Ajantis: No, je to jídlo vhodné spíš pro delší dovolené či prázniny Ale už jsem ho docela dost let nejedl, takže přesné informace si bohužel nevybavím...
I když, připomenulo se mi, když jsem četl Strahovskou historku o kundě:
suroviny: (4 porce)
300 g vepřového masa (ale lze i z kuřecího nebo krůtího)
200 g slaniny
300 g sýru Niva
1 velká cibule
1-2 hlavičky česneku
2 rajské protlaky
150 ml mléka
pepř mletý
provensálské koření
+ těstoviny (jakékoliv normální)
postup:
Těstoviny jistě každý uvařit umí (pravděpodobně lépe, než já :) ).
Maso, slanina, česnek a cibule se nakrájí na drobnější kousky. Na pánev se dá slanina s cibulí a česnekem a lehce se osmahne - aby to pustilo štávičku a slanina zesklovatěla. Pak se přidá maso nakrájené na nudličky. Okoření a orestuje se, nadorlí se k tomu Niva a zalije se směsí protlaku a mléka. Mléko lze vynechat, ale omáčka pak bude dosti hustá.
To vypadá nadějně. Jen mi to připadá jako hodně česnekové. Je to skutečně 1 až 2 hlavičky nebo jen stroužky? PO takové česnekové pumelici když na někoho dýchneš padne k zemi jak po raně perlíkem.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Neboj se, není to zdaleka tak česnekové, jak bys řekl, osmažený česnek není zdaleka tak výrazný, ale udělá dobrý "podtón":) Navíc tam máš vepřové maso - to tu chuť taky trochu ovlivní. Kdybys tam dal kuře nebo krůtu, tak bude chuť česneku a sotatního výraznější;)
Po pravdě si číkám,že příště jej tam musím dát trochu více...;)
Mno, jedna omáčka na špagety, co jsem dělal, byla opravdový overkill. Složení bylo v podstatě smetana, sýr a česnek (syrový), a česneku tam přišlo snad 20 dkg (nebo tak nějak - prostě opravdu dost). Svěží dech na týden a vypuzení střevních parazitů zaručeno
Jinak Carbonara je zlo Sice je moc dobrá, ale přijde mi jako slušná zátěž na organismus
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
7c - to je fakt, proto se snažím minimalizovat tuky a na rozdíl od klasické carbonary tam nedávám víno:) Protože mi jednak nechutná a druhak má dost kyselin, které ne každému sednou...
yenn píše:Česnek je vážně výborný. Česnekový dresing je snad ještě lepší než majonéza/tatarka, a když tohle říkám já, něco to znamená!
jj, ale musí být kvalitní;) Jednou vzal někdo na grilování marketbrand dresink (tesco ah quality nebo tak něco) a když se mi pokusil jej dát i na druhý kus masa, tak jedině to, že se jednalo o osobu ženského pohlaví, jí uchránilo od dresinkace účesu...
V hospodě si všechno upravou. Však tuhle brácha nechápavě kroutil hlavou, když mě viděl, že si přidávám do majonézy kapku mlíka, zvlášť vysvětlením, že chci majonézu jako z restaurace ho dost rozhodilo...
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
I nelabužníci. Občas si otevřu článek o jídle k jídlu...nicméně, za některé otřesné novotvary a soustavné užívání mrkacího emotikonu bych Cuketkovi s chutí dala dýní do květáku. Zas na druhou stranu mi zprostředkovává hezké chvíle údivu nad tím, co všechno jsou lidé schopni sežrat...poslední článek o nechutně vypadajícím bůčku mě zrovna nepotěšil.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas? Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým. Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel. Protože světlo mě dráždí.
Podle kuchařek a hlavně podle virtuálních se nedá vařit. Ale příspěvek Sadako mě hlavně použitím zeleniny pro výchovné účely nadchl. To je konečně pořádný recept.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981