Stížnosti na všechno II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - Musím vycházet z toho, co říkají druzí, sám jsem je neviděl, ale mluvil jsme s mysliveckýma hospodářema postižených honiteb... a nemám důvod jim nevěřit.

Ano, opravdu některé skupiny používají automatické zbraně (navíc M16ky v ráži 5,56 mm, což působí pro vysokou zvěř zvl. trýznivé zranění) a navíc mají buď optiku pro noční vidění (taktéž zakázaný prostředek lovu) nebo naopak solní zvěř prudkým světlem - a to dle mého nemá nic psolečného s lovem,a le je to sprostá vražda...

Po Policii ČR dokonce stříleli, naštěstí bez zranění, ale ujeli v teréních autech (oblíbené jsou prý Merecedesy Defender a LandRovery) přes místa, kudy se policjení felicie prostě nedostane:( Navíc nejméně v jendom případě se jednalo o německé pytláky (totožná vozidla byla nalezena na záznamu z celnice), Eružel s falešnou značkou:/

Naprsoto klidně si dovedu představit, že buď oddělají policistu, nebo mysliveckou stráž (pokud ovšem některej natrusený myslivec je neodstřelí dříve - někteří myslivci narozdíl od policajtů umí opravdu střílet). Ale dost možná i náhodného svědka nebo ochránce přírody (při odstřelu rysů...). Proto se domnívám,že nasazení průzkumníků by bylo i celkem opodstatněné. Neboť organizovaná skupina pahcatelů vyzbrojená automatickými zbraněmi, noční optikou a pod je spíš záležitost pro armádu, než pro policii. Navíc elitní policejní složky nenacvičují zásahy v lesním prostředí:/

EDIT: A ještě bych dodal, že samozřejmě nerespektují doby hájení či uzemí národních parků a pod.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

7c - osobně si myslím že zbraně jsou legální. Na druhou stranu ostatní vybavení-infratechnika, reflektory či termovizní technika nepodléhají zákonu o zbraních a navíc to nejde odkontrolovat.

Jinak je to o zbraních a lidech. A na to zde byl či snad je samostatné vlákno.Vyzbrojení ale nekontrolovatelní lidé. Když se tam podíváš, budeš se divit kolik lidí podporuje rozšiřování zbarní pro každého.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Neferit Sr. - no, na držení automatické zbraně musíš mít vyjímku schválenou okresním ředitelstvím policie. Důvodně předpokládám,že zde opravdu nejde o použití legálně držených zbraní - by byli střelci okamžitě identifikováni.

Co se týče tlumičů zvuku, přístrojů pro noční vidění a zbraňovýh světlometů, tak se jdná o tzv. zakázané doplňky zbraně, které oěpt musíš mít na zvláštní povolení okresního ředitělství. Něco z toho mohou mít myslivci, ale minimum...A rozhodně to nesmí používat na průmyslový odstřel zvěře!
Neferit Sr.
Sigilan

Tyto takzvané zakázané doplňky lze koupit na každé lepší vietnamské tržnici. Takže jak to kdo může odkontrolovat. Před deseti dny jsem si mohl koupit noktovizor za 2500Sk v Povážskej Bystrici. Při cestě zpět celní policie ani nevylezla z budky na hranicích.

Zákon který není vymahatelný je zákon k ničemu.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Za 2500,- Sk nekoupíš nic, co by mohlo být k něčemu...:)

A zakázaným doplňkem se to stává teprve tehdy, když to namontuješ na zbraň... Jinak držet přístroj pro noční vidění samozřejmě trestné není.
Neferit Sr.
Sigilan

Byl to ruský vojenský materiál, plně funkční a se solidními parametry. Asi nějaká ukrajinská čorka. Původně chtěl 5 litů tak jsem zkusil kam až ho dostanu.

Zatímco u zbarní jakási byť velmi iluzorní kontrola existuje, tak u těchto věcí nikolivěk. Nic jiného jsem tímto říci nechtěl. :-D

Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Neferit Sr. píše:Byl to ruský vojenský materiál, plně funkční a se solidními parametry. Asi nějaká ukrajinská čorka. Původně chtěl 5 litů tak jsem zkusil kam až ho dostanu.

