Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Adieu: To víš, prémie, propisky, autogram pro děti, kšiltovky s nápisem "člen štábu"...kdo by v takovém případě zapínal kritické myšlení! :twisted:

Btw. za poslední dva dny jsem po delší odmlce shlédla tři filmy. Moc se mi tedy nedařilo, výsledkem jsou jedna, dvě a tři hvězdy. Ale zase to vypadá hezky a příště budu líp vybírat, abych ty 4* a 5* mohla už sakra zase dát. 8-)

Komentáře:

Ashes of Time
Krásně nasnímané poetické drama? Ne, bohužel nehezká nuda. Filosofické věty, nejrůznější, na první pohled notně zmatečné obrazy, schizofrenní postavy - s tím vším jsem počítala. Ale s do nebe volající nudou v ošklivém balení už moc ne. Nejspíš bych filmu nevyčítala, že je dost jednoduchý a tu jednoduchost zakrývá zdánlivou překombinovaností - hádám, že na nějaké veliké myšlence a složitém příběhu ani stavět nechtěl. Pokud ano, tím hůř. Leč opravdu nehezká grafická stránka - vyblité barvy, nekvalitní obraz, nepěkné kostýmy a divně nasnímané souboje - to mi hodně vadilo. Dost mě šokovala i hudba, výjimečně byla příjemná, naneštěstí většinu času znělo cosi, co mi připomínalo ukázky ze vzdělávacích pořadů československé televize, rok výroby 1975. I celý film vypadá, jako by jej natočil někdo v tomtéž roce a nejspíš v Mongolsku. Též bych ráda věděla, do čeho bylo investováno těch 40 milionů dolarů (dle Wikipedie) rozpočtu, ve filmu nejsou ani v nejmenším vidět, všechno působí lacině. Dokonce jsem získala dojem, že pro všechny interiéry byl použit jediný stůl, ale to se mi snad zdálo. Bylo by to dost dobře možné, při sledování jsem upadala do jakési letargie, neb se přede mnou velkou část stopáže neodehrávalo nic, co by mne dokázalo výrazně zaujmout. U některých scén jsem měla pocit, že si ze mě snad dělá režisér legraci - bíle nalíčená žena, vášnivě osahávající tmavého mokrého koně byla asi nejvíc "WTF?!?" okamžik.

Three... Extremes
Kdepak extrém. A žádný horror. Jediné, v čem se název a přidružené info strefují přesně, je číslovka tři. Ano, povídky jsou opravdu tři, tady žádná mýlka nastat nemůže. Miikeho Krabice je zbytečně rozvleklá a snadno předvídatelná, ale v některých částech překvapí až nebesky křehkou melancholií a zvláštním pocitem znepokojení. Je škoda, že zrovna těchto momentů je v něm spíš méně a převážná většina se nese v líně ospalém tempu. Knedlíčky od Fruit Chan by mohly být dílem nějakého obskurního asijského klonu Tales from the Crypt. Bizarní způsob omlazování za pomoci požírání embryí ("šestiměsíční jsou nejúčinnější!") ještě umocňuje jeho roztomile střelená amorální provozovatelka teta Mei aka Bai Ling, která ráda zpívá hostům k jídlu. Ze všech tří povídek mi tahle přišla nejzábavnější. Závěrečný Parkův Střih je taky celkem vtipný, ale pro mě převážně z důvodu, který autor zajisté nepředpokládal. Frustrovaný neúspěšný mladík, který unese populárního režiséra a jeho ženu, aby trpěli za jeho zpackaný život, mi nemohl nepřipomenout nedávný incident se střílením korejského studenta ve Virgnii. Musím říci, že Korejci umí své komplexy a vztek vůči světu ventilovat skutečně razantními metodami. :) Střih je z povídek nejdynamičtější a nejnásilnější, nechybí dokonce ani jedno taneční číslo. Jen by mě zajímalo, jestli musí mít Park v každém filmu nějaké prohlášení o pomstě, nebo se jednalo o čirou sebeparodii, případně obojí. Nicméně, také obsahuje hluchá místa, zvláště v závěru. A všechny tři filmy mají jedno společné (i proto je mé hodnocení tak nízké) - nedostatečně využitý potenciál slušného základního nápadu a v případě Krabice i autorů - Miike se zde opravdu moc v dobrém světle neukázal.

