Mňamky anebo oblíbená jídla

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Hamster - souhlas. A jak jsi na tom Ty ohledně smaženýho sejra?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Artemis Entreri
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artemis Entreri »

Nejoblíbenější jídlo ? mno ryze Česko-moravské Vepřo Knedlo Zelo a Pivo a jsem spokojen :lol: :lol: k smaženému sýru ve 13 letech se mi přilepil v krku a málem sem se udusil od té doby ho nejím :evil:
Obrázek

With each kill I grow wiser, and with added wisdom I grow stronger.

Artemis Entreri
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Neferit Sr. píše:A jak jsi na tom Ty ohledně smaženýho sejra?
Erm... Jako dítě jsem ho měl rád, ale nepamatuji si, že bych ho od konce základky někdy jedl. (možná někdy vyjímečně) :whistle: Poslední dobou smažená jídla obecně nějak vyřazuji ze svého jídelníčku. Třeba hranolek jsem se nedotkl už asi rok. Nějak mi tyhle moje v dětství oblíbená jídla přestávají chutnat.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

diky za pripomenutie mi vyprazaneho syru... dal som si ho s pecenymi zemiakmi... mnam :-)
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Smažený sýr je nejlepší s rýží... neb nejlépe vynikne jeho chuť, navíc je to zdravé:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vallun: Ke smažáku jedině toastový chléb (či houska), cibule a kečup ;-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Já zase upřednostňuji ke smaženému sýru bramboráčky. :-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis: Když už bramboráčky, tak zapečené se sýrem (hermelínem) uvnitř :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

Smaženej hermelín je něco eXtra... Keď sem chodil v létě na brygádu (nakonec mě vochcali), občas jsme s kámošem co makal se mnou skočily do pizzerie na něj :-) Kua, škoda, že jsem v nemocnici :twisted: Mám hlad...

EDIT: S kroketama...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

No vidíte to? To je skoro na založení klubu smažených sýrových lahůdek :-D
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Vallun píše:já mám velmi intenzivní pocit, že vegetariáni a vegani mají především velké problémy sami se sebou...
:lol: :lol: :lol: :roll: ... :lol:

Ani mě to nepřekvapuje - vegetariáni jsou zakomplexovaní zmrdi, lidé, kteří hulí, jsou agresivní feťáci utíkající před realitou, anarchisti nezodpovědní sobečtí puberťáci, komunisti nelidské svině, jež je záhodno demokraticky popravit, ti, kdož nemají rádi slunečné počasí jsou pozéři, atd... atd...
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Adieu: Upřímně nemálo vegetariánů a především veganů má velmi nepěkný zvyk cpát svou "víru" dalším lidem. Na tvém talíři vidí mrtvolu a ne krásně propečený steak a často ti to neopomenou dát najevo. I z toho důvodu jsou mnohdy stejně oblíbení společníci jako abstinenti.
Byť přirozeně většina jsou normální lidé, kteří považují za svou věc co žerou a stejný respekt mají i ke stravovacím návykům ostatních (pokud jsou v rámci obyčejně požívaných pochutin).
Už jsem se párkrát i setkal s tím, že mě vegetarián chtěl rozplakat tím, jak moje večeře trpěla. V tu chvíli je celkem trefné předpokládat, že dotyčný má problém především sám se sebou a své vlastní hříchy všežravého mládí napravuje kázáním pro ostatní.
Též si myslím, že vegetariánství není vždy věcí jednotlivce. Takovou výjimkou je třebas právě těhotenství. Energeticky bezesporu velmi náročné a nutno říci, že maso (jakožto zhuštěná biohmota) poskytuji energie (resp. výživy) opravdu přehršle. A nějakou třetinu či čtvrtinu z této energie si bere mozek. Ani nemluvě o faktu, že masitá strava přece jen obsahuje určité důležité látky (především bílkoviné), které v kytičkách nenajdeš (v případě veganů se problém ještě značně zvyšuje). Pročež ač mi není zatěžko blahoskloně mávnout rukou nad tunami vegetariánů, jež se kdesi poklidně pasou, tak do jisté míry pohlížím na budoucí matku veganku jako na nezodpovědnou. Její předci kdysá přidali ke svému jídelníčku novou stravu (tedy maso) a z tohoto energetického boomu pak financovali zvětšující se mozek*. Pročež považuji za relativně prokázané, že něco takového má příznivý vliv na inteligenci jedince a celého jeho druhu. Koneckonců pokud bych měl celý život hamat méně energeticky výhodnou travičku, tak pravděpodobně většinu dne strávím na louce a tudíž mi nezbyde tolik času na jiné, intelektuálně náročnější činnosti.
Ona matka-veganka, která do jisté míry ohrožuje své budoucí dítě (byť lidský organizmus je adaptabilní a najde si své cesty), jej po porodu pravděpodobně zahrne důslednou indoktrinací, ze které vyplyne omýlaná písnička o zvířátkách jasně chápajících pojem smrti, který na ně v jejich "nešťastném" životě čeká. Kde je pak svoboda onoho dítěte?

