Stížnosti na všechno II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Z eugenického hlediska je naše legislativa naprosto nedostačující. Vždyť vůbec nereguluje páření mnohých jedinců s dědičnými genetickými defekty!
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

yenn píše:Z eugenického hlediska je naše legislativa naprosto nedostačující. Vždyť vůbec nereguluje páření mnohých jedinců s dědičnými genetickými defekty!
Legislativa je tvor strašně pokrytecký. A co teprve taková evropská legislativa! (Ale to už odbočuji.) :-)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Stížnosti na všechno II

Příspěvek od Sirine »

Neferit Sr. píše:Sirine - jak to děláš, že Ti to pokaždé vyjde tak, že to vypadá na Armagedon? Tak jak to popsalas je to na ručník do ringu.

Pro neznalého: co to je " kitshow v kopru "
-kitshow v kopru je kitshow (modelářská akce-soutěž v lepení techniky, letadel a jiného+možnost sehnat i nevídané kousky) v kopřivnici :angel:
- omlouvám se za zpoždění s odpovědí (ten armagedon je opět blíž :think: )

-nevím , co dělají cestáři...některé cesty jsou prostě nebezpečné... :anxious:zvláště krajnice... :-| jeden by nevěřil, jakých salt je r.scenic schopen na jinak na tom kousku celkem rovné silnici... :think:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

A je to tady, přátelé!
Zítra maturuju. Na dnešek jsem si moudře naplánoval asi 20 témat ze společenských věd, celou angličtinu a část dějepisu. Říkal jsem si, že jsem měl začít dřív :wall:
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

... ještě před 15 dny Carlos píše:Oproti mému neblahému tušení, že maturitu budu dělat v pondělí 26. jsem se dozvěděl, že maturuji ve čtvrtek 29. Umím už více než polovinu otázek a cítím se velmi sebevědomě. Třídňas mi navíc zlepšil známky ze ČJ a společenských věd. Je vám doufám jasné, co to znamená? BŮH EXISTUJE!!! :mrgreen:
:mrgreen:
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Ajantis: Znáš to. Přecenil jsem to - od té doby jsem se nic pořádně nenaučil, alespoň si to myslím (ačkoli v knihách jsem ležel skutečně poctivě).
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Carlos píše:Znáš to. Přecenil jsem to - ...
Naštěstí neznám. :-)
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Ajantis: Věř mi - buď rád. Mně se tohle děje pořád (samozřejmě vždycky mojí vinou, poněvadž jsem lenoch) a ze zkušenosti si také kromě samotných vědomostí připravuju i projev (takové ty fráze, předstírání přemýšlení, zakecávání a okecávání, rozsáhlé užívání v podstatě zbytečných slov a podobně); vlastně si říkám, že je škoda absence maturitního předmětu ,ojebávání' (absence zamrzí daleko víc, když si uvědomí, že to je vlastně to jediné, co jsem se za čtyřletý pobyt ve vzdělávacím ústavě naučil) - mohl bych mít alespoň jednu výbornou.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Carlos - na právech se bez toho neobejdeš;) Takže kolega Ajatnis to určitě zná velmi dobře...;)

My jsme tomu říkali Introduction to the Basic Skill of Fogging. Tento předmět jsme vynalezli poté, co jsme ve třech lidech dokázali více než 200 minut čistého času mluvit o problematice vlivu žížal na rotaci země....
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Vallun: To je dobré :lol: Taky si musíme vyzkoušet, když dá Bůh a ti ostatní (Pantheon kantorů zřejmě), tak ještě na pomaturitním večírku. Já jsem zvědav, jak s tím obstojím zítra u maturit. Myslím, že v tomhle ohledu jsem dosáhl tak
20. levelu, přičemž cap bude asi tak na 30. (kámoš, který dokázal profesora přesvědčit, že ovládá komplet českou literaturu po 45. roce, přestože snad neřekl jediné jméno, ale vyjmenoval asi tři díla, o nichž povídal dvacet minut; důležité je poznamenat, že nikdo o těch dílech neslyšel).
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vallun: Neměl jsem na mysli, že bych vždycky všechno uměl. Reagoval jsem na tohle:
Carlos píše:Na dnešek jsem si moudře naplánoval asi 20 témat ze společenských věd, celou angličtinu a část dějepisu. Říkal jsem si, že jsem měl začít dřív.
Zatím vždycky* jsem se připravil tak, že jsem stihl všechny otázky a naučil jsem se k nim to, co jsem plánoval. Nestalo se mi, že bych něco nestihl nebo musel kvůli nedostatku času odfláknout. Samozřejmě to neznamená, že bych "uměl všechno" - to na právech není možné z toho důvodu, že jsou otázky v podstatě neohraničené. Ideálním příkladem je v tomto směru ústavní (ale i správní) právo - tam se mohou člověka zeptat prostě úplně na cokoli od judikatury ECJ přes evropské soutěžní právo až po ustanovení trestního řádu. To ale není chyba plánování, v němž selhal Carlos (a k němuž jsem se já vyjadřoval), ale prostě povaha předmětu studia.

(*jedinou vyjímkou je vcelku bezvýznamná zkouška z psychologie/sociologie v prváku, před níž mě zkolil zápal plic a prostě to nešlo)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

aha, sorry - já tu souvislost hledal, ale nedohledal, tak jsem reagoval obecně...

Tak okruhy jsou opravdu bezbřehé, pokud nepronikneš do systému předmětu a nedáš si pozor, tak skončíš na psychiatrii:)

u Muchy (jestli to pořád ještě učí) stejně nejde o to, co napíšeš do testu, ale kolik to má stránek:(
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tak jsem se naplno ponořil do regulačně-poplatkového ráje. Šel jsem za praktickým lékařem s poměrně banálním problémem, že se mi často spouští krev z nosu. Počkal jsem si 130 minut v čekárně, zběžně mě prohlédl a poslal na ORL. Zaplatil jsem regulační poplatek. Na ORL se odehrálo čekání 100 minut, provrtání dutiny mozkové několika různými kovovými věcmi, zaplacení regulačního poplatku a odeslání na odběr krve s mezizastávkou v lékárně (kde jsem mmj. zaplatil regulační poplatek). Před odběrem krve si přes hodinu počkám, zaplatím regulační poplatek a odeberu se opět na ORL, kde po 80minutovém čekání mmj. opět zaplatím regulační poplatek. A to ještě určitě nejsem na konci své cesty za poznáním, proč že se mi často spouští krev z nosu. :-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Ajantis: Za odběr krve (bez klinického vyšetření) se neplatí: http://www.mzcr.cz/FAQ.html?situace=149 Ta druhá platba na ORL mi též přijde podivná, nicméně k tomu jsem nic nenašel.

Btw: Spíš to byla vedlejší nosní dutina než mozková dutina :-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

yenn: Na mozkovou dutinu jsem usuzoval (s trochou nadsázky) z toho, že ta kovová tyčka byla dlouhá snad 15 cm a vešla se tam celá. :hand:

Zřejmě bude něco na tom, že sami doktoři nevědí, za co ty poplatky mají vybírat a za co ne. Žel evidentně to nevědí ani pacienti. :-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“