Zajímavé zprávy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

SiNuHeT píše:Podobně zhovadilé jako když městská policie vybírá na Dušičky před hřbitovem pokuty za špatné parkování :-?
To mi ale přijde naprosto správné! Nevim, rpoč by se neměli pokutovat grázlíci, kteří zaberou tři parkovací místa jedním vozem! Nebo proč nechat auta stát na trávníku a níčit přírodu...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Vallun: O tom žádná, ale když přihlédneš ke zvláštním okolnostem - rodiny přišly na hřbitov zavzpomínat na své blízké - nepřijde ti takové chování MP příliš bezohledné?
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

SiNuHeT píše:Vallun: O tom žádná, ale když přihlédneš ke zvláštním okolnostem - rodiny přišly na hřbitov zavzpomínat na své blízké - nepřijde ti takové chování MP příliš bezohledné?
Když má někdo tolik úcty k zesnulým, že se dopraví na hřbitov, pak by měl mít stejnou úctu i k zákonům a pravidlům. Od MP to není bezohlednost, ale věc, která je zcela na místě.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

No, pro toho starého pána ve zrezivělé Felicii, parkujícímu na trávníku podél cesty je trest v podobě 1 bodu a 1000 Kč trochu přísný, s přihlédnutím ke všem obsazeným parkovacím místům mi přijde vhodnější spíše domluva ;-)
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

SiNuHeT píše:No, pro toho starého pána ve zrezivělé Felicii, parkujícímu na trávníku podél cesty je trest v podobě 1 bodu a 1000 Kč trochu přísný, s přihlédnutím ke všem obsazeným parkovacím místům mi přijde vhodnější spíše domluva ;-)
Lidi jsou hovada, domluva je naprosto neefektivní způsob, který spíše nefunguje než funguje. Tvrdost a nekompromisnost se mi k našemu řidičctvu zdá zcela na místě a to bez vyjímek. Holt, starý pán si bude nadosmrti pamatovat, že na trávníku apod. se parkovat nemá.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Lerek píše:Lidi jsou hovada, domluva je naprosto neefektivní způsob, který spíše nefunguje než funguje. Tvrdost a nekompromisnost se mi k našemu řidičctvu zdá zcela na místě a to bez vyjímek.
S tím souhlasím, koneckonců jen za letošní rok mám nalítáno cca 65000 km, takže nějaké ty zkušenosti mám - ovšem na výše uvedenou situaci se za oněch zcela specifických podmínek přísný postih dle litery zákona aplikovat nemusí. Když ČR vyhraje MS v ledním hokeji, taky policie toleruje troubení na ulicích.
-Marcus Aurelius
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

SiNuHet - na tuhle věc se dá koukat z mnoha úhlů - starý pán je pravděpodobně důchodce, který hroby může obejet kdykoliv, proč by měl zatěžovat dopravu v těch několik málo dní, kdy to mohou zařídit pracující?

Navíc tady nejde o nějaké hodnoty prostého veřejného pořádku, ale o ochranu životního prostředí. Prostě jsou hodnoty, které bychom měli ctít vždy - a ochrana žp je jednou z nich. Například v západní Evropě je nemyslitelné odpustit (v rámci investičních pobídek a pod.) jakýkoliv ekologický poplatek, u nás to je, žel, tak, že tyto odvody se odpouští jako první:(
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Vallun: Jenomže nežijeme v Matrixu a policista není binární entita, řídící se povely "logická 0 implikuje akci A, logická 1 implikuje akci B" - jsme jen lidi - zatím - a tolerance vůči prkotinám je v den svátku mrtvých od policie moudré, to s životním prostředím nemá nic společného.
-Marcus Aurelius
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

SiNuHeT: No, ohledně Loukotkové mi tahle věta: "Ale většinu knih lze zařadit do těch kvalitnějších pokusů o historickou beletrii." přijde drsnější než nějaké zmínky o ideologii (tj. označení jako autorka pokusů o historickou beletrii - a to se tímhle "lichotivým" názvem dá údajně označit pouze většina knih :-) ).

Ad parkování a dušičky - nadarmo se neříká, aby si řidiči dávali pozor, na vozovku vyjíždí v tomto období samé neřízené střely (důchodci a sváteční "dušičkoví" řidiči...).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Je to přístupu k věci. Mě se stalo že jsem jel a bez světel. Policista mě stopl. Pane řidiči vy nám tady jezdíte bez světel. Zapněte si je hlídejte si to. A nic víc. Jednou se mi stalo při té samé situaci že mi jen pohrozil prstem já zareagoval a nechal mě jet.

Asi i ten policajt je jenom člověk. To co musí sankcionovat ať dělá. Co je na něm, měl by zvažovat zda je nutný postih nebo stačí domluva.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Neferit Sr. - ale o to právě jde - já nemám nic proti řešení domluvou, tam kde je to na místě - což u světel za "dostatečné viditelnosti" lze akceptovat. Nicméně to nelze akceptovat v případě, že si nějaký vandal zaparkuje na trávníku a pod.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Čunek oznámil rezignaci - Tak, bývalý hrdina českého plebsu již konečně odchází. Pro příště by si členové KDU měli zapamatovat, že vystěhování Rómů ještě nikoho nekvalifikuje na post předsedy. :-P
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Takže stará dáma půjde bručet? Skvělá práce.

A Čunek - pokud by ustál i tohle, tak bych měl pocit že je něco ale opravdu hodně špatně.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Neferit Sr. píše:A Čunek - pokud by ustál i tohle
Hmm, vždyť za ten předchozí případ nebyl nijak odsouzen, ne? Nebo v politice něco jako presumpce neviny nefunguje? :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“