlouhá zkušenost.
Jinak spolužák má notebook Dell a vypadá VELMI bytelně.