Noční thread II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

MCZ píše:...tady u mě vede jejich "kopie" Age of Wonder. Teda mám zkušenosti jenom s prvním dílem a musím říct, že je to kopie zatraceně dobrá a navíc ty boje tam nejsou tak k smíchu jako ty rubanice početných armád v Heroes - jsou klasicky na hexové mapě s teréníma překážkama, hradbama, atd.
Kam se na to hýrousy hrabou, že? :lol:
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

MCZ píše:Co se týče Heroes, párkrát jsem hrál (II, III), ale nikdy mě to moc nechytlo, tady u mě vede jejich "kopie" Age of Wonder. Teda mám zkušenosti jenom s prvním dílem a musím říct, že je to kopie zatraceně dobrá a navíc ty boje tam nejsou tak k smíchu jako ty rubanice početných armád v Heroes - jsou klasicky na hexové mapě s teréníma překážkama, hradbama, atd. tedy dobrou strategií se toho i při boji proti velké přesile dá změnit opravdu hodně, nehledě na to, že boje sezúčastňují všechny skupiny okolo napadné, takže ti bitvy jsou docela velké (a dlouhé). Také je tam lepší (a na strategii dost propracovaný) RPG systém - hodně skillů, že člověk neví, které se učit dřív a navíc každý má skutečně nějaké využití a není jen pro okrasu ;-).
No, tak amrně dumám nad tím, co z toho co popisuješ, Heroes nemají...Pravda, Age of Wonder jsem nehrál.. Ovšem dle Tvého tvrzen í vedou ajsně Heroes, protože jsou evidentně vyváženější, neb to nemá být jen vojenská strategie...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Hamster: já samozřejmě vím, že to tam taky je, ale když porovnám HIII s AoW1, jde mi o to zpracování - v HIII nic moc - je tam jen přes půlku mapy zeď, na ní kdyžtak pár pajáců s lukama. Nejsem si jistý, jeslti to tak je i v HV. V H4 možná byly ty boje nejpropracovanější, protože se konečně odehrávaly na pořádné mapě a hrdinové se mohli boje přímo zúčastňovat, ale tenhle díl zase někteří skalní fans odsoudili. Co se týče teréních překážek, tak v HIII to znamená tak maximálně, že na tohle políčko nemůžeš stoupnout, což je jedno, prostě si stoupneš jinde, v AoW se ti třeba při střelbě z luku přes překážku (třeba strom, nebo klidně i jiná jednotka) vypočítává pravděpodobnost zásahu a záleží jak daleko jsi od ní ty i cíl.

Vallun: :shock: aha, ty znáš přesnou definici žánru fantasy tahová strategie, že víš, co tam má být a co nemá? Jako Heroes jsou přesnou definicí tohoto žánru a vše co je jinak než v H je špatně a hra pak není vyvážená? Panejo... Navíc i v Heroes jsou boje jasným těžištěm hry - proč bys jinak stavěl armády, učil se nová kouzla a rozšiřoval území? Samozřejmě JENOM a POUZE proto, abys měl mnohem více vojenské síly a nepřítele v bojích válcoval, o nic jiného v těch hrách ani nejde! A mě se tedy AoW líbí mnohem více, mimo jiné i proto,že mi tam lépe sedí bojový systém (řekněme, že mi připadá propracovanější a snad i realističtější - v rámci možností samozřejmě).
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

MCZ: tu definici neznám a nikde nic takovéh netvrdím, i když bych jí byl asi schopen sestavit... Jak jsem napsal, vycházím z toho, co píšeš Ty o rozdílech mezi AoW a HoMaM...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

Dneska jsem si všiml, že nějak umřel noční thread ... tak oživuji, neboť je přede mnou úkol - jako obvykle dohánět to co jsem během semestru nestačil. Kdyby si chtěl taky někdo zaprogramovat, stačí napsat :twisted: úloh je tu dost.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Cammaris: Nestraš :-? :hand:
Já dnes úspěšně dozápočtoval z angličtiny a zkoušku z ní už mám taky skoro v kapse, takže to oslavím tím že se konečně půjdu pořádně brzo (a hlavně dlouho) vyspat :lol:
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

Jo, tak o tom si můžu tak dalších 14 dnů leda nechat zdát ;-)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

noc je zlo... pijem v noci a píšEM SEN KRAVINY ... NEVADí TO?
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Yachiko : Nevadí :D
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

zlo je az teraz... necitim si ociiii :-D hmm, mne to az v noci zacina mysliet... okolo jedenastej az do tretej, vtedy mam najaktivnejsie obdobie mojho mozgu :-P :-D
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Tak jsem se po dlouhé odmlce vrátil ke Stalkerovi (holt škola :-(), nainstaloval potřebný mod na zvýšení nosnosti a vidím to dnesm na dlouhou noc :-)
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Tohle téma letošní prázdniny nějak zaspalo. A přitom vloni to tu tak žilo...
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Však Ty jsi zde letos také poprvé, navíc prázdniny končí. Studenti začnou svádt denodenní souboj s profesory a třeba při nočních samostudijních lekcích nám sem občas něco napíšou.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Neferit Sr.: Teď už podruhé.

Studenti, kteří trpí nočními samostudiemi, budou mít nejspíš prázdniny ještě alespoň čtrnáct dní.

Jinak předpokládám, že stále ještě máš můj hrneček... Chtěl jsem se pro něj zítra stavit, pokud by byl někdo doma, tak jsem asi před dvouma hodinama volal Nef a nedovolal se. Smůla.
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

mno tak pisem do nocneho threadu :)

a co to akoze je to nocne samostudium?
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“