Více viz IMDb profil či především Wikipedia.org. Pro neangličtináře pak filmografie a stručný životopis na ČSFD.
Před pár dny jsem viděl Tideland, celkem vzato roztomilý film, ale nijak zvlášť mě popravdě nenadchl, jsem zvědav, co nakonec vyberet vy, hlasování zahrnuje snad všechny jeho hlavní filmy, co natočil (nakonec jsem přidal i Monty Pythony, pro ty, co snad ani nic jiného neznají

Některé jeho film jsem zatím neviděl, ale ty, o které jsem měl opravdu zájem, již znám, co mě tak nejvíce utkvělo v paměti, tak Strach a hnus v Las Vegas (Fear and Loathing in Las Vegas) byla opravdu celkem šílená a především zábavná drogová jízda nezapomenutelné dvojky J. Depp & Benicio Del Toro.
Pak je tu samozřejmě 12 opic (Twelve Monkeys), opravdu mimořádné sci-fi s Brucem Willisem a se slušně vyšinutým Bradem Pittem v hlavních rolích, uvažuju, že právě tomuhle filmu dám hlas.
Jenže ještě váhám, protože je tu Brazil. Nevím, zda-li tento film označit jako satiru, drama či snad romantický film, nic to nemění na tom, že je geniální od začátku do (mimochodem naprosto nepředvídatelného) konce. Skvělí herci, tedy Jonathan Pryce coby úředník v totalitní společnosti prchající ve svých snech před realitou, potěší i Ian Holm či Michael Palin. Opravdu mě ale dostal Robert De Niro jako rebelující topenář