Zajímavé zprávy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Jab »

Vallun píše:Principielně by to na demonstraci samozřejmě bylo, ale tady se jedná spíš o výkladový spor, který by bylo vhodné postavit na jisto. Problém je,že dle poslendího výkladu Ústavního soudu je postavení soudních funkcionářů nemotřesitelné téměř vůbec, a to ani v případě, že by byl zcela zřejmý důvod pro jejich odvolání...
Mechanismy pro odvolávání by ovšem v tomto případě měly být nezávislé na vládě...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Jab - tak to je dosti složitá otázka:( Asi takhle - určitě by o tom neměla rozhodovat jen vláda... Ale svou roli v tom mít má - jmenuje, takže je politicky odpovědná...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Nevím. Celý mi to připadá jako absurdní divadlo. Vytvořili jsme si legislativně skupinu lidí které tvrdě platíme a přitom jsou de fakto neodvolatelní.

Jab - přece si nemyslíš, že když budou o odvolání soudců rozhodovat soudci, že to bud objektivní a čestné jenání. To je to samé jako by policajt měl jít proti policajtovi, doktor proti jinému doktorovy a příkladů si najddeš možná více.

Kdo jmenuje má mít právo odvolat. Tak funguje normální svět.Ve finále jsou lidé placeni z daní nás, daňových poplatníků. Tak jakto že jsou najednou nad námi, neodvolatelní a vlastně beztrestní?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavé�práv�

Příspěvek od Jab »

Neferit Sr. píše:Jab - přece si nemyslíš,�e �yž bu�u o odvolání s�d� rozho�vat soudci, že to bu�objektivní a čestné jenání. T�je t�s�é jako by poli�jt měl jít proti po�caj�vi, doktor proti jinému doktorovy a příkladů si najddeš��ná více.
[[/quote]�pší�b�to�ělali soudci n��láda. Ten�ápad s komisí �tom�určenou, �ž by byla s�žena napůl�e soudců� napůl z lidí delegov�ých právni�ými ex�rty, je� zásadě do�ý.
B� bych�patrný s tím srovnáním �dokto� a policajty. Přec�en t�y jde o�a�ování určité nezávislosti �udní moci. Ze svých peně�s�nad� p�tíme� poslance a se�tory. A ti též de fa�o nejsou odvola�lní. Jejich strana � klidně znov�� parlamentu posadí i při se�větším průšvihu. Stačí s�vzpomenout na dobráka Kalo�ka a�eho hvě�n��arié��Když byl ��omickým náměstkem na m�isterstvu obrany, tak�íky němu p�ali par�áni jak hrušky�
ht�:�necyklopedie.wikia.com/wiki/Mirosla�Kalo�ek
Či ještě dal�o lépe:
ht�://www.balbinka.cz/strana1.php����
Neferit Sr.
Sigilan

Já si myslím, že soudci mají nezávislosti více než dost. Aspoň ze zákona. Tak moc, že jsou nekontrolovatelní a nakonec si soudci soudcům vyrobili i neodvolatelnost.

Na druhou stranu já na jejich naúrostou čestnost, neúplatnost a nepodléhání vlivu okolí, politických tlaků a podobně nevěřím. Co se dá dělat, já jim něvěřím a věřit nebudu. A šmidra.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Z EU se mi dělá stále více špatně...
http://www.lupa.cz/clanky/stalo-se-rima ... -poplatky/
Doporučuji části Říman chce reformovat vybírání autorských poplatků a především Francie náš vzor? a Jak rozhodne Brusel?
Mimo jiné se zde píše:
Tak třeba to, že Unie volá po zdokonalení, zjednodušení a interoperabilitě mechanismů DRM (Digital Rights Management), dává tušit, že vidí budoucnost právě ve znamení přítomnosti a vlády DRM, a nikoli ve znamení absence DRM. A to v době, kdy už i dosud největší zastánci DRM zjišťují, že ono není tou správnou cestou, a signalizují záměr vyhnout se DRM (viz například poslední kroky Sony BMG).
Podotýkám, že DRM je opravdu nehorázné svinstvo. Co jsem četl, funguje tak, že si legálně stáhnete z oficiálního serveru třeba film, ovšem v zakódovaném formátu a pro každé přehrátí se musíte připojit na daný server pomocí speciálního software. Podmínky smlouvy pak zahrnují třeba i takové špeky, jako že když (třeba jen neúmyslně; formát, vir) smažete onen software pro přehrátí filmu, licence se stane neplatnou a dokonce se daný film může automaticky smazat. Dále si poskytovatel služby může klidně vyhradit právo na změnu podmínek bez toho, že by uživatele informoval.
Jednou z takových služeb je například Amazon Unbox (dostupná pouze v USA), více o něm a o tom, jak může DRM vypadat zde (anglicky). Rozhodně doporučuji aspoň letmo pročíst.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

MCZ: Já myslím, že se zatím netřeba rozčilovat, o ničem konkrétním se tam nepíše. Kromě nutnosti změnit systém autorských poplatků z rozmnoženin, o čemž stejně všichni vědí.

(A k Petře Žikovské jdu v úterý na zkoušku, už teď je mi z toho špatně. :-))
Neferit Sr.
Sigilan

To co jsem mohl přečíst je nic neříkající idea jednoho politika. Patrně jde o nějaký lobing. Zatím tam není nic co by stálo za více úsilí než stálo právě to přečtení. Hoiď se do klidu, počkáme si jestli z toho něco bude. Pak bude pravý čas se rozčílit.

Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Trochu lacinější článek, ale jako fanoušek krabicového vína ho nemůžu nepostnout... :-D
http://xman.idnes.cz/lidsky-mozek-velmi ... ovinky_fro
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Saruman píše:Trochu lacinější článek, ale jako fanoušek krabicového vína ho nemůžu nepostnout... :-D
http://xman.idnes.cz/lidsky-mozek-velmi ... ovinky_fro
Ten článek je o rozdílných vínech, nikoliv o obarvených octech...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

http://www.blisty.cz/2008/1/17/art38370.html tohle je roztomilé... Jsem zvědav na reakci Topolánka, bude-li nějaká :-D
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Fuj, zlí kapitalisté! Internacionálu na ně! :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Klasika, blisty = blitky.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Carlos píše:http://www.blisty.cz/2008/1/17/art38370.html tohle je roztomilé... Jsem zvědav na reakci Topolánka, bude-li nějaká :-D
:mrgreen: prý "občan této země, Trokavec"
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Lerek: +1

Tedy vážně vtipné počtení, příznávám, že blisty neznám, ale měl jsem v povědomí spíš představu něčeho nezaujatého, spolehlivého etc. (i když tedy je fakt, že BBC už asi taky není, co dřív - jestli tedy vůbec bylo nějaké nezidealizované "dřív" :think:).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“