Software

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Software

Příspěvek od Jab »

Mám takový "problémek".
Včera mi počítač ohlásil, že můj profil na windowsech je praděpodobně poškozen a že mám kontaktovat administrátora. V zásadě ale žádný problém nenastal, žádná data nezmizela, jen jsem leccos musel instalovat znovu.
A též jsem si znovu zkopíroval důležitá data na plochu. Ovšem dnes mi to hodilo tu samou hlášku, nadto s dodatkem, že můj "dočasný" profil je opravdu jen dočasný a všechna data z mé práce budou ztracena. Což ovšem znamenalo i všechna data, která jsem si včera opětovně ukládal na plochu. Nějakých trapných 25 GB (byla tam hodně filmů a hudby). Naštěstí jsem měl většinu věcí do školy zálohovaných i jinde, takže to dopadlo ještě dobře. Přišel jsem asi jen o jednodenní práci, což při tomhle průšvihu celkem jde (v počátečním šoku jsem si samozřejmě myslel, že jsem přišel o vše - uf).
Jedná se mi samozřejmě o to, jak zajistit, aby můj profil nebyl po každém odhlášení smazán (včetně obsahu plochy jak vidno) či lépe jak "opravit" profil stávající, aby ho to příště dokázalo načíst.

P.S. Problém byl pravděpodobně způsoben špatným vypnutím počítače předevčírem. Nejedná se o důsledek virů atp. (kontrolováno).
Btw maže se mi i většina nastavení windows (plocha atp.), nastavení prohlížeče (včetně bookmarks) i některé instalace (miranda).

P.P.S. Vyřešeno díky Vlasákovi! :drool:
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Chystala jsem se znovu nainstalovat BG2, tak jsem vložila CDčko, dala možnost "instalovat", naběhlo načítání Instal Shieldu - a vtom tam naskočilo tohle:
Obrázek

Co to má, sakryš, znamenat?
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Neferit: No, Jab bude mít určitě radost :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

sevencreature píše:Neferit: No, Jab bude mít určitě radost :mrgreen:
Já měl chybu 1608, tohle je vouplný nóvum.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Ajantis 22.11. píše:Mám zajímavý problém.

Už několikátým dnem na mém PC asi vteřinu po spuštění jakéhokoli videosouboru jakýmkoli videopřehravačem (WMP, MPC, KMPlayer, Divion...) vyskočí modrá obrazovka s tím, že "systém windows bude ukončen, aby nedošlo k poškození počítače", načež je počítač okamžitě resetován. Jedinou vyjímkou je klasické filmové DVD, to se rozběhne bez problémů. Říkal jsem si, že snad nějaký vir, trojský kůň, nebo podobná havěť, ale žádné jiné zvláštnosti v chování PC nevykazuje.
Několikrát celé PC prohledal Spybot: Search & Destroy, Ad-Aware SE, Avast a Troyan Remover (nic nenašly), přeinstaloval jsem kodeky, nainstaloval jsem jiné kodeky, přeinstaloval jsem ty videopřehravače, nainstaloval jiné videopřehravače... Vůbec nic se nezměnilo. :anxious:

Nějaké nápady?
[[/quote]
Na den přesně o 2 měsíce později se u mě opět vyskytl tentýž problém. Od formátu disku před necelými 2 měsíci jsem nainstaloval pouze jeden kodek pack, který zde mám dosud, takže v nějakém "přesycení kodeky" by problém snad být neměl.
Formátovat ob 2 měsíce HDD se mi tedy nechce, to už by bylo skoro jako v dobách Win 98/SE/ME.
No, to si jen tak stěžuji. :-?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ajantis: Jediná rada, kterou mám je odinstalovat všechny kodeky a přehrávače a používat pouze ffdshow, MPC, Haali Splitter, VSFilter a případně CoreAVC.

Nědělají ti "neplechu" nějaké oficiální kodeky - Nero, Power DVD? Eventuálně máš poslední ovladače na grafickou kartu, DirectX (opět posledn update)?

