Hudba: Co posloucháte?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Elessar:
Od Lokajů je nejzásadnější úplně všechno. Žádné album není slabší, všechna jsou úžasná - ať už jde o studiovky nebo živáky.
Takže ber všechno na co narazíš, chybu neuděláš. ;-)
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Ajantis píše:Elessar:
Od Lokajů je nejzásadnější úplně všechno. Žádné album není slabší, všechna jsou úžasná - ať už jde o studiovky nebo živáky.
Takže ber všechno na co narazíš, chybu neuděláš. ;-)
Preco som cakal takuto odpoved? :doh: Ok, vezmem to asi chronologicky po studiovkach- zivaky si nechavam na neskor a vacsinou pri nich zostavam... :)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Elessar: Už dávnejšie som Ti chcel nejak podhodiť prvý albumod lokajov, len som sa k tomu nijak nikdy nedostal... teda som zabudol :oops: .. ehm ... myslel som, že by sa Ti mohlo páčiť a ako vidno, tak som sa nemýlil. No a pokiaľ by som mohol odporučiť za seba, čo by si mal chytiť ako ďalšie, išiel by som asi po časovej línii a zobral do ruky Dark Star. Je to taktiež veľmi elektronické album, možno v niektorých fázach trochu menej jemné než 1st album, každopádne výborné. Nemám zatiaľ síce napočúvanú ich kompletnú tvorbu, ale afaik neskôr - čo viem tak napr. album Kasmodiah trochu zľavili z elektroniky, pridali do kapely dve huslistky atpd. Kritickým pohľadom by sa to možno dalo nazvať ako "spopovatenie", ja si však len myslím, že je v tom istá vyzretosť a premietajúci sa vek. Nie je to tak elektronické, je to viacej jemné, pre ucho neelektronicky orientovaného poslucháča asi priatelnejšie ale rozhodne nie zlé. Niektoré skladby z tohto obdobia ako napr. Into My Arms sú skutočne perfektné. A keď osobne mám asi predsa len Dark Star a 1st album, teda začiatok ich tvorby o niečo radšej. Ale ešte raz prízvukujem, nie je to 100%né hodnotenie, pretože z ich tvorby ešte všetko napočúvané zďaleka nemám...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Já u Lokajů žádnou až tak výraznou změnu ve stylu za těch 20 let nezaznamenal. Je tam samozřejmě nějaká evoluce, ale její rámec mi přijde poměrně stálý a téměř jakékoliv album by mohlo být z kteréhokoliv období jejich tvorby.

Zdaleka nejlepší jsou od nich ovšem koncerty - naživo. S tím se nemůže rovnat vůbec nic. :angel:

Já právě poslouchám Mythmaker od Puppies, jedu to potřetí a zatím se do nich moc dostat nemohu. Ovšem časem se to snad poddá, když si vzpomenu, jak dlouho trvalo, než mě pohltilo Last Rights...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis: No já čekám, až se mi "vsákne" Mezzanine už skoro deset let :lol: Pravda je, že jsem MA nikdy nedokázal poslouchat moc vytrvale.

Křivka lokajů je IMO spíš taková hodně user friendly - ale zase celkem vytrvalá.

Třeba Neil Young se poslouchá úplně sám, ale zdá se mi, že ho nikdy nevydržím poslouchat delší dobu opakovaně :think:

Navíc se ze mně v poslední době stává tak trochu j-pop whore :oops:

Btw "Queue up for redemption" a "Battle of the Ghost" jsou ale opravdu chytlavé :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Na Mezzanine dokážu s radostí poslouchat úvodní 2 písně, pak je to čím dál horší - u 4. už mě začíná bolet hlava a nejpozději u 7. rezignovaně vypínám. :wall:
A přitom ty úvodní 2 jsou docela fajn. :-)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

sevencreature píše:Ajantis: No já čekám, až se mi "vsákne" Mezzanine už skoro deset let :lol:
Tak stará ta deska ani není :-D ... no, skoro :mrgreen: .

Ajantis: to já zase občas přeskakuju tu první ;-) . Ale pak už je to čím dál lepší, hlavně ty poslední (Black Milk, Mezzanine, Group Four...).
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

sedmibestie: Ja, taky jsem se poslední dobou zaposlouchala do "The Lost Tapes", to je imho takové milé hraní si. Moc příjemné na poslech. :-P Jako ostatně všechno od Lokajů. :-)

Ad Mezzanine - hm, já si odtamtud pamatuju jen první skladbu...zbytek jsem nikdy moc neposlouchala...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Dnes jsem si konečně sehnal celé album Misery is a butterfly od Blonde Redhead. Zvukově je to opravdu nádhera, momentálně pořáží i Mythmaker a to je co říct, protože při 6. kole už jsem se do něj zamiloval. :angel:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hmm, netrvalo to ani den a už se Mezzanine vsákla :shock: :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Mezzanine je hodně fajn, nejlepší deska od MA 8-)
Ale teď poslouchám něco tvrdšího, Laibach - Jesus Christ Superstar :-P
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

雪の駅 ~One more time, One more chance~ (from 『秒速5センチメートル』 Sound... [by] 山崎まさよし [in] One more time, One more chance 『秒速5センチメートル』 Special Edition @ 591 kbps (9.68MB) [monkey's audio]
Owain
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Owain »

Zdar, jsem tady novy a jeste se tak nejak rozkoukavam a jak se tak rozkoukavam, tak koukam na tenhle zajimavy topic, a protoze mam hudbu rad, tak se s vami nemohu nepodelit o par kapel co me v posledni dobe zaujaly :-)

Tak v posledni dobe me bavi hlavne britske kytarovky a indie/rock scena, tzn. mlade kapely typu Franz Ferdinand, Bloc Party, Arctic Monkeys, Kasabian...ani Kaiser Chiefs nejsou spatni...kdyz uz jsem u te Britanie, tak se obcas vracim ke kapelam z britpopove ery, takze Oasis, Blur - a vubec me bavi vsechno co se toci kolem frontmana Blur Damona Albarna, cili Gorillaz a aktualne The Good, The Bad And The Queen (a to je fakt nadhera). Jinak nedam dopustit na RHCP a to jak pred Blood Sugar... , tak po Blood Sugar... . Trochu z jineho soudku je posledni Beck, ten je vazne vybornej. Jinak sem tam nejakej ten soundtrack, ted napriklad ten z Conana, ale o tom se tu myslim diskutuje nekde jinde...
Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hmm, vidím, že se yenn na moji poslední návnadu nějak nechytil... No, nevadí :mrgreen:

Momentálně jsem začal poslouchat Diablo 2 OST a opravdu mě to šokovalo :shock: Zjistil jsem, že je to pro mě něco jako dýchání - neskutečně příjemné a přitom naprosto samozřejmé. Spíš součást život než hudba :-P :lol:
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Tak teďka jsem se vrhnul na Blind Guardian - Nightfall in the Middle-Earth. Naprosto dokonalý :)
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“