Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Tepelně zpackaná brokolice - ZLO :twisted:
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

...brambory s brokolicí, rajčaty a chilli....Cože?

Můžu k tomu říct jenom že tohle by mě určite nenapadlo(vamp si divná)
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mne by zase nenapadlo cpát na něco tatarku. ;-)

Ale moje stravovací návyky jsou...řekněme trochu osobité. :mrgreen: A chilli omáčku jsem si schopna nalít téměř na cokoliv, co není sladké, je-li tedy sdostatek ostrá. :-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Tak čiliomáčku taky mám rád:) V jedné restauraci jsem měl "mexické" brambory s chilliomáčkou a bylo to super, jaksi ale nemohu sehnat recept:(

Tatarka je dobrá na smažený sýr, případně občas trošku, když je jídlo fádní...jinak je to škoda :(
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Dnes jsem pekla na žádost svých potomků cookies - no, vážně nevím, co má být na nich tak úžasného :-? ...hm... tak jsem si vylepšila chuť malou rychlovkou : kuřecí maso s rajčaty a česnekem a chlebem a je mi o něco líp ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Dušená v páře nebo osmahlá brokolice v ein-topf(uhm)-pánvi je parádní.

Chilli omáčka je zlo - hodí se pro potravu, o které je lepší nevědět (tj. radši paralyzovat chuťové buňky předem - jistá forma anestetika). Pokud jíst, tak maximálně samotnou s chlebem :twisted:

Mexická a jinak specializovaná kuchyně je samozřejmě něco jiného (i když, no, stejně mám radši tortillu bez chilli :-P ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Dalcor - jaksi jem přehlédl Tvůj výrok. Napsal jsi T-F-U-J- žemlovce? A to jsi se co?. Jaké tfuj. :evil: Nevíš co je dobré. Ale já vlastně taky ne. Jsou tři věci které nejím a nikdo je do mě dosud nedostal:
tlačenka
držťková polívka a
plíčka po vídeňsku
A někomu to třeba chutná. No v Lešanech máme skutečně o čem pokecat. Budeme stát u Merkavy a přít se, zda je žemlovka jedlá nebo ne.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Tak z toho, co píšeš, bych taky asi nepozřel nic:( Ono, já z vnitřností jím pouze játra po anglicku doma dělaná... v restauraci bych si to nerisknul..

Ad diskuse u Merkvavy - ještě tak přemluvit Sirine, aby přivezla vzorek:D Její recept vypadá delikátně a moooc jedle;)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Domácí tlačenka s octem a cibulí - ňam, ňam - v podstatě jsem na tom jakožto hornické dítko vyrostla a ta chuť zůstala (jen opravdu dobrou tlačenku nekoupíš :cry: )

Držková mi není sympatická a plíčka neznám (z vnitřností se u nás domadělaly jen játra) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

NO nebylo by to od věci. Ale pokud se jí chlap nevrátil ze světa, tak asi těžko sbalí děti a vyrazí přes celou republiku aby nám dovezla žemlovku. Je sama na celou domácnost, na děti a ještě vařit pro mlsné sigilany, to bychom po ní chtěli asi hodně. Ale bylo by to milé :-D
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Neferit Sr. píše:NO nebylo by to od věci. Ale pokud se jí chlap nevrátil ze světa, tak asi těžko sbalí děti a vyrazí přes celou republiku aby nám dovezla žemlovku. Je sama na celou domácnost, na děti a ještě vařit pro mlsné sigilany, to bychom po ní chtěli asi hodně. Ale bylo by to milé :-D
No, ještě bude ve světě nějaký ten pátek (tuším min.do půl července :-? ), děti bych i sbalila a někam vyrazila (proč taky ne), problém je, že jak si něco naplánuji, tak nějak to nevyjde (jako třeba teď místo malého okouknutí sigilanů šup do práce) a s vařením ? vařím ráda, i když pokud je to větší společnost, upřednostňuji vaření guláše (a protože vařím, tak se na mně i dostane :lol: )
rozhodně budu o tom vážně přemýšlet ;-) :-)
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Co kdyby mlsní, žemlovky chtivý sigilané dostali záchvat solidarity a jeli vypomoct přes půlku republiky s domácností a za oděnu zasedli u stolu ? :-D to vás nenapadne...
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

SneZhulak píše:Co kdyby mlsní, žemlovky chtivý sigilané dostali záchvat solidarity a jeli vypomoct přes půlku republiky s domácností a za oděnu zasedli u stolu ? :-D to vás nenapadne...
:lol: :lol: :lol:
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

SneZhulak - nas by to i napadlo, ale Merkvau nám na projetí nepujčí:( I když věřím, že pod velením Neferita bychom to zvládli:D

A navíc nevím, nakolik bychom Sirine mohli pomoci, vypadá,že si umí poradit sama...:)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Vallun píše:SneZhulak - nas by to i napadlo, ale Merkvau nám na projetí nepujčí:( I když věřím, že pod velením Neferita bychom to zvládli:D

A navíc nevím, nakolik bychom Sirine mohli pomoci, vypadá,že si umí poradit sama...:)
Pomoci nebráním, nezaměstnané zaměstnám ;-) :lol: 8-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“