Nestíhá to - stále má jedno kouzlo za kolo a tudíž pokud se boostíš před bojem kouzly, které trvají kolo/úroveň, tak ti tyto kouzla vyprchají dřív než dokončíš boostění ostatních. Stejně tak můžeš buď léčit jako kněz nebo zabíjet kouzly jako mág. Neříkám, že to vadí vždy a že je to tudíž buď kněz nebo mág, ale při hraní s Aerie jsem to pocítil (navíc když ti ji omráčí a jsi najednou bez mága i knězeDarkell píše:Proc nemuze boostit partu i sebe?
Povolání (true class, dualclass, multiclass)
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Re: Povolání (true class, dualclass, multiclass)
Žralok, který štěká, nekouše.
Darkell - je také dost důležité, jak chceš hrát. Pokud chceš jet sólo, tak musíš vybrat postavu se schopnostmi to přežít:) A jinak dost záleží na tom, koho chceš do družinky. Např. s čistě zlounskou partou oceníš zloděje, protože ostatní oblasti dovedností pokryjí postavičky, které relativně brzo získáš (Edwin, Viconia, Korgan) - samozřejmě, můžeš si vzít Yoshima, ale...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
No, F/M je (IMO) asi potencionálně nejsilnější postava, která zároveň používá i zbraně (a v BG II je IMO mnohem užitečnější používat zbraně, protože s magií musíš pořád spátDarkell píše:Tak jsem si precet cele toto forum a porad se tu dskutuje o F/M, nebo F/T. Co treba C/M? Jake jsou jeho nevyhody? A Bard nebo Druid? Prijdou mi jako velmi hezka povolani, jsou pozdeji tak slaba?
Blade (tj. Bard) je varianta, která je sice v boji mnohem (mnohem) slabší než F/M, ale zase je prakticky nesmrtelná (díky tomu, že se nemusí zabývat vysokolevelovými kouzly má překvapivě větší obranný potenciál) - prostě nezabíjí tak rychle jak F/M a na nižších levelech může mít problémy s thac0. Vyvažuje to různými bonusy (které se dají docela zábavně zneužívat
F/T - IMO nejlepší variace na zloděje, který se specializuje na backstab. Je trochu silný, ale pokud hraješ s Tactics, tak to až tak slavné není
C/M - hmmm... Nemám moc rád - příliš komplikované, rolovat mezi tím množstvím kouzel, když chceš nějaké seslat
Druid - hmm... Druidi jsou zlo. F/D je sice silná postava (ač nedosahuje kvalit F/M - pochopitelně), ale levelování je děsná otrava, díky tomu šílenému skoku, který potřebuješ na překonání levelu druida (kolem archdruida) - v podstatě je to jako kdyby jsi hrál za klerika a např. na 13. levelu se ti zablokovalo levelování - a dostával bys zkušenosti až třeba do 20. levelu aniž by jsi se zvedl o level, a pak na ekvivalentu 21. levelu by jsi se zvedl na 14. level a dostal všechny předchozí bonusy naráz. Otravné. A hlavní důvod, proč bych dobrovolně za F/D nikdy nehrál.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
No, myslel sem ze bych hral 1+2 s plnou partou, ale asi i solo, popripade treba s 2-3 postavama bych chtel zkusit..
Druid/bard me laka v tom ze sem zadneho poradneho s sebou nikdy nemel(dohral sem jen 2x jednicku i dvojku) ale nevim, jestli neni moc slaby
Mozna i maga bych si skusil..
Druid/bard me laka v tom ze sem zadneho poradneho s sebou nikdy nemel(dohral sem jen 2x jednicku i dvojku) ale nevim, jestli neni moc slaby
Mozna i maga bych si skusil..
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tak si naber Jaheiru jako NPC - je to F/D, má pěkný quest a v ToB bych určitě neřekl, že je slabá - takový princ elementálů, to je pošušňáníčko.
Žralok, který štěká, nekouše.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Čistý druid je IMO relativně slabá postava (slabá jako že to není zrovna mág a taky není tak jednoduchý na hraní jako bojovník).
F/D (Jaheira) je hodně silná postava, ALE. Prostě ten zmíněný problém s levelováním.
Blade (kit Barda) je silná a hlavně hodně zábavná postava. V podstatě slabší verze F/M s mnoha bonusy, ALE - leveluje šíleně rychle, z toho plyne vyšší účinnost těch kouzel, které má, rychlé zlepšení thac0 atd. - prostě je radost za něj hrát
Solo hra (bez Tactics) je s ním IMO těžká pohoda. Extra zábavná kouzla (esenciální kouzla) - Mislead (bez Tactics masakr), Tenserova přeměna, Protection from Fire, Stoneskin, Protection from Magic Weapons. Zábavné záležitosti - Ring of Free Action a Defensive Spin 
F/D (Jaheira) je hodně silná postava, ALE. Prostě ten zmíněný problém s levelováním.