One Missed Call
Tradiční asijská duchařina v rukou lehce úchylného Miikeho není rozhodně příliš pečlivě vycizelovaný šperk. Prokletá hlasová zpráva, pocit nevyhnutelnosti a neúprosná júrei - ano, nepřináší naprosto nic nového. Navíc okatě vykrádá starší filmy, převážně Ringu a Dark Water. Dokonce i jeho vlastní dílo Oodishon se mi tam v pár záběrech připomenulo. V jednom případě dokonce používá naprosto totožnou lekačku (mohlo by se to zdát pošetilé, vytýkat zrovna tohle, nicméně ono se až do druhého použití v Chakushin ari jednalo o dost originální provedení lekačky), interiér nemocnice je také podezřele povědomý, včetně přehršle mokrých skvrn na stěnách a stropě. Ale nešť, nevykrádá zase tak špatně, aby se to nedalo odpustit. Bohužel, až na některé vypjatější scény, si ze svých starších sourozenců nevypůjčil dusnou atmosféru, takže o nějakém tíživém pocitu či omdlévání strachy nemůže být ani řeči. Nicméně, pochopitelně jsem sebou u některých pasáží trhla. Hlavně, když mi přišla na mobil zpráva, to vážně potěší. Asi jediná originální věc ve filmu je živé vysílání v TV studiu. Musím říci, že ač je to ve své podstatě lehké klišé, funguje a je to vítané osvěžení po dosavadním spíše klidném průběhu. Od této části se dění tradičně zrychluje, přidává na děsících momentech a spěje do finále..které by bývalo bylo docela fajn. Pobíhání po ošklivé opuštěné nemocnici, hravá júrei, vystrašení lidé - potud by to bylo OK. Pak se Miike asi zcvoknul a mým očím předvedl něco, co mělo zůstat navždy zakopáno v nějakém podřadném seriálu či béčkovém horroru západní provenience. Zručně rozbil už tak ne moc silný pocit gradujícího finále, jen jsem zhnuseně čekala, kdy to nepatřičné z obrazovky půjde zase pryč. Naneštěstí se pak až do konce nepodařlo navodit byť jen zdání atmosféry, navzdory i celkem příjemně nejednoznačnému závěru. A i navzdory snaze jedné z nejlepších věcí na celém filmu - kvalitnímu zvuku. A tu prokletou melodii si snad pořídím coby vyzvánění na mobil...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

k Spidey 3: ano, ten herec zasa vyzeral ako totalny kripel, avsak jedian vec, na ktoru som sa tesil - Venom - zvladnute perfektne... oci som mal aj ja vypulene, ale z toho ako sa mi to pacilo... mne sa ten film pacil, nemusim sem hadzat siahodlhe recenzie, ktore aj tak nic neznamenaju... Spidey 3 sa mi pacil tak, ze si ho rad pozriem znovu, kludne aj dvadsatkrat za sebou :-P ... hlaven ze ked som ho dopozeral, mal som z neho dobry pocit... :roll:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

KEBULE píše:P.S. Vampijantis vy ste Spidermana 3 viděli? Zajímal by mě váš názor... :-)
Nemyslím si, že by Ajantis a Vampiria byli až takoví masochisté :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

KEBULE: Já neviděla žádného Spidermana a nehodlám na tom nic měnit. Konkrétně trailer trojky byl puštěn v kině před Sunshine a rozhodně nemohu říci, že by mě na něm něco zaujalo. Spousta skákání, klučina s EMOpatkou a příšerný český dabing. To vážně vidět nemusím.

Btw. jedna zajímavost ohledně Sunshine - v této recenzi byl zmíněn film Solar crisis, kterým byl prý Sunshine inspirován. Řekla bych, že více, než jen inspirován. ;-) Takže Garland nejen neumí napsat slušný scénář, ale neumí vymyslet ani nějakou vlastní základní zápletku.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

KEBULE: Zvláštní, já měl celou dobu za to, že kritik a recenzent je to samé...

Jinak The Thing považuji za nejlepší sci-fi horor, který jsem kdy viděl. A o to víc mě štve připravovaný remake pro "moderní generaci", bleh :evil: .
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

KEBULE píše: :shock: remake VĚCi? Pro moderní generaci? Já si myslím, že VĚC má potenciál obstát i dneska. Nevíš kdo to má točit? Nebo nějaký info? Já o tom vůbec nic neslyšel...
Právě že potenciál obstát dneska Thing určitě má, mj. i proto nechápu předělávku.

