Hardware - otázky, odpovede a rady
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já se s problémem levných součástek také potýkal a můžu říct, že bych si je už asi nekoupil. Grafické karty pouze Ati nebo nVidia (její ovladače jsou na velmi dobré úrovni), z mechanik např. Plextor, jehož updaty firmwaru dokonale vyvážily jeho o docela dost vyšší cenu. O základní desce raděj nemluvím, protože koupit neznačkovou je v mnoha procentech sebevražda. Snad jedině RAM se dá koupit neznačková, i když toto je také sázka do loterie, neboť chyby paměti se hledají *velmi* špatně.
Ať proberu jakoukoli periferii, musím říct, že se vyplatí koupit alespoň střední třídu. Nejlevnější kompponenty často nestojí za nic, i když stojí 80 % značkové součástky. Je to investice do bezproblémovovsti.
Když jsem koupil ADSL router, který stál 1500, hrál jsem si s ním 2 dny, abych ho pak vyměnil za jiný, o dvě stovky dražší, který fungoval během dvou minut...
Ať proberu jakoukoli periferii, musím říct, že se vyplatí koupit alespoň střední třídu. Nejlevnější kompponenty často nestojí za nic, i když stojí 80 % značkové součástky. Je to investice do bezproblémovovsti.
Když jsem koupil ADSL router, který stál 1500, hrál jsem si s ním 2 dny, abych ho pak vyměnil za jiný, o dvě stovky dražší, který fungoval během dvou minut...
Žralok, který štěká, nekouše.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Nuke, 7c, Yenn:
Překvapivě vám to nevysvětlím, anžto kdybych to věděl, něco bych s tím dělal... :)
Právě že jsem nekupoval co nejlevnější komponenty, paměti mám značkový, desku MicroStar, grafika taky nejni noname...
Ale můj spolubydlící na koleji odhadl, že by mohl být problém v desce s čipem VIA, prej dělaj některý kusy občas divný věci...
Ale někdy v příštím roce už tohle pc snad vyhodím a pořídím něco nového...
Fahrenheit mi jede bez problémů, o Outcastu nemluvě, Gothic2 se sice seká, ale jde to a Bloodlines snad taky překousnu. Takže mám henrí zásobu na hoodně dlouho...
Překvapivě vám to nevysvětlím, anžto kdybych to věděl, něco bych s tím dělal... :)
Právě že jsem nekupoval co nejlevnější komponenty, paměti mám značkový, desku MicroStar, grafika taky nejni noname...
Ale můj spolubydlící na koleji odhadl, že by mohl být problém v desce s čipem VIA, prej dělaj některý kusy občas divný věci...
Ale někdy v příštím roce už tohle pc snad vyhodím a pořídím něco nového...
Fahrenheit mi jede bez problémů, o Outcastu nemluvě, Gothic2 se sice seká, ale jde to a Bloodlines snad taky překousnu. Takže mám henrí zásobu na hoodně dlouho...
Takže vďaka skvelej stránke odporučenej 7c : http://www.pctuning.cz/ sa začínajú črtať základy MB. Chipset musí mať Nforce 4 Ultra. SLI nevyužijem. Slot PCI express 16x (ovlela radšej ako AGP), 4xDIMM a hodil by sa pasívny chladič chipsetu kôli tichu 

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
nuke: Jj, pasivní chladič chipsetu je super věc - asi nejhlučnější část mého počítače je právě větrák na chipsetu. Ale není to zas tak hrozný 
Bohužel většina desek používá aktivní chlazení a na "custom" pasivní chladiče tam občas ani není místo.
Ajantis: VIA -
Jo, s tímhle jsou děsný problémy - jeden z hlavních důvodů, proč mám nF4 a ne VIA. Ale většinou problémy vyřešily různé přídavné VIA ovladače (4in1 a pod.) - tj. jestli je nemáš, tak je celkem jasné, proč máš ty problémy.

Bohužel většina desek používá aktivní chlazení a na "custom" pasivní chladiče tam občas ani není místo.
Ajantis: VIA -

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Problém zapojení TV-Outu je ten, že to prostě buď jde nebo ne a dostat se z jednoho stavu do druhého není nijak snadná záležitost. Závisí na gr. kartě, ovladačích, televizi a i na propojovacích kabelech. Třeba se mi ještě nepodařilo zprovoznit barevný výstup z mého notebooku (ATI Readeon X600), zatímco se stolní nVidia GeForce FX 5600 bez problému.
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jj, to jsou ty, co se dají chladit povětšinou pasivně? Jednou jsem měl ideu si z nich postavit DVD přehrávač (pasivně chlazený zdroj, pasivně chlazený CPU, USB flash místo HDD, a tichá DVD mechanika). Nevycházelo to moc draze na to, že člověk bude mít plnohodnotný počítač.nuke píše:Poznáte niekto CPU Via ?
Na net a do kanclu moc dobrá vec
jjj. Mrkni sem draku. Tahle firma je dokonce prodává.
Taky jsem o nich uvažoval. Ovšem za jiným účelem.
Ty s CF jsou ovšem o dost dražší. Myslím ale že 2.5" hard by stačil. Ty nejsou tak tepelně náročný ani hlasitý.
http://asm.inshop.cz/INSHOP/scripts/set.asp?Level=70
Taky jsem o nich uvažoval. Ovšem za jiným účelem.
Ty s CF jsou ovšem o dost dražší. Myslím ale že 2.5" hard by stačil. Ty nejsou tak tepelně náročný ani hlasitý.
http://asm.inshop.cz/INSHOP/scripts/set.asp?Level=70
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
- Slayer
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
A zkoušel jsi Half life 2:Lost coast???AlieN píše:lolSlayer píše:není nic,co bych na tom nerozjel.
Já mám Athlon 2k+, 256 RAM, 240GB HDD a GF4200 a taktéž není nic, co bych na tom nerozjel, jen některé věci jsou poněkud méně plynulé.
To je opravdový test pro špičkové počítače.
Ten, kdo ví, nemluví,
kdo mluví, neví.
kdo mluví, neví.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
LOL - no taky jsem nenašel nic co bych nerozjel, ale rozhodně to není důvod k radosti (no RAM se dá rozšířitSlayer píše:Mám Athlon 3GHz, 512 RAM, 200GB HDD, grafka Ati radeon 9600 series a jsem plně spokojen,není nic,co bych na tom nerozjel.

Každopádně třeba F.E.A.R. si v rozumné kvalitě moc svižně nezahraješ (stejně jako já

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.