Každopádně BSOD zavání nějakým problémem v ovladačích - různé verze stejných kodeků nebo nekompatibilita mezi nimi? :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature píše:Nědělají ti "neplechu" nějaké oficiální kodeky - Nero, Power DVD? Eventuálně máš poslední ovladače na grafickou kartu, DirectX (opět poslední update)?
Ovladaře na grafickou kartu i DirectX mám nejnovější, jaké pro XP jsou, Nero i Power DVD používám, ale jestli za to mohou ony, to netuším.
Jediná rada, kterou mám je odinstalovat všechny kodeky a přehrávače a používat pouze ffdshow, MPC, Haali Splitter, VSFilter a případně CoreAVC.
Pokusím se o to. Horší než teď to už být nemůže.

Čemu ale opravdu nerozumím (možná jsem naivní): když se všechny ty ovladače 2 měsíce bez nejmenších potíží snášely, proč začnou najednou bez jakéhokoliv impulzu vyvolávat potíže?
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Stáhl jsem si program MMCompView, který "umí zobrazovat a vypínat kodeky" a jelikož o kodecích nic nevím, docela zírám, kolik jich a různých Active X filtrů v systému sídlí.

sevencreature: To bych se jich měl zbavit *všech*?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Jasně že ne :-) Jen těch na přehrávání audia a videa, které nejsou součástí instalace XP. XP standardně podporuje jen MP3 (a MPEG 1, 2) - a potom samozřejmě proprietární Microsoft formáty wm*. Na vše ostatní je ideální ffdshow.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature: Dobře. A eh... vyžaduje si samostatné používání "ffdshow, MPC Haali Splitter, VSFilter a případně CoreAVC" provedení nějakého důkladnějšího nastavení ze strany uživatele, nebo bude fungovat i defaultně? Jediné, co jsem z toho rozcházel samostatně, je ten MPC a nedovedu si představovat, jak bych nastavoval kodeky, kterým ani trochu nerozumím. :-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

No, co se toho hlavního nastavení týká - MPC funguje vesměs defaultně (možná vypnout nějaké interní filtry, ale není to až tak důležité), Haali taktéž, ffdshow vesměs taky. V podstatě jde o to samé, co v CCCP, jen preferuji mít vše samostatně.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature: Výborně, děkuji za tipy. Teď si dám ve škole 2 zkoušky a za odměnu (příp. za trest) se pak v úterý posilním alkoholem a dám se do roboty. :-)
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

Teď bych měl zas pro změnu dotaz na kodeky já. :-) Dostal se mi nějakým způsobem do ruky Vampire Hunter D Bloodlust. Jenomže je to v nějakém pitomém OGM formátu. Přehrávám s MPC, mám CCCP pack. Při přehrávání se mi nějak divně "trhá" zvuk, prostě se to nedá poslouchat, nějak to chrčí, obraz je opticky taky takový ne zrovna nejrychlejší (nevím jak to popsat) možná jen spíš klam kvůli tomu zvuku. Když sem posunul film do půlky tak se mi zrychlilo přehrávání tak asi 200x (vite jak to myslim), no zkusil sem tam ještě stahnout CoreVorbis, ale žádná změna. Když to přehrávám tak mi v trayi "svítí" ffdshow audio, video a Haali media splitter. Kromě CCCP a Real a Quictime Alternative sem tam nic jiného nedával. Kde dělám chybu?

edit: Jo a taky mi časem ten zvuk odejde a přestane to hrát uplně a to se trhá i obraz. k čertu wtf, já mám quadcore! co to je?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ten MPC je ten nainstalovaný s CCCP? Pokud ne, nemáš tam třeba povolené interní filtry pro OGM? Nebo nemáš náhodou nainstalované "oficiální" splitter pro OGM (i když Haali by ho měl potlačit :think:). Quadcore s tím nemá co dělat, obávám se :mrgreen: Maximálně to může být nevýhoda (hmm, přehráváš jen na jednom jádru, doufám?) :-)
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

sevencreature:Já vím že to nemá co s tím dělat, jen jsem s takovým hw na jakékoliv škubání alergický. :mrgreen: A na kolika jadrech to přehrává myslim neovlivním. Nicméně, myslím že jen na jednom. :lol:
No instaloval se MPC přímo s CCCP. Určitě jsem před tím nic jiného za ovladače do vist neinstaloval. Ten "oficiální"(?) OGM asi nemám. Nic zvlášť kromě toho co sem popsal sem tam nedával. No ještě se podívám až budu doma, ale v těch kodecích a nastaveních se stejně nevyznám.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“