A toho sis všiml teprve teď?KEBULE píše:Vallune POZOR začíná se u tebe projevovat profesionální deformace

Moderátoři: Sadako, sevencreature
Ale pavouk za to opravdu nemůže. Stejně jako s alergií - na vině je neadekvátní reakce organismu. OVŠEM pokud by ti někdo nasypal do postele hrst pavouků a věděl o tvé fóbii (nebo by o ní ani vědět nemusel), je za následky dle mého názoru odpovědný - ale opět ten dotyčný člověk, nikoliv samotní pavouci, kteří by sloužili pouze jako nástroj.Vanda píše:Fajn, nesouhlasím s bodem 1. a 2. a nebudu se opakovat.Vallun píše:2. pavouk nemůže odpovídat za nic, ani v přeneseném smyslu nemůže za to, že je pavouk, z jeho strany se tedy nejedná ani o úmysl, ani o nedbalost
Safra! To je ještě lepší než můj nápad s obětováním kohouta...drake127 píše:Já bych zkusil léčbu šokem.
Omluva, mělo tam být, že nesouhlasím s bodem 1. a 3.sevencreature píše:Ale pavouk za to opravdu nemůže. Stejně jako s alergií - na vině je neadekvátní reakce organismu. OVŠEM pokud by ti někdo nasypal do postele hrst pavouků a věděl o tvé fóbii (nebo by o ní ani vědět nemusel), je za následky dle mého názoru odpovědný - ale opět ten dotyčný člověk, nikoliv samotní pavouci, kteří by sloužili pouze jako nástroj.Vanda píše:Fajn, nesouhlasím s bodem 1. a 2. a nebudu se opakovat.Vallun píše:2. pavouk nemůže odpovídat za nic, ani v přeneseném smyslu nemůže za to, že je pavouk, z jeho strany se tedy nejedná ani o úmysl, ani o nedbalost
Asi tam bylo moc málo pavouků nebo působili příliš krátkou dobu. Nakonec zhroucení ničemu nevadí - třeba ji to vyléčiloVanda píše:Drake127: o léčbě šokem, ze které jsem měla noční můry už jsem psala výše. Taky si zcela zřetelně vybavuji pořad Pevnost Boyard (nebo jak se to jmenovalo), kde vybrali dívčinu s fobií z pavouků, aby na pavoucích hledala indicie. Šla statečně do toho, ale nakonec se jim tam zhroutila.
to ale vůbec nezní jako nic snadného, znamenalo by to, že musím sehnat něco, co v mém okolí není, což by znamenalo, že musím k nějakému lékaři, kam chodím nerada a když si představím, že výsledkem by bylo pouze to, že mi nebude vadit osminohá chlupatá potvora, se kterou jsem nikdy neměla v úmyslu kamarádit, tak to snad ani za tu námahu nestojí.Vallun píše:Vanda - s bodem tři můžeš nesouhlasit, ale to je, naštěstí, všechno, co s ním můžeš dělat:)
bod jedna - antifobické terapie existují a jsou vcelku účinné. Alespoň dle přednášek...:)