Násilí (nejen) ve hrách, manželství a jiné radosti bytí
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Prostě přiznání je jednímz důkazních úprostředků jako cokoliv jiného. A je na úvaze soudce jakou mu v konkrétním případě poskytne váhu. Divil by ses, ale zvláště v takovýhlech vecech se často stane, že subjektivní pocit vinny převáží nad smyslem pro realitu. Znám případy kdy dítěti ublížil někdo jiný, ale manželka vsugerovala manželovi, že je to jeho chyba. Případně jej umluvila, že mají víc dětí a ona se o ostatní lépe postará...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
O případu,že by chlap ovlivnil ženu nevím, ale u žen se vyskytují jiné "důvody" typicyk alktační psychoza, PMS atd. Prostě bez hory zanleckých posudků a pečlivé znalosti všech okolnsotí je těžko vynášet ortel, i když bys selským rozumem už stavěl hranici...KEBULE píše:Vallun: To dává smysl, ale konkrétně jsem o žádném případě neslyšel. Zaznamenals že by to chlap vsugeroval ženské? Zajímalo by mě jestli to funguje i opačně...
něco podobného udělali rodiče mého kamaráda. Vyhodili mu oblíbenou bundu aby prý nedělal ostudu. Takže když to zjistil, tak hned běžel do popelnice si ji vylovit zpátky. Nevím, jestli byla menší ostuda, když v neděli ráno bosky v pyžamu přehraboval popelnice a posléze si vytáhl bundu, kterou nosil a nebo kdyby nosil prostě obnošenou bundu. 

My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
Vanda - něco dost podobného jsem slyšel taky, ale tam to dotčený otec vyřešil ještě rozumněji. Vagabundskému synáčkovi zamkl dveře před nosem a řekl, že tam nesmí dokud z něj nebude slušný člověk... Divili byste se, jak ryhcle se člověk v pijamu a na mraze dá dohromady:)
nemyslím si... tam rozhodně nešlo o domácí práce, ale o ne zcela přijatelné postoje obzvláště tvrdohlavého mladíka...Vampiria píše:Vallun: To si zase někdo spletl pojmy "rodič" a "majitel otroka", co?
Chápu, že budeš ze svého liberalistického hlediska oponovat, ale nemylsím si, že by rodič byl povinen bezbřeze snášet veškeré manýry svého synáčka...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun: Já to nemyslela pracovně, ale v kontextu oblečení - majitel otroka má právo otrokovi nařídit, co bude nosit a případně jej vyhodit na mráz, dokud se tak neobleče, ale tohle udělat coby rodič potomkovi, to je poněkud divné. Hlavně proto, že rodičům houby po tom, co potomek nosí, pokud to tedy není roucho Adamovo, to je, tuším, přestupek.
A ty ne zcela přijatelné postoje by mne tedy zajímaly.
Copak, synek kouřil trávu a nosil dredy?
A ty ne zcela přijatelné postoje by mne tedy zajímaly.

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Aha, tak to si chce příště ujasnit pojmy, protože tenhle chlapec by z označení "vagabund" asi moc nadšený nebyl...Vallun píše:Vampiria: ono nešlo (jenom) o oblečení... A souhlasím,že u dredů a trávy (byť obé považuji za ...:) by to bylo přehnané, ale tohle bylo horší... šlo především o CDčka zakázaných rasistických kapel, neonacisitcké "insignie" a pod. :/

já vím:) nicméně vzhledem k tomu, že nemám rád technoanarchisty, nácky a rasisty úplně stejně, tak je házím do jednoho pytle:) alespoň co se týče obecných otázek...Hamster píše:Aha, tak to si chce příště ujasnit pojmy, protože tenhle chlapec by z označení "vagabund" asi moc nadšený nebyl...Vallun píše:Vampiria: ono nešlo (jenom) o oblečení... A souhlasím,že u dredů a trávy (byť obé považuji za ...:) by to bylo přehnané, ale tohle bylo horší... šlo především o CDčka zakázaných rasistických kapel, neonacisitcké "insignie" a pod. :/
EDIT: Vampi - no, to nevím, já to sylšel jen z druhé ruky, prý šlo hlavně o CDčka oněch velmi nevhodných kapel, nacistickou vlajku a nějaké protičernošské a proticikánské nálepky a plakáty... (uznávám,že ten příklad je někde trochu jinde, nicméně bych chtěl vyjádřit hlavně to, že děti, dokud žijí u rodičů, by měli alespoň přimeřeně poslouchat a pokud dělají rodičm fakt ostudu, tak se to dotýká i svobody oněch rodičů...)