Ne. Nedělá. Těch pár levelů zloděje co má, je ABSOLUTNĚ irelevantní k její síle coby mág. Je to právě výhoda - má víchitpoints a může používat luk. Je mnohem lepší než kdyby byla čistý mág.
NO, tak to reknu jinak. U maga mi nejde o HP ani o luk. Jde o mi mnozstvi kouzel. A to ji Edwin hrave prekona. Navic ma vyssi enteligenci.
Ale není tam kvalitní Cleric/Mage. Pokud chceš bonusovou postavu, která zvládá obé, je Aerie vynikající volba, která umožňuje větší variabilitu při tvorbě družiny.
No prave tady tahle kombinace mi pripada divna. To uz teda radsi Anomena, ale nedokazu si predstavit, ze beham se slabym magem po bojisti a lecim. Bych dostal sekerou po hlave. Navic, na vyssich levlech ji vylozene nelze srovnat s mocnymi kouzly Edwina. A co vic, tak magova a klerikova kouzla se nedoplnuji. Kdyby byla mag/druid, to by blilo neco jinyho.
Jediný Keldornův handicap je DEX. Což se řeší příslušným vybavením. Jinak je to extrémně silná postava. Jeho stats odpovídají postavě - a až na DEX nemají na hru nějaký vliv.
Ve srovnani s Korganem ma nizkou silu a odolnost, coz je pro valecnika celkem opruz. Navic je dost jinych postav, kterym budu muset dava na pasy na silu.

Dalsi vec je, ze ma fakt prisernej kit. Meli z neho udelat zabijaka nemrtvych, coz je dle meho nazoru nejlepsi paladinskej kit.
Omyl. Na vysokých levelech je v podstatě úplně jedno, jestli je postava čistý bojovník nebo ne. Naopak kouzla, které má jako klerik na vysokých levelech v kombinaci s jeho druhým povoláním z něj dělají extrémně silnou postavu. Je to ABSOLUTNĚ nejlepší klerik ve hře.
Musim prubnout.
Jaheira trpí kvůli tomu debilnímu handicapu v druidím levelování - kdyby mohla být Archdruid, bylo by to ok. Takhle je do 14. (nebo 15. ?) levelu hodně znevýhodněná. Po jeho překonání je to ale jedna z nejsilnějších postav ve hře (kromě mágů pochopitelně).
Verim, ze to muze byt zajimava kombinace, ovsem na praveho valecnika s nizkym THACO, vysokym poctem utoku a nizkym AC rozho nema. Navic pozdeji ji asi budu vyuzivat vic jako druida, nez jako bojovnika. Precejen, nemuzu odolat tem druidim kouzlum.
Valygar má super kit.
Ted jsem si dival a bud je chyba v prekladu, nebo Valygaruv kit opravdu nema zadne nevyhody? Nekde jsem slysel, ze Valygaruv kit znemoznuje noseni nejtezsi zbroje.[/quote]