Oblíbená NPC, vaše družina...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Která NPC jest vaše nejoblíbenější?

Aerie
26
10%
Anomen
3
1%
Cernd
2
1%
Edwin
19
7%
Haer'Dalis
10
4%
Imoen
32
13%
Jaheira
18
7%
Jan
24
9%
Keldorn
4
2%
Korgan
12
5%
Mazzy
5
2%
Minsc
37
15%
Nalia
5
2%
Valygar
10
4%
Viconia
24
9%
Yoshimo
4
2%
Sarevok
20
8%

Celkem hlasů: 255

sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Gorny píše:Nalia je uplne zbytecne dualclass, coz z ni dela naprosto na kulovy zlodejku a jeste vic na kulovy kouzelnici, protoze je slabsi o levly, ktere vyplacala na svou mizernou zlodejinu.
Ne. Nedělá. Těch pár levelů zloděje co má, je ABSOLUTNĚ irelevantní k její síle coby mág. Je to právě výhoda - má víc hitpoints a může používat luk. Je mnohem lepší než kdyby byla čistý mág.
Gorny píše:Aerie je zbytecne dualclass/multiclass (ted nevim), protoze ve hre je jak kvalitni klerik (Viconie), tak kvalitni mag (Edwin).
Ale není tam kvalitní Cleric/Mage. Pokud chceš bonusovou postavu, která zvládá obé, je Aerie vynikající volba, která umožňuje větší variabilitu při tvorbě družiny.
Gorny píše:Keldorn ma neuveritelne trapne statistiky bojove statistiky a kdyby se neopiral o Carsomyr, tak asi hodi drzku, fakt ze jo.
Jediný Keldornův handicap je DEX. Což se řeší příslušným vybavením. Jinak je to extrémně silná postava. Jeho stats odpovídají postavě - a až na DEX nemají na hru nějaký vliv.
Gorny píše:Anomen je uplne zbytecne dualclass/multiclass, takze je jak mizernej klerik, tak mizernej bojovnik, navic je jeste nesnasenlivejsi, nez Viconie a to je teda co rict. Kombinace klerik/bojovnik neni spatna, ale problem je v tom, ze na pozdejsim levlu uz proste budete radsi kouzlit, nez rubat, navic kdyz budete rubat, tak se nemuzete vyrorvnat poradnymu rubacovi (Korgan) at uz co se thaco tyce ci poctu utoku.
Omyl. Na vysokých levelech je v podstatě úplně jedno, jestli je postava čistý bojovník nebo ne. Naopak kouzla, které má jako klerik na vysokých levelech v kombinaci s jeho druhým povoláním z něj dělají extrémně silnou postavu. Je to ABSOLUTNĚ nejlepší klerik ve hře.
Gorny píše:No, Jaheira. Osobne jsem s nou parkrat hral a musim rict, ze poradnymu bojovnikovi se proste nevyrovna a poradnymu druidovi taky ne. Chudak Valygar je bohuzel blbej kit, no, ale jinak se da. No a chudaka Yoshima porcnu do hlavy, to rozhodne neni fer. :lol:
Jaheira trpí kvůli tomu debilnímu handicapu v druidím levelování - kdyby mohla být Archdruid, bylo by to ok. Takhle je do 14. (nebo 15. ?) levelu hodně znevýhodněná. Po jeho překonání je to ale jedna z nejsilnějších postav ve hře (kromě mágů pochopitelně).
Gorny píše:Chudak Valygar je bohuzel blbej kit, no, ale jinak se da.
Valygar má super kit.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Cesare píše:Minsc je debil, ale aspoň roztomilej debil... A pro ty mám celkem slabost...;-)

...stejně jako pro hlodavce.
Jj, zjistil jsem,že mne nebaví hrát, když nemám Jana a Minsca v partě:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mně tedy nepřijde Minsc jako roztomilý debil, ale jako debil, hnusný a plešatý k tomu. Křečky nemusím, páchnou a koušou. Jansena taky moc neprožívám...no, vlastně mi dost ve hrách vadí takové ty postavy, které by měly být vtipným odlehčením...přijdou mi trapné. Jan tolik zase ne, ale Minsc je trapný za všechny ostatní NPC vrchovatě. 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Gorny píše:Keldorn ... soucet vsech jeho bodu ukazuje na jednoho z nejvetsich lemplu, co jich ve hre je.
Keldorn má ze všech NPC v SoA součet nejvyšší (89).

