Mechanismy pro odvolávání by ovšem v tomto případě měly být nezávislé na vládě...Vallun píše:Principielně by to na demonstraci samozřejmě bylo, ale tady se jedná spíš o výkladový spor, který by bylo vhodné postavit na jisto. Problém je,že dle poslendího výkladu Ústavního soudu je postavení soudních funkcionářů nemotřesitelné téměř vůbec, a to ani v případě, že by byl zcela zřejmý důvod pro jejich odvolání...
Zajímavé zprávy
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Re: Zajímavé zprávy
Jab - tak to je dosti složitá otázka:( Asi takhle - určitě by o tom neměla rozhodovat jen vláda... Ale svou roli v tom mít má - jmenuje, takže je politicky odpovědná...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Nevím. Celý mi to připadá jako absurdní divadlo. Vytvořili jsme si legislativně skupinu lidí které tvrdě platíme a přitom jsou de fakto neodvolatelní.
Jab - přece si nemyslíš, že když budou o odvolání soudců rozhodovat soudci, že to bud objektivní a čestné jenání. To je to samé jako by policajt měl jít proti policajtovi, doktor proti jinému doktorovy a příkladů si najddeš možná více.
Kdo jmenuje má mít právo odvolat. Tak funguje normální svět.Ve finále jsou lidé placeni z daní nás, daňových poplatníků. Tak jakto že jsou najednou nad námi, neodvolatelní a vlastně beztrestní?
Jab - přece si nemyslíš, že když budou o odvolání soudců rozhodovat soudci, že to bud objektivní a čestné jenání. To je to samé jako by policajt měl jít proti policajtovi, doktor proti jinému doktorovy a příkladů si najddeš možná více.
Kdo jmenuje má mít právo odvolat. Tak funguje normální svět.Ve finále jsou lidé placeni z daní nás, daňových poplatníků. Tak jakto že jsou najednou nad námi, neodvolatelní a vlastně beztrestní?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Re: Zajímavé�práv�
[[/quote]�pší�b�to�ělali soudci n��láda. Ten�ápad s komisí �tom�určenou, �ž by byla s�žena napůl�e soudců� napůl z lidí delegov�ých právni�ými ex�rty, je� zásadě do�ý.Neferit Sr. píše:Jab - přece si nemyslíš,�e �yž bu�u o odvolání s�d� rozho�vat soudci, že to bu�objektivní a čestné jenání. T�je t�s�é jako by poli�jt měl jít proti po�caj�vi, doktor proti jinému doktorovy a příkladů si najddeš��ná více.
B� bych�patrný s tím srovnáním �dokto� a policajty. Přec�en t�y jde o�a�ování určité nezávislosti �udní moci. Ze svých peně�s�nad� p�tíme� poslance a se�tory. A ti též de fa�o nejsou odvola�lní. Jejich strana � klidně znov�� parlamentu posadí i při se�větším průšvihu. Stačí s�vzpomenout na dobráka Kalo�ka a�eho hvě�n��arié��Když byl ��omickým náměstkem na m�isterstvu obrany, tak�íky němu p�ali par�áni jak hrušky�
ht�:�necyklopedie.wikia.com/wiki/Mirosla�Kalo�ek
Či ještě dal�o lépe:
ht�://www.balbinka.cz/strana1.php����
- Neferit Sr.
- Sigilan
Já si myslím, že soudci mají nezávislosti více než dost. Aspoň ze zákona. Tak moc, že jsou nekontrolovatelní a nakonec si soudci soudcům vyrobili i neodvolatelnost.
Na druhou stranu já na jejich naúrostou čestnost, neúplatnost a nepodléhání vlivu okolí, politických tlaků a podobně nevěřím. Co se dá dělat, já jim něvěřím a věřit nebudu. A šmidra.
Na druhou stranu já na jejich naúrostou čestnost, neúplatnost a nepodléhání vlivu okolí, politických tlaků a podobně nevěřím. Co se dá dělat, já jim něvěřím a věřit nebudu. A šmidra.
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Z EU se mi dělá stále více špatně...
http://www.lupa.cz/clanky/stalo-se-rima ... -poplatky/
Doporučuji části Říman chce reformovat vybírání autorských poplatků a především Francie náš vzor? a Jak rozhodne Brusel?
Mimo jiné se zde píše:
Jednou z takových služeb je například Amazon Unbox (dostupná pouze v USA), více o něm a o tom, jak může DRM vypadat zde (anglicky). Rozhodně doporučuji aspoň letmo pročíst.
http://www.lupa.cz/clanky/stalo-se-rima ... -poplatky/
Doporučuji části Říman chce reformovat vybírání autorských poplatků a především Francie náš vzor? a Jak rozhodne Brusel?
Mimo jiné se zde píše:
Podotýkám, že DRM je opravdu nehorázné svinstvo. Co jsem četl, funguje tak, že si legálně stáhnete z oficiálního serveru třeba film, ovšem v zakódovaném formátu a pro každé přehrátí se musíte připojit na daný server pomocí speciálního software. Podmínky smlouvy pak zahrnují třeba i takové špeky, jako že když (třeba jen neúmyslně; formát, vir) smažete onen software pro přehrátí filmu, licence se stane neplatnou a dokonce se daný film může automaticky smazat. Dále si poskytovatel služby může klidně vyhradit právo na změnu podmínek bez toho, že by uživatele informoval.Tak třeba to, že Unie volá po zdokonalení, zjednodušení a interoperabilitě mechanismů DRM (Digital Rights Management), dává tušit, že vidí budoucnost právě ve znamení přítomnosti a vlády DRM, a nikoli ve znamení absence DRM. A to v době, kdy už i dosud největší zastánci DRM zjišťují, že ono není tou správnou cestou, a signalizují záměr vyhnout se DRM (viz například poslední kroky Sony BMG).
Jednou z takových služeb je například Amazon Unbox (dostupná pouze v USA), více o něm a o tom, jak může DRM vypadat zde (anglicky). Rozhodně doporučuji aspoň letmo pročíst.
- Neferit Sr.
- Sigilan
To co jsem mohl přečíst je nic neříkající idea jednoho politika. Patrně jde o nějaký lobing. Zatím tam není nic co by stálo za více úsilí než stálo právě to přečtení. Hoiď se do klidu, počkáme si jestli z toho něco bude. Pak bude pravý čas se rozčílit.
Trochu lacinější článek, ale jako fanoušek krabicového vína ho nemůžu nepostnout... 
http://xman.idnes.cz/lidsky-mozek-velmi ... ovinky_fro

