Já hraju zásadně se zlodějama a ukrýváním, protože pak nemusím zabíjet kvanta nudných potvor a hodně lokací se tak zvládne mnohem rychleji. Třeba les u druidského hájku, kde je (hlavně v tacticsech) hodně potvor a málo xp, zásadně procházím za použití neviditelnosti a zabíjím jen ty tři druidy před hájkem (a to jenom někdy). Stejně tak Sahuaginské město se dá projít ve stínu, což je super vzhledem k tomu, že tacticsoví sahuagini jsou silní jak sviňka a odpočívat po každé sundané grupě mi přijde dost nepohodlné. A stejně tak při zabíjení Mae Vara - do jeho sklepení se dá prostě dojít s nedivitelnou družinou a ušetřit si tak hloupý boj s backstabbujícími zabijáky v ostatní budově. Nebo u mága, co drží Haer Dalise a má v ložnici několik Yuan-Ti mágů, proti jejichž zmatkům se na nízké úrovni hraje taky ne příliš lehce a obejít je je tak snadné - než vykouzlí pravdivé vidění, tak je postava dávno u oltáře. A vůbec nejlepší je projít s neviditelností Suldanesselar tak, že se bez jediného killu zkompletuje set pro vyvolání elfího avatara - teda vlastně jen se zabitím draka střežícího pohár. A taky jde rozumně s neviditelností projít celý quest v úkolu pro chrám - není tak vůbec potřeba kupovat ten drahý a jinak ne příliš použitelný štít Baldurana. A úplně nejlepší je projít ve stínu celý Irenicův dungeon (se zabitím pouze tří skřetů a jednoho memphita v prvním patře a ve druhém pouze s vybitím memphitích portálů), protože tam stejně není nic opravdu dobrého.
Sice takto přijde družina za celou hru možná o nějaký milion XP, ale za eliminaci zbytečných a otravných soubojů mi to stojí. A navíc je procházení ve stínu mnohem atmosféričtější než neustálé spaní

Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op