Btw: nestačilo by namísto takto dlouhého příspěvku napsat, že nemáš rád dualclass a multiclass? ;-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

a to já zas Minska můžu, je opravdu roztomilý trouba s megadobrým srdcem, takové přerostlé děcko, co umí s mečem a jeho kreček je bezva. Navíc Minskův křeček smrdí, jen když se přejí sušenek. ;-) Zatím jsem vyzkoušela jen polovinu z NPC postav a zatím nemám žádnou v neoblibě. Jedině moc nemusím Anomena a Yoshima. Anomen má fakt děsný kecy, ale klerik je skutečně velmi dobrý a třeba kdybych s ním neměla tu romanci, tak by byl třeba i snesitelnější. ;-) A u Yoshima je dobré akorát to jeho srdce na xp, nějak nemám ráda zrádce nebo co.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Vampiria - mno, divil bych se, kdybychom se shodli:)

yenn - já na to ze začátku taky koukal nedůvěřivě - byl jsme zvyklý z jiných rpg se co nejvíce hnát za XP...

Vanda - u mne skoro neoblíbení převažují, jenže je to dáno tím,že tu hru stále ještě moc neumím a čistého druida nebo barda prostě nevužiju, Yoshimo se mi líbil na začátku, ale zrádce taky nerad. A u některých mi vadí špatné přesvědčení, že nejde kombinovat, jak bych potřeboval:(
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Já sice (anžto čtu tohle fórum) vím, že s Yoshimem budou potíže a jaký potíže to zhruba budou, ale stejně ho žeru.
sedmibestie píše:Omyl. Na vysokých levelech je v podstatě úplně jedno, jestli je postava čistý bojovník nebo ne. Naopak kouzla, které má jako klerik na vysokých levelech v kombinaci s jeho druhým povoláním z něj dělají extrémně silnou postavu. Je to ABSOLUTNĚ nejlepší klerik ve hře.
Omyl, nejlepší klerik ve hře jsem já... 8-) :twisted:
Sorry, nešlo odolat... ;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Taky mám Yoshima rád (ač jsem v minulosti kupodivu moc neměl :-) ). Jediná škoda, že s vámi nevydrží až do konce hry :-(

Vallun: Nejzábavnější činnost je pro mě právě kombinování družiny :-) Hmm, asi si budu muset zase někdy zahrát :think: Z toho důvodu považuji solo hru za něco děsně nudného.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:(Anomen) Je to ABSOLUTNĚ nejlepší klerik ve hře.
Anomen je možná nejsilnější klerik ve hře, ale určitě ne nejlepší. Žádné NPC jsem nechtěl zabít po druhém dialogu a po třetím jsem se ho zbavil (šíp do týla), ať je jakkoli silný.
Žralok, který štěká, nekouše.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

drake127: No, pro mě i nejlepší, ale v tom postu jsem to hodnotil především z "užitné" hodnoty :mrgreen: Takže asi tak :-)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

sevencreature píše:drake127: No, pro mě i nejlepší, ale v tom postu jsem to hodnotil především z "užitné" hodnoty :mrgreen: Takže asi tak :-)
já měl Anomena první hru rád, ale rozčilovaly mne jeho dialogy s Aerií... a pak se proval s Keldornem, tak jsem je oddělal oba:)
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

Vallun píše:já měl Anomena první hru rád, ale rozčilovaly mne jeho dialogy s Aerií...a pak se proval s Keldornem, tak jsem je oddělal oba:)
Pockej, ale oni jsou oba hodni, ne? jaktoze se rezou? twe, to bych od nich necekal, prdolu jednech.
#Boj se dvema zbranemi je na zacatku BG2 precenen a na konci podcenen.#
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Gorny píše:Pockej, ale oni jsou oba hodni, ne? jaktoze se rezou? twe, to bych od nich necekal, prdolu jednech.
Pokud Anomen dokoná pomstu za svou drahou Moiru - pak se tihle dva špičkují tak dlouho až si dají do huby :D Anomen v té době - obrazně řečeno - již kráčí cestou Temné strany a Keldorn těžce nese fakt, že jeho výchovné a usměrňující lekce směrem k Anomenovi nepadají na úrodnou půdu...
Ovšem pokud pomstu nedokoná a z A se stane Sir - tak se to jejich cukrování téměř nedá vydržet :-x :-D
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
PinHead
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