If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
Ten článek je o rozdílných vínech, nikoliv o obarvených octech...Saruman píše:Trochu lacinější článek, ale jako fanoušek krabicového vína ho nemůžu nepostnout...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
http://www.blisty.cz/2008/1/17/art38370.html tohle je roztomilé... Jsem zvědav na reakci Topolánka, bude-li nějaká 

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
"That's what I call rough love."
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Fuj, zlí kapitalisté! Internacionálu na ně! 

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Klasika, blisty = blitky.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Carlos píše:http://www.blisty.cz/2008/1/17/art38370.html tohle je roztomilé... Jsem zvědav na reakci Topolánka, bude-li nějaká

Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
-Marcus Aurelius
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Lerek: +1
Tedy vážně vtipné počtení, příznávám, že blisty neznám, ale měl jsem v povědomí spíš představu něčeho nezaujatého, spolehlivého etc. (i když tedy je fakt, že BBC už asi taky není, co dřív - jestli tedy vůbec bylo nějaké nezidealizované "dřív"
).
Tedy vážně vtipné počtení, příznávám, že blisty neznám, ale měl jsem v povědomí spíš představu něčeho nezaujatého, spolehlivého etc. (i když tedy je fakt, že BBC už asi taky není, co dřív - jestli tedy vůbec bylo nějaké nezidealizované "dřív"

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.