Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Najoblíbenější povolání?

Bojovník
25
16%
Paladin
13
8%
Mág
30
19%
Zloděj
24
15%
Mnich
2
1%
Zaklínač
18
11%
Hraničář
23
14%
Bard
18
11%
Klerik
4
3%
Barbar
2
1%

Celkem hlasů: 159

Hupr
Sigilan

Re: Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Příspěvek od Hupr »

No tak s takyma statama bych taky drtil vse :-)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

7c: Btw ještě k těm válečníkovým HLA... Co je třebas špatného na tom Criticall Strike? Společně s IH jde o prima kombinaci. Pravda, s Assassination a IH bys na tom byl stále o něco lépe, ale i tak je to prima kombinace. Byť trvá jen jeden round...

Co jsem obecně koumal ty dual classy z válečníka (mají jiné vůbec smysl?)...:

F/D - Asi lepší přece jen vzít toho Berserka než Kensaie (i vrámci "powergamingu"). Jeho Enrage Ability se dost hodí. Kai ability je v podstatě o dost horší kněžské (i druidské) kouzlo Righteous Magic. Kensaiova ability +1 dmg a hit / 3 levels dá do 2O. úrovně bonus +6, což je samozřejmě více než +2 u Berserka za Enrage. Nicméně Kensai/D nebude moci nosit rukavice of extraordinary specialization, pročež v druhé ruce bude asi nosit belm. A to je proti spectral brand (s jeho negative plane protection atp. - nemluvě o možnosti zvýšit si na tři rounds thaco o dalších -10 - byť to je ability, takže spectral brand se po seslání dá zase jako second weapon vyhodit) trochu málo. V posledku se pak Kensai/D ani nemůže těšit na bonusy ze zbrojí a helem (byť je tam ten prima ioun stone - Wong Fei's). Pokud bych chtěl btw používat obouruční zbraně (oštěpy, hole), tak bych asi raději zvolil multi F/D s jeho IWW (nicméně takové NPC už ve hře je - Jaheira).

F/T - Tady je ovšem ten Kensai celkem jasný. Kombinace Kai a Assassination (+IH) je vskutku fajn. Nejsem si ovšem jist, zda by na tom multi F/T nebyl stále o něco lépe (s kombinací critical strike, Assassinations a IH). Někdy musím vyzkoušet. Díky UAI se Kensai/T dostane i ke zbrojím. Raz tuším kdysá tyhle kombinace porovnával, byť tuším ne s použitím těhle HLA.

F/C - Jeden z těch povinných dualů nejdříve na 13. úrovni (max. pak na 2O, ale to je extrém). Jelikož nemá IS či SS, tak bych opět asi doporučil Berserka.

F/M - Opět z Kensaie, opět nejlépe na 13. úrovni. Ovšem možná nejméně smysluplný Dual-Class z bojovníka. F/M na tom bude, řekl bych, v posledku lépe jako bojovník, Sorcerer zase jako kouzelník. Nicméně stále velmi životaschopná kombinace. Především pak pokud chcete "o něco vylepšeného wizarda".
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

Co myslite, ze je lepsia volba pre F/M? Jednorucna zbran + strelna zbran alebo boj s dvoma zbranami?
Frco
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frco »

zalezi ci je to dual, alebo multi. Ja osobne volim dve zbrane, belm+celestial pri multi.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Lucates píše:Co myslite, ze je lepsia volba pre F/M? Jednorucna zbran + strelna zbran alebo boj s dvoma zbranami?
Dve zbrane jsou VZDYCKY nejlepsi volba.:D
Field Mouse
Sigilan

Příspěvek od Field Mouse »

Zkoušel jsem teď zahrát dual čarodějobijce - zloděje a docela to šlo, použití jakéhokoli předmětu udělá z postavy normálního F-T s lepší rezistencí na magii a abilitou proti mágům.
Co se týče dvou zbraní - u dualů mága jsou lepší, protože při různých ochranách člověk štít nepotřebuje a oproti dvouručním zbraním jsou dvě mnohem lepší s lepším spěchem.A u multi či dualů zloděje lze použít skvělé šarlatové ninjato.
Střelné zbraně se podle mně hodí akorát tak postavám, které jsou náchylné na umřití a nechce se jim proto do první linie, zároveň ale nechcou hloupě stát opodál, třeba samotný zloděj.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Frco
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frco »

Pokial si sa s tym zlodejom dostal?
Mna to laka skusit solo zlodej, ale neviem, ci to je dohratelne, resp, ci pri tom nebudem chytat nervy.
Field Mouse
Sigilan

Příspěvek od Field Mouse »

Sólo jedno povolání má tu nevýhodu, že se velmi brzo dostaneš na maximální level a pak už to není moc ono (SoA + ToB), když není vývoj. Dohrát by to ale šlo, pastmi lze ulovit skoro cokoli a některá kouzla můžeš za peníze nakouzlit ze svitků.
Hrál jsem ale jednou sólo zloděje BG1 a bylo to docela dobré a stylem hit&run dohratelné bez problému.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Teď jsem i s tím svým F/D dostal Righteous Magic. Zvláštní... :think: Asi nějaký mod, ale čert ví jaký.

Btw nakonec jsem stihl 3 mil. expů ještě před odjezdem na Brynnlaw, takže už jsem ho duálnul. Trochu rozdíl v thac0 teď. Tak o dvacet... :mrgreen:
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Docela srandovní je Vejtaha. Na konci má 100% MO (Carsormyr...), OČ -24 (míň nejde) a podobný srandy.

Jinak samozřejmě dual-classy, fighter/cokoliv. Dostat se na lvl 13 (+1 útok za kolo) a pak dual. Nevýhoda je, že trvá docela dlouho dostat se na 14 lvl v druhém povolání, ale pomocí učení kouzel to jde relativně brzo.

Neříkám, že je to nejlepší možnost, ale dual fighter(13)/cleric(25) je určitě lepší než zkušenostní ekvivalent cleric(28-9). Mágové taky na konci už nedostávají žádná kouzla, takže ten 1 250 000 exp. na bojovníka je připraví jen o jedno kouzlo 8. úrovně (což stojí za 100hp, 5* na hole, 1 útok navíc a 15 THAC0).
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Saverok
Sigilan

Příspěvek od Saverok »

Čau lidi, hraju momentálně za mága a někde jsem se dočetl že se můžu stát i zahaleným čarodějem. Co je na tom pravdy a co je k tomu potřeba ? Díky
Frco
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frco »

Zahalenym carodejom sa stat v normalnej hre bez modov urcite nemozes.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Sarevok: Možná se o tom mluvilo v souvislosti s úkolem pro zahalené čaroděje, když nezradíš Valygara, tak by ses měl stát jejich ,přítelem' - nevím, nevyzkoušel jsem.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Saverok
Sigilan

Příspěvek od Saverok »

Už si nepamatuju kde to bylo ale četl jsem, že jako zloděj budete členem stínových zlodějů, jako mág členem zahalených čarodějů, hraničář dostane srub na Umařině vrchovině, Bojovník bude pánem tvrze De´ Arnise, druid pánem Druidského hájku.
Za hraničáře i bojovníka jsem hrál a titul a srub jsem dostal ale ostatní nevím.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Saverok: Je to pravda, ale s výjimkou těch Zahalených čarodějů. K nim se přidat nelze.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“