Stížnosti na všechno II
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jsem idiot, idiot, idiot! NIKDY si nezapomínám klíče, před pěti minutami jsem si postavil vodu na oběd a pes mi kníkal u dveří, že chce ven - šel jsem venčit a pak si uvědomil osudovou chybu! Naštěstí hasiči přijeli velice brzo (cca za 2 minutky) a dveře otevřeli tak, že dokonce nemusím měnit zámek. Chvála těmto chlapcům!
Ještě teď se klepu jako ratlík.
Ještě teď se klepu jako ratlík.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Re: Stížnosti na všechno II
Zkusil jsem si zkontrolovat známky v novém celouniverzitním systému (SIS) a hnedle zjistil, že místo "kontroly" bych musel prakticky všechno předělávat. Někdo si ze mě asi dělá legraci. Zajímavé je to u známek, systém často z jedniček udělal trojky. Zvláště u zkoušek je to úžasně zábavné.
Ani nemluvě o tom, že většinu zkoušek mám označené jako nesplněné a to i když jsem je dávno udělal. A ještě ta vyděračská dikce hlavního kontrolora, prý pokud si to nezkontrolujeme do 1. června, tak budou nové výsledky brány jako "závazné". To bych tedy chtěl vidět, kde na tu "závaznost" přišli. Oni to zkurví a já to po nich mám opravovat. 

Jab: To je nějaká podoba ISu? Zní to totiž stejně jako ta naše fakultní rachotina, které se přezdívá elektronický zápis. Ta je taky na hadr.
Pedagogové se buď neobtěžují se zápisem výsledků, nebo to ani neumějí. Koluje celá řada více či méně veselých historek na tohle téma. Za 5 semestrů studia jsem podle ISu tak složil asi 7 zkoušek a seminářů celkem...směšné. A studijní má ještě tu drzost na té komedii bazírovat.
Vážně nechápu smysl celého toho divadla okolo elektronického indexu, kdyžpak člověk musí expost chodit za studijním referentem nebo za správcem systému s indexem a plachtou, aby mu podle toho doplnil/opravil známky v počítači.
Pedagogové se buď neobtěžují se zápisem výsledků, nebo to ani neumějí. Koluje celá řada více či méně veselých historek na tohle téma. Za 5 semestrů studia jsem podle ISu tak složil asi 7 zkoušek a seminářů celkem...směšné. A studijní má ještě tu drzost na té komedii bazírovat.
Vážně nechápu smysl celého toho divadla okolo elektronického indexu, kdyžpak člověk musí expost chodit za studijním referentem nebo za správcem systému s indexem a plachtou, aby mu podle toho doplnil/opravil známky v počítači.
U nás právě SIS nahrazuje starší IS původem z Brna. SIS není ale zatím moc propracovaný a jak vidno, tak se nikdo moc nezaobíral se správným přepisem známek. Jináč má být SIS pro celou UK, tak nevím. Je divné, že by u vás nebyl... 

- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hm, no my už máme ten generický a nám funguje. Je fakt, že u nás běžel SIS i předtím, takže se data jen převáděla z databází. Chybu bych spíš viděl v lidech tam u vásJab píše:U nás právě SIS nahrazuje starší IS původem z Brna. SIS není ale zatím moc propracovaný a jak vidno, tak se nikdo moc nezaobíral se správným přepisem známek. Jináč má být SIS pro celou UK, tak nevím. Je divné, že by u vás nebyl...