Já o tom omylem přečetl pár slov na csfd, a nehodlám to tedy dál sledovat, ale režiséra bych tipoval nějakého nýmanda typu Paul W. S. Anderson, tj. někoho, kdo z Thing udělá moderní akční kravinu typu Resident Evil.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

AlieN píše:ad Věc: Už Carpenterův snímek je remakem filmu Thing From Another World a pokud by se nové Věci chopil nějaký slušný režisér tak by to nemuselo dopadnout nejhůř. Navíc by to neměl být čistý remake, ale spíš sequel, nebo pravděpodobněji prequel
Tak o tomhle jsem neslyšel nikdy. Viděl to někdo?
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Vampiria píše:EDIT AlieN: Sakra, byl jsi rychlejší. :silenced: :)
Moderátor to stejně odšoupnul do jiného threadu, takže je vlastně dobře že jsi byla pomalejší :-)
EDIT: Scheisse, nesnáším samomluvu :lol:

Mě se Věc taky hodně líbí, rozhodně jeden z nejlepších hororů jaké znám. A líbí se mi stejně teď jako před lety, když jsem na něj jako na první film vůbec čekal do čtyř do rána, jen abych se na něj mohl podívat :-D (a mamka se přitom na mě dívala jako na toho největšího šílence)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

AlieN píše:A líbí se mi stejně teď jako před lety
Hra je taky fajn :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

7c: Tak pokud ve hře běháš v péřové (nebo jaký nosej polárníci) bundě a plamenometem likviduješ imitace tak tomu věřím... :-D

Jinak by mě zajímalo koho by sigilstvo pasovalo na režiséra aby to nenaprčil :think:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

KEBULE píše:7c: Tak pokud ve hře běháš v péřové (nebo jaký nosej polárníci) bundě a plamenometem likviduješ imitace tak tomu věřím... :-D
Tak přesně o tomhle The Thing určitě není (a neříkám, že taková je hra).
KEBULE píše: Jinak by mě zajímalo koho by sigilstvo pasovalo na režiséra aby to nenaprčil :think:
Já stále nechápu, proč tak skvělý film točit znovu.
KEBULE
Sigilan

Příspěvek od KEBULE »

MCZ píše: Tak přesně o tomhle The Thing určitě není (a neříkám, že taková je hra).
Samozřejmě ten film je o tom, že si polárník. Kolem tebe není nic než zima. A tvoje malá základna (polární stanice). A najednou tam je ještě něco o čem toho moc nevíš, ale víš dost na to abys věděl že si v průseru... A čím dál víc se dostáváš do stavu kdy bys nevěřil ani vlastní mámě kdyby tam byla. Pak teprve bereš ten plamenomet... A k tomu hudba co ti na naději moc nepřidá... Akorát tu hudbu bys asi neslyšel ;-)
MCZ píše:Já stále nechápu, proč tak skvělý film točit znovu.
Já to taky nechápu, ale děje se to... :-D
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

MCZ píše:Já stále nechápu, proč tak skvělý film točit znovu.
:lol: :lol: :lol:
Peníze, to je přece jasné, ne? :wink: :mrgreen:

Navíc u existujících a známých titulů ušetříš za prvé za práci a za druhé za marketing (pokud máš navíc práva k tomu dílku, kdo by dokázal odolat) :-)
KEBULE
Sigilan

Příspěvek od KEBULE »

Je to tedy poněkud neaktuální, ale konečně jsem shlédl KLAN LÉTAJÍCÍCH DÝK

Celkový dojem je dobrý. Kazí ho na mě až moc přeromantizovanej konec nebo jak lépe to nazvat. A trajektorie letících dýk (mimochodem velice podobné nepálským "kukri" - snad je ten název správně) taky nevypadala nejrealističtěji, ale budiž. No a to že nevím jestli klan vyhrál svou věc nebo ne mě mrzí taky.

A ta bitva mohla být šílená - všude lítající bojovníci, kopí z bambusu a já nevím co ještě...

A hudba mě velice zaujala. :lol:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Kebule: Klan létajících dýk je už fakt... moc.

Btw dnes jsem viděl Dopisy z Iwo Jimy. Překvapí už hned název, jelikož čeština obě slova spojovala na Iwodžima.
To je ovšem asi tak celé. Děj je o ničem, celý příběh je totálně nepůsobivý a místy opravdu hodně vedle. Takhle nějak se točí hodiny nudy za velké peníze. I přes celkem vysoká hodnocení tenhle film vřele nedoporučuji. I jen vydávat ho za válečný by bylo hodně nadsazené. Jde o cestu do hlubin císařského vojáka očima Clinta Eastwooda. Zní vám to vtipně? A to jste ještě neviděli film!
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“