taky se vyjádřím:
minsc: je opravdu debil, ale s obourucakem a lukem to celkem dává

nalia: mi přijde úplně k ničemu

aerie: je výborná, sice málo hp, ale obrovský magický arsenál

anomen: podle mně je to jedna z nejlepších postav ve hře. má sice debilní řeči, ale jeho bojová kvalita to plně nahrazuje (obzvlášt jak se dostane k mace of disruption)

jan jansen:dobrý parťák, solidní mág a zloděj

Keldorn: dobrá postava poté co se dostane ke carsomyru

Mazzy: skvělá lučištnice

Yoshimo:hajzl zrádná, nenabírám do party, proč ho expit když mě zradí

cernd: nic moc, valygar je lepší

jaheira: no, horší než aerie a v boji toho taky moc neudělá

HAer Dalis:docela dobrý, díky zbraním dobrá postava

ale nejlepší jsem stejně JÁ :twisted:
Miluju ŠPENDLÍKY A HLAVY!!!!!!!!!!!
Adun Toridas!
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

Ne. Nedělá. Těch pár levelů zloděje co má, je ABSOLUTNĚ irelevantní k její síle coby mág. Je to právě výhoda - má víchitpoints a může používat luk. Je mnohem lepší než kdyby byla čistý mág.
NO, tak to reknu jinak. U maga mi nejde o HP ani o luk. Jde o mi mnozstvi kouzel. A to ji Edwin hrave prekona. Navic ma vyssi enteligenci.
Ale není tam kvalitní Cleric/Mage. Pokud chceš bonusovou postavu, která zvládá obé, je Aerie vynikající volba, která umožňuje větší variabilitu při tvorbě družiny.
No prave tady tahle kombinace mi pripada divna. To uz teda radsi Anomena, ale nedokazu si predstavit, ze beham se slabym magem po bojisti a lecim. Bych dostal sekerou po hlave. Navic, na vyssich levlech ji vylozene nelze srovnat s mocnymi kouzly Edwina. A co vic, tak magova a klerikova kouzla se nedoplnuji. Kdyby byla mag/druid, to by blilo neco jinyho.
Jediný Keldornův handicap je DEX. Což se řeší příslušným vybavením. Jinak je to extrémně silná postava. Jeho stats odpovídají postavě - a až na DEX nemají na hru nějaký vliv.
Ve srovnani s Korganem ma nizkou silu a odolnost, coz je pro valecnika celkem opruz. Navic je dost jinych postav, kterym budu muset dava na pasy na silu. :-( Dalsi vec je, ze ma fakt prisernej kit. Meli z neho udelat zabijaka nemrtvych, coz je dle meho nazoru nejlepsi paladinskej kit.

Omyl. Na vysokých levelech je v podstatě úplně jedno, jestli je postava čistý bojovník nebo ne. Naopak kouzla, které má jako klerik na vysokých levelech v kombinaci s jeho druhým povoláním z něj dělají extrémně silnou postavu. Je to ABSOLUTNĚ nejlepší klerik ve hře.
Musim prubnout.
Jaheira trpí kvůli tomu debilnímu handicapu v druidím levelování - kdyby mohla být Archdruid, bylo by to ok. Takhle je do 14. (nebo 15. ?) levelu hodně znevýhodněná. Po jeho překonání je to ale jedna z nejsilnějších postav ve hře (kromě mágů pochopitelně).
Verim, ze to muze byt zajimava kombinace, ovsem na praveho valecnika s nizkym THACO, vysokym poctem utoku a nizkym AC rozho nema. Navic pozdeji ji asi budu vyuzivat vic jako druida, nez jako bojovnika. Precejen, nemuzu odolat tem druidim kouzlum.
Valygar má super kit.
Ted jsem si dival a bud je chyba v prekladu, nebo Valygaruv kit opravdu nema zadne nevyhody? Nekde jsem slysel, ze Valygaruv kit znemoznuje noseni nejtezsi zbroje.[/quote]
#Boj se dvema zbranemi je na zacatku BG2 precenen a na konci podcenen.#
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“