No, ono se občas kvůli některým věcem musí rozumný Slovák chytat za hlavu a Čech trošku skrývat hněv.
Anžto trochu ulítávám k historii, tak se mi nelíbí, že se na Slovensku přespříliš haní 1. republika. Měla spoustu nevýhod, ale pořád to byl v tehdejší Evropě jeden z nejlepších demokratických států. Ale štve mě to teprve v konfrontaci se Slovenským štátem, ke kterému se Slovensko de facto hlásí. Klero-fašista Hlinka sice zemřel před jeho založením, ovšem není to osoba, která by měla mít místo na slovenské bankovce.
Pokud berete za svůj první stát právě tuhle hrůzu (a ne 1. republiku), ke které jeho politika směřovala, pak mi přijde zároveň schyzofrenní ta oslava SNP.
Tohle mě jako "západního bratra" dost zaráží. Samozřejmě ne k nějaké nesnášenlivost, ale uvítal bych nějakou změnu. Rychlou a rozumnou.
P.S. Já ani tak nevidím nacionalismus mezi obyčejnými lidmi. Ale mezi těmi "nahoře" se občas vyskytuje. A pak na obou stranách přilévají olej do ohně a doslova na tom "žijí".
Edit: Samozřejmě mi je jasné, že s takovými blbostmi těch nahoře těžko může průměrný Slovák něco dělat. No, možná tak začít tisknout vlastní tisícovky třebas se Štefánikem.