Darkell píše:Tak jsem si precet cele toto forum a porad se tu dskutuje o F/M, nebo F/T. Co treba C/M? Jake jsou jeho nevyhody? A Bard nebo Druid? Prijdou mi jako velmi hezka povolani, jsou pozdeji tak slaba?
No, F/M je (IMO) asi potencionálně nejsilnější postava, která zároveň používá i zbraně (a v BG II je IMO mnohem užitečnější používat zbraně, protože s magií musíš pořád spát

).
Blade (tj. Bard) je varianta, která je sice v boji mnohem (mnohem) slabší než F/M, ale zase je prakticky nesmrtelná (díky tomu, že se nemusí zabývat vysokolevelovými kouzly má překvapivě větší obranný potenciál) - prostě nezabíjí tak rychle jak F/M a na nižších levelech může mít problémy s thac0. Vyvažuje to různými bonusy (které se dají docela zábavně zneužívat

).
F/T - IMO nejlepší variace na zloděje, který se specializuje na backstab. Je trochu silný, ale pokud hraješ s Tactics, tak to až tak slavné není

Jakožto čistý zloděj mi přijde nejzábavnější Bounty Hunter.
C/M - hmmm... Nemám moc rád - příliš komplikované, rolovat mezi tím množstvím kouzel, když chceš nějaké seslat

Jinak jak píše drake127, nepochybně má možnost provádět zajímavá komba, ale zase přijde o Turning Undead (pokud tedy není na extrémních levelech - a tou dobou už to je stejně jedno). Není to špatná postava a vůbec ne slabá, ale přijde mi zbytečně otravná (prostě moc kouzel). Radši mám čistého klerika, který mi přijde užitečnější.
Druid - hmm... Druidi jsou zlo. F/D je sice silná postava (ač nedosahuje kvalit F/M - pochopitelně), ale levelování je děsná otrava, díky tomu šílenému skoku, který potřebuješ na překonání levelu druida (kolem archdruida) - v podstatě je to jako kdyby jsi hrál za klerika a např. na 13. levelu se ti zablokovalo levelování - a dostával bys zkušenosti až třeba do 20. levelu aniž by jsi se zvedl o level, a pak na ekvivalentu 21. levelu by jsi se zvedl na 14. level a dostal všechny předchozí bonusy naráz. Otravné. A hlavní důvod, proč bych dobrovolně za F/D nikdy nehrál.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.