drake127 píše:Do škol v USA je zákaz nošení palných zbraní. Ten korejec si toho možná nevšiml

. Jo, já se bezpečněji cítím. Několik mých kamarádů tu má pistoli na koleji, poznám dva nebo tři učitele, co si tahají do školy revolver. Ti lidé totiž u nás kontrole podléhají.
Z mého hlediska to jsou nebezpeční pitomci.
drake127 píše:O tvém sousedu nic nevím, jestli je blázen, neunesl své problémy nebo cokoliv. Nicméně takové případy se stanou. Pokud máš nějaké řešení, klidně ho sem napiš, ale metodu "seberme zbraní nejdřív těm legálním držitelům (čti kontrolovaným, registrovaným), a oni ti zlí své zbraně odevzdají" neberu.
Není to můj soused. Psal jsem o známém, kterému soused málem vystřílel celou rodinu. Mým řešením je to, aby zbraně měli jen ti, jejichž povoláním je má ochrana - policisté a vojáci.
drake127 píše:Zbraně sportovní jsou podrobeny úplně stejné kontrole jako ty ostatní. Jsou tak označeny jen proto, že se hodí víc na sport, než k nošení po ulici (rozměry, různé vychytávky). Kromě toho jak ta chudák zbraň pozná, že nestřílí na terč?
Ta zbraň není určena k tomu, aby se s ní střílelo po lidech. Sportovní zbraň přeci nemá parametry, aby vraždila. Zásah musí být viditelný na terči.
drake127 píše:Možná tady v Praze bych sehnat pitoli nezkoušel, i když pár tipů bych měl (nicméně neověřené). Doma v Jihlavě známé mám.
Nahlaš je na polici. Je to tvá povinnost. Zvláště, když by ti tvý "známé" mohli nelegálně prodávat zbraně i jiným lidem.
drake127 píše:Jabe, ono o zbraních dokáže kupa laiků kecat stejně jako o vývozu obilí do Somálska, nicméně realita je trochu někde jinde.
Mezi toho laika předpokládám nepočítáš sebe.
Tak, abychom si to ujasnili, nemusím být zelinář, abych poznal, že brambory jsou zkažené. Z mého hlediska jsem díky svému vzdělání větší odborník, než většina uživatelů zbraní. Pokud tě to neurazí, tak psychologie, sociologie či historie mi nabízejí větší poučení o dopadech zbraní na společnost, než manuál ke střelbě a pár fan stránek, kam možná lezeš ty. Bez urážky.