Zatímco u zbarní jakási byť velmi iluzorní kontrola existuje, tak u těchto věcí nikolivěk. Nic jiného jsem tímto říci nechtěl. :-D
Ta kontorla není zas až tak iluzorní....alespoň, pokud jsi zákona dbalý občan a snažíš se jednat čestně:((

To je fakt. Na druhou stranu tyto zařízení sami o sobě nikomu neublíží:)

BTW: Takže jsi ten noktovizor nekoupil?:(

EDIT: Tak právě mi na stole přistál návrh zákona, kterým se zpřísňuje zákon o zbraních, munici a střelivu. Zatím jsem jej prošel jen letmo, ale představuje poměrně rozumné a efektivní zpřísnění držení ěnkterých kategorií zbraní. A dokonce to zpřísňuje některé podmínyk pro získání zbrojních průkazů:)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Ajantis PŘED 22 DNY píše:Takže si opět stěžuji na firmu Alzasoft.
- 23.9. jsem si tam objednal počítačové komponenty (všechny byly skladem) s tím, že jsem si z nich zároveň nechal poskládat sestavu. Tato služba trvá u konkurence maximálně 3 dny.
- 24.9. po poledni jsem byl kontaktován Alzasoftem, že je všechno v pořádku, komponenty byly předány technikům a ve čtvrtek 27.9. bude počítač vyexpedován.
- 27.9. se nic nestalo. Počítač vyexpedován nebyl, nepřišla mi žádná zpráva a v detailech objednávky na http://www.alza.cz svítilo stále datum dokončení 27.9.
- 29.9. píši do alzasoftu email (z alzasoftu dřív na emaily odpovídali promptně i o víkendu). Žádná odpověď.
- 1.10. stále žádná odpověď, takže po poledni telefonuji do Alzasoftu. Na přepojení čekám DEVĚT minut a dozvídám se, že "se k tomu technici nedostali" a bude to "asi příští týden".

Myslím, že je na čase definitivně změnit obchod.
Okamžitě jsem objednávku pochopitelně zrušil, důvody Alzasoftu vysvětlil emailem a PC objednal jinde.

Včera, tedy 4 týdny po učinení objednávky, jejíž vyřízení mělo trvat 3 dny, a 3 týdny po jejím zrušení, mě Alzasoft beze všeho vyrozuměl o jejím odeslání. :lol: :lol:
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

jestli Ti PC zašlou poštou, tak si ho nechej:) a nci neplať...je to jejich blbost:) a máš na to nárok z občana - spotřebitelských smluv, enb se jedná o envyžádané plnění:)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vallun: Ale nebylo by to potom neoprávněné obohacení? :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

sevencreature píše:Vallun: Ale nebylo by to potom neoprávněné obohacení? :think:
Nad tím taky uvažuji, ale nebylo, neboť právní titul je přímo ze zákona - z občanského zákoníku.
Neferit Sr.
Sigilan

SE divím co všechno se dá zažít při obchodu. Člověk by řekl, že tyto firmy budou vědět jak se zákazníkem jednat. Zdá se že se ještě máme ohedně obchodu co učit. Nebo už je to pouze arogance firmy, která je tak říkajíc za vodou?

sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Neferit Sr.: Spíš bych řekl, že brutálně nestíhají (Vánoce jsou za dveřmi a v prodejnách výpočetní techniky začíná období přesčasů :mrgreen:). Za vodou můžou být jen těžko - konkurenční boj zuří na plné obrátky, řekl bych :think: Resp. abych byl konkrétní, vedle perfektně fungujícího Czech Computeru si dle mého názoru nemůže žádná firma dovolit usnout na vavřínech.

Pro mě jsou dvě hlavní firmy na nákup výpočetní techniky Czech Computer (Praha) a alfa computer (Ostrava). Jinde bych nakupoval pouze v případě výrazně nižší ceny.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - Czcech Computer jsem měl přímo za barákem, když jsem bydlel u rodičů a garantuji Ti,že zas tak dokonale nefunguje a Computershop má ceny celkově o kousek nižší, navíc tam orpavdu funguje garance nejnižší ceny:)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vallun: Za ty roky, co tam nakupuji jsem neměl žádný problém a nevím o nikom, kdo by něco závažného zažil. Naopak, případné reklamace si všichni chválí.

A tím "perfektně" mám na mysli i neustálé zlepšování (a taky to, jak zvládají - docela dobře - ty návaly zákazníků :-) ).

Ta garance nejnižší ceny se vztahuje pro ceny z e-shopů?
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“