Táhněte už konečně s tou rozpravou o zlatě do pekel a prostě uznejte, že vás Hamster - a v tomto potažmo i mě - celkem dobře dostal. Rovněž mi činí ohromný problém pochopit, proč má vlastně zlato dlouhodobě tak velkou hodnotu, jakkoliv je v podstatě k ničemu, ale aspoň jsem to schopný uznat a nebráním se argumenty, které se dají uplatnit skoro stejně dobře na postapokalyptickou budoucnost jako na minulost a současnost...
Nicméně je pravda, že aby zlato mohlo mít svou pochybně vysokou hodnotu, musí zde existovat nějaký organizovaný útvar, který tuto jeho funkci zaštiťuje a případně rovnou navyšuje. To silně redukuje význam zlatého kovu v původním Falloutu, ale v pokračování už se přece jen nachází republika NCR, která by něčeho takového schopná byla. Ostatně myslím, že je to právě ona, jež razí všechny ty nevkusné mince a zdá se mi pravděpodobné, že ty musí nějaké zlato obsahovat či alespoň odrážet stav jejích zlatých zásob. Přeci je nebudou vyrábět podle momentálního rozmaru, aby si rozvrátili ekonomiku...
A jakkoliv to zní uboze, pořád se mi to jeví značně přesvědčivější než zátky ve Falloutu I, se kterými tady nikdo funkční problém evidentně nemá...