Avatary, nicknames & podpisy II.

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Avatary, nicknames & podpisy II.

Příspěvek od Jab »

Lerek píše:Neferit Sr.: Co považuji za velice důležité, je minimalisace účasti široké veřejnosti tedy masy na moci. Výběr těch nejlepších synů a dcer národa ke správě státu se mi zdá jako milion lepší volba než klasické demokratické kyvadlo provádějící pohyb zleva doprava, který nábízí pouze nevýrazné výsledky namísto opravdových řešení.
Zajímalo by mě, jak bys té meritokracie bez demokracie dosáhl. Tedy já se netvářím, že bychom teď měli meritokracii, ale tu nenabízí ani diktátorský režim.
Lerek píše:A samozřejmě náhled na jednotu formy a obsahu - tedy státu a jeho občanů, protože pevný a jednotný stát potřebuje pevný a jednotný obsah, aby mohl tento stát existovat a správně fungovat ku spokojenosti jeho občanů. Ano, souhlasím s tím, že stát musí šlapat jako hodinky, což je sice z dílny italských fašistů, ale je to, myslím, k věci.
Stát vždy naráží na pár drobných problémů. Sám o sobě není schopen řešit globální problémy a jednotlivé občany regionů zase tankují především jejich regionální problémy. Tedy Brňák by měl jiné představy, co by mělo naplňovat ten tvůj pevný stát než třebas Pražák či obyvatel Horní Dolní. Právě proto by stát své pravomoce neměl získávat, ale naopak ztrácet. Politika regionální úrovně nabízí lepší možnost kontroly (feedback) místních politiků a místní obyvatelé jsou v ní jaksi lépe kvalifikování. Na druhou stranu je zase politika globálního významu, kde jsou nějaké národní snahy tak leda k smíchu.
Národní stát je přežitkem minulého století. Pravomoce se mají přesunovat na mezinárodní instituce a instituce ryze regionální. A tak se i do značné míry děje. Je jasné, komu se to nelíbí. Přece těm, kteří tím něco ztrácí - našim ctěným korytníkům v parlamentu a vládě.
Lerek píše:Toliko k tomu, co bychom se měli dle mého od nacistů naučit. Samozřejmě, že lidský faktor vše chtě nechtě dřív či později zkazí, to je prostě realita. Jsem si také vědom, že každý ideál je nedosažitelný a je možné se mu pouze snažit se mu co nejvíce přibližovat. Toť z mé strany vše.
Může se stát, že nějaký ten tvůj ctěný syn národa bude mít na vládu totálně jiný názor než já (a tak by se pravděpodobně skutečně stalo). Ze mě se pak nestává členy masy, který aklamačně potvrzuje svého vůdce a tím se podílí na moci, stává se ze mě jen škodná. Tolik k mé účasti.

P.S. Principielně souhlasím, že by bylo skvělé mít jednoho fakt hustého vůdce, který by dokázal vést zemi k prosperitě, blahobytu a vyšší morální odpovědnosti. Jenže žádný takový jedinec nikdy nebyl a nebude. To už raději volím onen demokratický chaos, který v posledku lidstvo docela dobře vystihuje. Byť představuje pomalý způsob, jak dosahovat nějakých ideálů. To, že se tak často ohlíží a je podrobován reflexi mi vyhovuje. Respektive už jsem nějak vyrostl z toho, že se to dá změnit k lepšímu. Ona totiž cesta k tomu dobrému opravdu bývá složitější a je zmítána většími pochybnostmi.
Nacismus a komunismus se snažily něco "řešit", resp. se snažily řešit onu chaotickou a úzkostnou situaci, do které se moderní člověk dostává. A skončilo to největšími masakry dějin. Never more.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

K tomu se dá uvést jen jedno:
"Demokracie je nejhorší možný způsob vlády, ale je zatraceně lepší, než všechny ostatní, které známe."
W.C.

"A proto by se demorkacie neměla snažit vládnout, ale spravovat."

