Stížnosti na všechno II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

xRage píše:virus? programy beziace f pozadi? bearshare, cokolvek? sestra? brat? otec? mama? nezerie ti niekto zo spolubyvajucich limit?
Ne, nikdo jinný na můj počítač nechodí. Virus? Mám avast, ale je to možné. Nebo mě teď napadlo, že se dívám na hodně videí (v okně). Ale co už, stalo se.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Mecker píše:mě teď napadlo, že se dívám na hodně videí (v okně)
Odvážná zábava, když máš limit 3 GB týdně. Počkat, psal jsi měsíčně? :shock:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

sevencreature píše:
Mecker píše:mě teď napadlo, že se dívám na hodně videí (v okně)
Odvážná zábava, když máš limit 3 GB týdně. Počkat, psal jsi měsíčně? :shock:
Jo má to být měsíčne 3 GB, což je shit, ale víc si zatím dovolit nemůžu.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

uh huh, a kolko platis? ja 540 na mesiac mam zdola limitovany 256, zhora neobmedzeny, obcas to vytiahne na 4-5Mbit, vynimocne 8-9, teraz tak 2-4, a limit mam 10 GB na dva dni ;-) :-D
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Hmm, hold žiji v lokalitě kde zatím není možné pořídit si lepší internet.
Platím cca 460 Kč za net a ještě něco za telefon. I když mi teď zrovna došla složenka jen za 334 Kč, takže sám pomalu nevím. :-)
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

tak to je dost huste... stastie, ze kosice su kosice :-P :lol: :lol:

a stazujem sa na vlastnu lenivost, vdaka ktorej som prisiel o 2100 korun, kopec casu, ktory som stravil(a stale travim) nad labakmi z cviceni z elektrotechniky, stale na tu istu lenivost, vdaka ktorej som skoro prepadol zo styroch predmetov a pritom debil niesom :roll:

som skratka chorobne lenivy :-P :cry:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

xRage - a nekecáš tak trochu? Jsi skutečně chorobně lenivý nebo jen flink a na lenost se z pohodlnosti pouze vymlouváš? :twisted:

Podobné žgrindy jsem poslouchal od Kebule a ten nakonec z jednoho předmětu propadl. Nyní uznává, že to nebyla lenost, prostě na to kašlal.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Neferit Sr. píše: Nyní uznává, že to nebyla lenost, prostě na to kašlal.
Huh? Ono sa to vylucuje? Stale som bol v tom, ze vztah lenivost- ehm, kaslanie- je skor implikacia nez disjunkcia... :think:
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Mám pocit, že význam těchto slov je velmi odlišný. Ale nejsem lingvista ani jazykověděc, takže u tohoto tvrzení hodlám tvrdošíjně zůstat. Pokud ale někdo dodá přesné významy je možné vše.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Asi chapem, ako to myslis, ale ja pre zmenu zostanem trvat na tom, ze kaslem na to prave preto, ze som lenivy :snooty: :) (ufff, tieto priserne suvetia by som si mal odpustit :oops: )
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

pokial na nieco kasles, ta jednoducho na to kasles, ale ak si chorobne lenivy ako ja, tak aj ked sa chces do niecoho pustit nechas to, kvoli obycajnemu sedeniu na stolicke, ci lezaniu v posteli... som tak lenivy, ze kebyze nemam pud sebazachovy umrem od hladu...
Fama nihil est celerius.
The Force shall free me.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

- Teoreticky bych řekl, že "na něco se vykašlat" je rozhodnutí, kdežto "lenost" je důvod k tomu rozhodnutí. Tedy vykašlat se na něco může člověk i z jiných důvodů než kvůli lenosti.
- Pokud člověk řekne vykašlal jsem se na to, je z toho cítit rozhodnost. Že zvážil pro a proti a rozhodl se to neudělat. Pokud řekne, že to neudělal, protože byl líný, je z toho cítit jakási snaha zdůraznit, že to udělat chtěl, ale něco mu v tom zabránilo. Něco - lenost. Jenže co je ta "lenost"? Lenost je nechuť něco udělat, ale opět z nějakých důvodů. Minimálně z důvodu, že neměl důvod to udělat (příjem nepřevýšil náklady). A pokud se člověk na něco vykašle, tak zase z nějakých důvodů.
- Prakticky tedy mezi neudělal jsem to, protože jsem líný a neudělal jsem to, protože jsem se na to vykašlal žádný rozdíl nevidím. Obě varianty říkají, že jsem se rozhodl to neudělat, ale žádná neříká, proč konkrétně jsem se rozhodl to neudělat.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Ajantis píše:Jenže co je ta "lenost"? Lenost je nechuť něco udělat, ale opět z nějakých důvodů. Minimálně z důvodu, že neměl důvod to udělat (příjem nepřevýšil náklady).
Ne-e. Kdyby to bylo takhle jasné, tak existence slova "lenost" postrádá smysl. V čem se liší lenost od "vykašlání se" je, že neuděláš i něco, co bys udělat chtěl, nebo je to pro tebe dokonce důležité a to prostě proto, že se k tomu nedokopeš. To je lenost - vím o čem mluvím. :-D
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Hamster píše:
Ajantis píše:Jenže co je ta "lenost"? Lenost je nechuť něco udělat, ale opět z nějakých důvodů. Minimálně z důvodu, že neměl důvod to udělat (příjem nepřevýšil náklady).
Ne-e. Kdyby to bylo takhle jasné, tak existence slova "lenost" postrádá smysl. V čem se liší lenost od "vykašlání se" je, že neuděláš i něco, co bys udělat chtěl, nebo je to pro tebe dokonce důležité a to prostě proto, že se k tomu nedokopeš. To je lenost - vím o čem mluvím. :-D
hamster vyjadril pravu podstatu lenivost lepsie nez ajantis v dvakrat dlhsom prispevku... plus tym vyjadril aj moju podstatu... :twisted: :lol:
Fama nihil est celerius.
The Force shall free me.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Hamster píše:V čem se liší lenost od "vykašlání se" je, že neuděláš i něco, co bys udělat chtěl, nebo je to pro tebe dokonce důležité a to prostě proto, že se k tomu nedokopeš. To je lenost - vím o čem mluvím. :-D
Jenže k tomu, že se k tomu nedokopeš, musíš mít zase nějaký důvod. Resp. nemusíš mít důvod, aby ses k tomu nedokopal, ale pak evidentně neměls dostatečný důvod se k tomu dokopat. Jinak bys to přece udělal. A u toho vykašlání se je to podobné. Myslím, že každé rozhodování je o porovnání "pro" a "proti" - to ovšem nemusí být jen racionální, důvod "proti" může být pouhá nechuť něco udělat, nebo naopak "pro" nevysvětlitelná chuť něco udělat. Ale vždycky něco převažuje a na základě toho se rozhodneš. Lenost dle mého není nějaká vnější, samostatně existující veličina, jež by řídila chování člověka.
Já v tom tedy obsahový rozdíl nevidím, akorát "lenost" zní alibističtěji, protože tam není explicitně obsaženo to volní rozhodnutí, ale potichu říká, žes to vlastně udělat chtěl, byť neudělas. :-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“