Hamster: já samozřejmě vím, že to tam taky je, ale když porovnám HIII s AoW1, jde mi o to zpracování - v HIII nic moc - je tam jen přes půlku mapy zeď, na ní kdyžtak pár pajáců s lukama. Nejsem si jistý, jeslti to tak je i v HV. V H4 možná byly ty boje nejpropracovanější, protože se konečně odehrávaly na pořádné mapě a hrdinové se mohli boje přímo zúčastňovat, ale tenhle díl zase někteří skalní fans odsoudili. Co se týče teréních překážek, tak v HIII to znamená tak maximálně, že na tohle políčko nemůžeš stoupnout, což je jedno, prostě si stoupneš jinde, v AoW se ti třeba při střelbě z luku přes překážku (třeba strom, nebo klidně i jiná jednotka) vypočítává pravděpodobnost zásahu a záleží jak daleko jsi od ní ty i cíl.
Vallun:

aha, ty znáš přesnou definici žánru fantasy tahová strategie, že víš, co tam má být a co nemá? Jako Heroes jsou přesnou definicí tohoto žánru a vše co je jinak než v H je špatně a hra pak není vyvážená? Panejo... Navíc i v Heroes jsou boje jasným těžištěm hry - proč bys jinak stavěl armády, učil se nová kouzla a rozšiřoval území? Samozřejmě JENOM a POUZE proto, abys měl mnohem více vojenské síly a nepřítele v bojích válcoval, o nic jiného v těch hrách ani nejde! A mě se tedy AoW líbí mnohem více, mimo jiné i proto,že mi tam lépe sedí bojový systém (řekněme, že mi připadá propracovanější a snad i realističtější - v rámci možností samozřejmě).