- Jinak tím chci vyjádřit to, že s Jabem souhlasím - až na jeden malý detail - národní a jiné státy mají své opodstatnění (a minimálně ještě nějakou nekrátkou dobu mít budou) v rámci jím načrtnutého řětezce region-stát-(kon)federace.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Lerek píše:Neferit Sr.: Co považuji za velice důležité, je minimalisace účasti široké veřejnosti tedy masy na moci. Výběr těch nejlepších synů a dcer národa ke správě státu se mi zdá jako milion lepší volba než klasické demokratické kyvadlo provádějící pohyb zleva doprava, který nábízí pouze nevýrazné výsledky namísto opravdových řešení.
A samozřejmě náhled na jednotu formy a obsahu - tedy státu a jeho občanů, protože pevný a jednotný stát potřebuje pevný a jednotný obsah, aby mohl tento stát existovat a správně fungovat ku spokojenosti jeho občanů. Ano, souhlasím s tím, že stát musí šlapat jako hodinky, což je sice z dílny italských fašistů, ale je to, myslím, k věci.
Toliko k tomu, co bychom se měli dle mého od nacistů naučit. Samozřejmě, že lidský faktor vše chtě nechtě dřív či později zkazí, to je prostě realita. Jsem si také vědom, že každý ideál je nedosažitelný a je možné se mu pouze snažit se mu co nejvíce přibližovat. Toť z mé strany vše.
Děkuji za odpověď.

Jen tolik - historie vyzkoušela ledacos, i několik typů autoritativního státu. To co vyzkoušela v minulém století tedy i to od čeho by ses rád učil skončilo katastrofou. Jestli se pletu oprav mě v čem. Silná ruka není zárukou ničeho pouze jen té silné ruky.

Koneckonců Jab a Vallun řekli dost a nevím co bych jim vytknul. To nemůžu ani Tobě-není lákavější sen než silný stát, se svobodnými občany skvěle prosperující a kde davy vzhlédají ke svému idolu. Až se někdy potkáme-snad to nebude dlouho trvat, tak si o tom u kofoly-u mě a piva u Tebe pokecáme.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Zmena, trosku nuklearnosti nezaskodi... :-P

Navyse na nicka sa mi neozval ani jeden :-(
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

xRage píše:Zmena, trosku nuklearnosti nezaskodi... :-P

Navyse na nicka sa mi neozval ani jeden :-(

Zajímavá změna, já svůj avatar a asi i podpis nebudu vůbec nikdy měnit. 8-)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Rudax píše:...já svůj avatar nebudu vůbec nikdy měnit. 8-)
Keď úplne zhnije, budeš musieť...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

Nechci rušit, ale dost by mně zajímalo kde měnim Nick.
Vůbec to nemůžu najit. :wall:
Jsem slepej jako patrona já vim, proto potřebuju pomoc. :-P

A možná byste mi mohli okomentovat můj novej podpis.
"SlipKnůTek/Jablíčko" :dancing:
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Nick ti může změnit pouze administrátor. V Sigil Teamu jsme se přitom dohodli, že k něčemu takovému přistoupíme pouze ve velmi dobře odůvodněných případech.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Jab: Jednou si každý může nechat „bezdůvodně“ změnit nick, ne?
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Jab »

yenn píše:Jab: Jednou si každý může nechat „bezdůvodně“ změnit nick, ne?
Ba jo... :think:
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Vid pripad Sadako/Vampiria

Mne to s Mortom nevyslo, tak aspon Morty, ale to by si nas asi mylili :wall:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Illuminating
Sigilan

Nech si xRage pls.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Oki, jablicko :-P

ale avatar som si zmenil :-)
a pozadujem zvysenie velkosti avataru na 150px :lol:
Fama nihil est celerius.
The Force shall free me.
Illuminating
Sigilan

Starej byl lepší (a tenhle u tebe vídám na hospodě oblivion). :wall:
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

xRage: Taky se mi ten předchozí líbil daleko víc.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“