Popravdě mě docela překvapilo, že ten generický (is.cuni.cz) opravdu funguje a to včetně zápisu předmětů a rozvrhu.
Žralok, který štěká, nekouše.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
is.cuni.cz je neskutečná prasárna, která PRAVIDELNĚ kolabuje při zápisu předmětů i zkoušek. Někdy na 5 minut, někdy na 5 hodin, dle chuti... Naše drahá fakulta to navíc letos udělala ještě pikantnější, když pro každou z našich 6 zkoušek vypsala zvláštní termín. Jeden v pondělí v 17:00, druhý v pondělí v 19:00, třetí v úterý v 9:00, čtvrtý v úterý v 17:00, pátý ve středu v 9:00, šestý ve středu v 17:00... Během semestru je tohle prostě úžasné. Člověk během jediného týdne přijde třeba hned o 6 hodin, na nichž nutně musel být (ať už kvůli zápočtu nebo probírané matérii). K tomu se připočtou nijak neohlášené přesuny těch zapisovacích časů den předem... Za tohle sice integrovaný IS nemůže, ale za to, že 4x z těch 6 časů zkolabuje, už ano.
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Mno jo, naše fakulta to má termíny asi o 14 dní posunuté, takže na ISku jsme sami a nám nic nekolabuje. Jak říkám, je to o lidech. Ona je svým způsobem pravda, že když by to nefungovalo na MFF, tak kde jinde by mělo? 

Žralok, který štěká, nekouše.
Není nad index
Ať už k němu byly navíc všelijaké systémy či papíry, kam se také zapisovaly známky (specialita MFF, kde se tak vlastně zapisovalo do třech nezávislých entit a každý bral za důležitější jinou), tak se mi nakonec vždycky osvědčilo bazírovat na indexu. Zvlášť do těch elektronických informačních systémů to jde zapsat vždycky a de facto kýmkoliv
Horší je to s tvorbou rozvrhou, to jsou mely - ale při použití různých "diskriminačních" opatření ala "kdo má lepší průměr, může si zapisovat dřív" se to dá celkem vyrovnávat.

Stěžuji si na pana Michaela Di Mercuria a jeho knížku Palebný bod Piranha a sice proto,že neobsahuje budík s varováním před pozdním usnutím:( Sice je to proti Clancymu dost přefabulované a přitaženéza vlasy, ale možná i díky tomu sakra čtivé...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ať žije česká justice! Tohle opravdu nepatří do zpráv, tohle je stížnost!
http://www.novinky.cz/clanek/140624-ces ... mlcen.html
Pak mějte ve spravedlnost a právo důvěru.
http://www.novinky.cz/clanek/140624-ces ... mlcen.html
Pak mějte ve spravedlnost a právo důvěru.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
CO naděláš. Svět je špatný. Po pravdě řečeno je možná dobře že nevíme co všechno se u nás promlčí protože se to promlčet chce. A zdá se že hodně toho jde do kpru protže se na to někdo vykašle. Právní kvalifikace je jedna věc a zdravý rozum je druhá věc. Zde je vše nějaké divné. Třeba nám některý z právníků napíše něco pro osvětlení.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Nefertit sr.: Mě osobně by zajímalo, kolikpak houbiček si dali, když vymýšleli něco jako promlčení u znásilnění. No nakonec konzumace drog musí být velice oblíbenou kratochvílí zákonodárců, soudců a jim podobných, když se na to podívám obecně. Máš pravdu, raději nevědět, protože pak bych si mohl zkazit odpoledne.
Cože? Soulož mezi příbuznými je trestný čin?Šablatůra tak vyvázl pouze s podmínkou za jediný prokázaný, ale dobrovolný styk z roku 2005, který soud kvalifikoval jako trestný čin soulož mezi příbuznými.

- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Blbé je, že na různé typy zločinů jsou stanovéné promlčecí lhůty dokonce taxativně. Myslím že jsou některé které jsou nepromlčitelné ale nejsem si tím jist. Takže se to prostě opírá o dvě věci:
-o nějaký paragraf s taxou a
- úsudek soudce. S taxou nejde hnout. Soudce bych nechal přezkoumat psychyatrem, jestli je normální.
Ono po přečtení fakt zůstává jen podivení.
-o nějaký paragraf s taxou a
- úsudek soudce. S taxou nejde hnout. Soudce bych nechal přezkoumat psychyatrem, jestli je normální.
Ono po přečtení fakt zůstává jen podivení.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."