* + Kratší trávicí systém všežravce zmenšuje "břicho" a tím umožňuje neuvěřitelný luxus bipedie (vzpřímené chůze), jejímž vlivem se lebka dostává na stabilnější pozici, kdy není potřeba tolik svalových "chytů" na krku a s tím zase souvisí i menší "kostnatost" lebky, na kterou by se ony svaly přichytávaly. Méně kostí v lebce pak přirozeně zvětšuje prostor pro mozek...
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Jab: Co se týče bílkovin, tak co tvrdíš se mi u veganů zdá taky logické, ale vegetarián by snad s bílkovinami neměl mít problém.

I když... Ve stravě se tedy bohužel nevyznám, ale wikipedie tvrdí tohle:
According to the US National Institute of Health, "with appropriate food choices, vegan diets can be adequate for children at all ages." [87] Dr. Benjamin Spock has said, "Children who grow up getting their nutrition from plant foods rather than meats have a tremendous health advantage. They are less likely to develop weight problems, diabetes, high blood pressure and some forms of cancer." [88] The American Dietetic Association also considers well-planned vegan diets "appropriate for all stages of the life cycle, including pregnancy and lactation,"[9] but recommends that vegan mothers supplement for iron, vitamin D, and vitamin B12.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Hamster: Zajímavé. Nicméně si nejsem jist, do jaké míry je onen článek veden dalším negativním způsobem stravování dnešní americké mládeže - tedy přejídáním se masa. Cukrovka, rakovina tlustého střeva, vysoký tlak (tzn. to co v článku uvádí) - jsou důsledkem nadváhy a obezity.
Opět z wikipedie:
A 1999 metastudy[82] compared six major studies from western countries. The study found that the mortality ratio was the lowest in fish eaters (0.82) followed by vegetarians (0.84) and occasional meat eaters (0.84) and which was then followed by regular meat eaters (1.0) and vegan (1.0) [11]. In "Mortality in British vegetarians",[83] it was concluded that "British vegetarians have low mortality compared with the general population. Their death rates are similar to those of comparable non-vegetarians, suggesting that much of this benefit may be attributed to non-dietary lifestyle factors such as a low prevalence of smoking and a generally high socio-economic status, or to aspects of the diet other than the avoidance of meat and fish."
P.S. Co se píše na wikipedii mě spíše celkově v mém názoru utvrzuje. Nepíše se tam jen o B12, který tělo potřebuje a v rostlinách není, ale upozorňuje i na kalcium (kvůli kostem) atp. A naprosto souhlasím s tím, že nejzdravější jest převážně rostlinná strava a jednou (či 2x) týdně strava masitá. Koneckonců tak nějak vypadal i jídelníček našich předků, pro který měli uzpůsobený organismus a my na tom tudíž nejsme jinak...
Naposledy upravil(a) Jab dne 8.10.2007 15:52, celkem upraveno 1 x.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Erm, no přestože netuším co zde znamená to "mortality ratio" (tedy - ratio čeho? Smrti zapříčiněnou stravou?), tak nemám dojem, že by z ní konzumenti masa vycházeli lépe, než vegetariáni, nebo vegani. Moc se mi nezdá překládání "regular meat eating" jako "přejídání se masem".
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“