Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Já se s problémem levných součástek také potýkal a můžu říct, že bych si je už asi nekoupil. Grafické karty pouze Ati nebo nVidia (její ovladače jsou na velmi dobré úrovni), z mechanik např. Plextor, jehož updaty firmwaru dokonale vyvážily jeho o docela dost vyšší cenu. O základní desce raděj nemluvím, protože koupit neznačkovou je v mnoha procentech sebevražda. Snad jedině RAM se dá koupit neznačková, i když toto je také sázka do loterie, neboť chyby paměti se hledají *velmi* špatně.

Ať proberu jakoukoli periferii, musím říct, že se vyplatí koupit alespoň střední třídu. Nejlevnější kompponenty často nestojí za nic, i když stojí 80 % značkové součástky. Je to investice do bezproblémovovsti.

Když jsem koupil ADSL router, který stál 1500, hrál jsem si s ním 2 dny, abych ho pak vyměnil za jiný, o dvě stovky dražší, který fungoval během dvou minut...
Žralok, který štěká, nekouše.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Nuke, 7c, Yenn:
Překvapivě vám to nevysvětlím, anžto kdybych to věděl, něco bych s tím dělal... :)
Právě že jsem nekupoval co nejlevnější komponenty, paměti mám značkový, desku MicroStar, grafika taky nejni noname...
Ale můj spolubydlící na koleji odhadl, že by mohl být problém v desce s čipem VIA, prej dělaj některý kusy občas divný věci...
Ale někdy v příštím roce už tohle pc snad vyhodím a pořídím něco nového...
Fahrenheit mi jede bez problémů, o Outcastu nemluvě, Gothic2 se sice seká, ale jde to a Bloodlines snad taky překousnu. Takže mám henrí zásobu na hoodně dlouho...
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Takže vďaka skvelej stránke odporučenej 7c : http://www.pctuning.cz/ sa začínajú črtať základy MB. Chipset musí mať Nforce 4 Ultra. SLI nevyužijem. Slot PCI express 16x (ovlela radšej ako AGP), 4xDIMM a hodil by sa pasívny chladič chipsetu kôli tichu :think:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

nuke: Jj, pasivní chladič chipsetu je super věc - asi nejhlučnější část mého počítače je právě větrák na chipsetu. Ale není to zas tak hrozný :-)

Bohužel většina desek používá aktivní chlazení a na "custom" pasivní chladiče tam občas ani není místo.

Ajantis: VIA - :-( :-( Jo, s tímhle jsou děsný problémy - jeden z hlavních důvodů, proč mám nF4 a ne VIA. Ale většinou problémy vyřešily různé přídavné VIA ovladače (4in1 a pod.) - tj. jestli je nemáš, tak je celkem jasné, proč máš ty problémy.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Mám dotaz: Když mám Grafickou kartu s TV out,co všechno potřebuju k tomu,abych mohl na televizi promítat filmy z kompu?
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

LA: Doporučuji tento článek, já jsem díky němu TV-Out rozchodil celkem bez problémů.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Problém zapojení TV-Outu je ten, že to prostě buď jde nebo ne a dostat se z jednoho stavu do druhého není nijak snadná záležitost. Závisí na gr. kartě, ovladačích, televizi a i na propojovacích kabelech. Třeba se mi ještě nepodařilo zprovoznit barevný výstup z mého notebooku (ATI Readeon X600), zatímco se stolní nVidia GeForce FX 5600 bez problému.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Poznáte niekto CPU Via ?

Na net a do kanclu moc dobrá vec :-)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

nuke píše:Poznáte niekto CPU Via ?

Na net a do kanclu moc dobrá vec :-)
Jj, to jsou ty, co se dají chladit povětšinou pasivně? Jednou jsem měl ideu si z nich postavit DVD přehrávač (pasivně chlazený zdroj, pasivně chlazený CPU, USB flash místo HDD, a tichá DVD mechanika). Nevycházelo to moc draze na to, že člověk bude mít plnohodnotný počítač.
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

jjj. Mrkni sem draku. Tahle firma je dokonce prodává.
Taky jsem o nich uvažoval. Ovšem za jiným účelem.
Ty s CF jsou ovšem o dost dražší. Myslím ale že 2.5" hard by stačil. Ty nejsou tak tepelně náročný ani hlasitý.

http://asm.inshop.cz/INSHOP/scripts/set.asp?Level=70
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Slayer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slayer »

Mám Athlon 3GHz, 512 RAM, 200GB HDD, grafka Ati radeon 9600 series a jsem plně spokojen,není nic,co bych na tom nerozjel.
Ten, kdo ví, nemluví,
kdo mluví, neví.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Slayer píše:není nic,co bych na tom nerozjel.
lol
Já mám Athlon 2k+, 256 RAM, 240GB HDD a GF4200 a taktéž není nic, co bych na tom nerozjel ;-), jen některé věci jsou poněkud méně plynulé. :-(
Slayer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slayer »

AlieN píše:
Slayer píše:není nic,co bych na tom nerozjel.
lol
Já mám Athlon 2k+, 256 RAM, 240GB HDD a GF4200 a taktéž není nic, co bych na tom nerozjel ;-), jen některé věci jsou poněkud méně plynulé. :-(
A zkoušel jsi Half life 2:Lost coast???
To je opravdový test pro špičkové počítače.
Ten, kdo ví, nemluví,
kdo mluví, neví.
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Myslim si, ze zatiak najvacsim testom je F.E.A.R a az pride Oblivion... :lol:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Slayer píše:Mám Athlon 3GHz, 512 RAM, 200GB HDD, grafka Ati radeon 9600 series a jsem plně spokojen,není nic,co bych na tom nerozjel.
LOL - no taky jsem nenašel nic co bych nerozjel, ale rozhodně to není důvod k radosti (no RAM se dá rozšířit :wink:). Spustit a hrát je poněkud rozdíl.

Každopádně třeba F.E.A.R. si v rozumné kvalitě moc svižně nezahraješ (stejně jako já :cry: ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“