Blade (kit Barda) je silná a hlavně hodně zábavná postava. V podstatě slabší verze F/M s mnoha bonusy, ALE - leveluje šíleně rychle, z toho plyne vyšší účinnost těch kouzel, které má, rychlé zlepšení thac0 atd. - prostě je radost za něj hrát
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
7c - jak si BladeBard poradí s pastma a zámkama? A jak se léčí?
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Pasti ignoruje, zámky může otevřít kouzlem. Léčení?
Proč? 
- Illuminating
- Sigilan
A proč ne Druid přeměňovatel?
Sic je pravda, že při přestupu na Arcidruida je to trochu zdlouhavý, ale ve srovnání s ostatníma věcma jako přeměnu ve vlkodlaka, přeměnu ve velkýho vlkodlaka a hromadu skvělejch kouzel je to maličkost.
Hlavně na konci ToB mi připadá Druid přeměňovatel jako naprosto skvělá postava.
Jak řekl kluk z jiného fóra:
"Roztrhejte si svého nepřítele na kousky."
Reklama na Druida Přeměňovatele. :D
Sic je pravda, že při přestupu na Arcidruida je to trochu zdlouhavý, ale ve srovnání s ostatníma věcma jako přeměnu ve vlkodlaka, přeměnu ve velkýho vlkodlaka a hromadu skvělejch kouzel je to maličkost.
Hlavně na konci ToB mi připadá Druid přeměňovatel jako naprosto skvělá postava.
Jak řekl kluk z jiného fóra:
"Roztrhejte si svého nepřítele na kousky."
Reklama na Druida Přeměňovatele. :D
Já jsem F/D hrál (byť jen ToB) a bylo toc prima. Je to velmi dobré kombo.
- Mecker
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Mě více povolání v jedné postavě nikdy moc nesedlo, nevím proč, možná "pomalejší" postup na další level a některá omezení. Sice jsem hrál F/M , C/R, F/D, ale že bych si připadal silnější než jedno povolání? Tak to nemohu říci.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Shapeshifter? Bleh. Horší povolání snad není - resp. zabugovanější
Kdyby fungovalo tak jak má, tak by se možná dalo použít, ale takhle... Bída. No, je fakt, že když bereme, že na konci ToBu jsou všechny postavy na extrémních levelech a když hrajete za menší počet postav, tak se vybavení moc nedělí - tak je to vcelku šumák, za co hrajete - když použijeme standardní PG vybavení (RoP +3, Ring of Gaxx, 5+ zbraně, apod.). Jinak ale nevím, jestli je čistý Shapeshifter víc k smíchu nebo k pláči
Asi něco mezi... A to jsem si od něj v době, kdy vyšla BG II docela dost sliboval 
Landor: No, kdyby tam nebyl ten "druidí skok", tak si na F/D vůbec nestěžuji. Takhle mi leze silně krkem, obzvlášť v 6ti členné družině
Landor: No, kdyby tam nebyl ten "druidí skok", tak si na F/D vůbec nestěžuji. Takhle mi leze silně krkem, obzvlášť v 6ti členné družině
- Illuminating
- Sigilan
A co je na něm tak zabugovanýhosevencreature píše:Shapeshifter? Bleh. Horší povolání snad není - resp. zabugovanější . . .
Já jsem s nim SoA i ToB dohrál, ale nevšiml jsem si ničeho zvláštního.
To by byl problém - na BG II mne hledání a odstraňování pastí hodně baví:(sevencreature píše:Pasti ignoruje, zámky může otevřít kouzlem. Léčení?Proč?
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun:
No, nečekáš doufám, že bude pasti hledat nějaké jiné povolání, než zloděj?
SlipKnoT: No, docela dost.
Jinak řečeno, v tomhle stavu byla proměna v WW nebo GW docela vážný handicap.
SlipKnoT: No, docela dost.
Kód: Vybrat vše
Normal Werewolf:
You Were Supposed To Get You Actually Got
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
Base Magic Res 20% Magic Res *LOCKED AT* 20%
Immunity to Normal Weapons Nothing
Paw = 1d12 slashing Paw = 1d6 piercing
For the Greater Werewolf ...
You Were Supposed To Get You Actually Got
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
THAC0 6 Nothing
Saves 1/1/1/2/1 Nothing
Base Elemental Res 50% Elemental Res *LOCKED AT* 50%
Base Magic Res 40% Magic Res *LOCKED AT* 40%
Immunity to Normal Weapons Nothing
Paw = +3 Weapon Paw = +2 Weapon
Paw = 2d8 slashing Paw = 1d6 piercing
Regeneration 3 HP / second NothingEat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.