Oblíbená NPC, vaše družina...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Která NPC jest vaše nejoblíbenější?

Aerie
26
10%
Anomen
3
1%
Cernd
2
1%
Edwin
19
7%
Haer'Dalis
10
4%
Imoen
32
13%
Jaheira
18
7%
Jan
24
9%
Keldorn
4
2%
Korgan
12
5%
Mazzy
5
2%
Minsc
37
15%
Nalia
5
2%
Valygar
10
4%
Viconia
24
9%
Yoshimo
4
2%
Sarevok
20
8%

Celkem hlasů: 255

Field Mouse
Sigilan

Re: Oblíbená NPC, vaše družina...

Příspěvek od Field Mouse »

Já hraju zásadně se zlodějama a ukrýváním, protože pak nemusím zabíjet kvanta nudných potvor a hodně lokací se tak zvládne mnohem rychleji. Třeba les u druidského hájku, kde je (hlavně v tacticsech) hodně potvor a málo xp, zásadně procházím za použití neviditelnosti a zabíjím jen ty tři druidy před hájkem (a to jenom někdy). Stejně tak Sahuaginské město se dá projít ve stínu, což je super vzhledem k tomu, že tacticsoví sahuagini jsou silní jak sviňka a odpočívat po každé sundané grupě mi přijde dost nepohodlné. A stejně tak při zabíjení Mae Vara - do jeho sklepení se dá prostě dojít s nedivitelnou družinou a ušetřit si tak hloupý boj s backstabbujícími zabijáky v ostatní budově. Nebo u mága, co drží Haer Dalise a má v ložnici několik Yuan-Ti mágů, proti jejichž zmatkům se na nízké úrovni hraje taky ne příliš lehce a obejít je je tak snadné - než vykouzlí pravdivé vidění, tak je postava dávno u oltáře. A vůbec nejlepší je projít s neviditelností Suldanesselar tak, že se bez jediného killu zkompletuje set pro vyvolání elfího avatara - teda vlastně jen se zabitím draka střežícího pohár. A taky jde rozumně s neviditelností projít celý quest v úkolu pro chrám - není tak vůbec potřeba kupovat ten drahý a jinak ne příliš použitelný štít Baldurana. A úplně nejlepší je projít ve stínu celý Irenicův dungeon (se zabitím pouze tří skřetů a jednoho memphita v prvním patře a ve druhém pouze s vybitím memphitích portálů), protože tam stejně není nic opravdu dobrého.

Sice takto přijde družina za celou hru možná o nějaký milion XP, ale za eliminaci zbytečných a otravných soubojů mi to stojí. A navíc je procházení ve stínu mnohem atmosféričtější než neustálé spaní :-)
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

To bych nemohl, přišel bych si nekompletní : D
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Až dohraje Tutu (tam klasika: F/M, Khalid, Jaheira, Imoen, Dynaheira, Minsc), tak ve dvojce to vidím na přeživší + asi Jan a Haer´Dalis. V takovéto skupině budou jen dva, kteří neumějí PFMW a jen jeden, co neovládá SS/IS (budu hrát Tactic + Ascension na insane, takže PFMW a SS/IS jsou skoro nezbytná kouzla). A mít zloděje, co umí detekovat iluze, je u improved Sendai také plus (co si pamatuji, tak ten souboj je bez zloděje s touto schopností o dost obtížnější).
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

Neviete mi poradit, kde sa nachadza Safana? V oblasti Majak som ju teda nenasiel :think:
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Lokace pod ním, jestli si správně pamatuji.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

ani tam som ju nenasiel :wall: tak nic, asi sa vykaslem na Safanu...
Podbi
Sigilan

Příspěvek od Podbi »

Mám pocit, že Safana je v lokaci, kde jsou Sirény, což by odpovídalo jižně od Majáku. Je někde docela kousek od té jeskyně s pokladem - což je její úkol. Aspoň pokud si dobře vzpomínám :)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Podbi: Vzpomínáš si správně, ale sirény jsou u majáku: http://www.forgottenwars.com/bg1/ar3600.htm
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

uz som ju nasiel, vobec som si ju pri prvom prechadzani mapy nevsimol...teraz som sa dostal do dilemy, ci ju menit za Imoen, je mi sympatickejsia, ale ked porovnam pocet zivotov a prerozdelene schopnosti:
Imoen/Safana
odomykanie 65/90
ukryvanie 60/15
pasce 60/65
vykradanie 25/20
tak mi z toho lepsie vychadza Imoen, nakolko ukryvanie vyuzijem viac ako odomykanie a ten rozdiel v odomykani zas taky velky nie je medzi nimi...
ale aj tak sa chystam na Corana, az ho stretnem, sice tiez neviem ako bude mat rozdelene schopnosti...
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Imoen má obrovskou výhodu v tom, že ji máš od začátku, takže můžeš ovlivnit, jak bude mít rozdělené body. Safanu nebo Corana potkáš na vyšším levelu a tam už toho moc neuděláš. Coran má tuším Find Traps a Hide in Shadows.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Lucates: Jestli máš Minsca, nemusí tě schovávní ve stínech u zlodějů prakticky vůbec zajímat. Backstaby stejně v BG1 stojí za prd a Minsc je jako průzkumník s Boots of Steel k nezaplacení, mimoto útok na kouzelníka ze stínu zvládne s větším přehledem jak zloděj, poněvadž má lepší THAC0. Ideální byla taktika nabuffovaný Khalid na kouzelníka, který na něj použil většinu kouzel, Minsc se proplížil kouzelníkovi za záda, upoutal pozornost a družina luky ustřílela kouzelníka (tuto taktiku jsem vymyslel u kouzelníka v dolech za Bandit Camp, který neustále sesílal blesky a firebally, které mi vždy vyplenily družinu).

EDIT: Navíc Safana je prostě pusinka :-)
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

no tiez som tak nad tym rozmyslal...Minsca nemam, ale mam Kivana, takze ju zrejme vezmem k sebe...potom nastane dilema, ked stretnem Corana:D BG1 hram v podstate prvy krat a s Coranom som sa este nikdy nestretol, tak uvidim nakolko mi bude sympaticky...ale Imoen mi proste sympaticka nie je, pre mna je to uz prilis otrepana postava, takisto ako Minsc, preto som radsej zobral Kivana...
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

Ako sa da splnit quest, ktory ma Safana?
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Lucates píše:Ako sa da splnit quest, ktory ma Safana?
Tuším, že se ti to standartně nezapíše jako quest ani s BG1 NPC projectem (mod). Prostě po tobě jen chce, abys vyplundroval tu jeskyni na severo-západě (jak před ní stojí 3 sirény).
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

no ale to som urobil este predtym ako som ju zobral do druziny a teraz ked do tej jaskyne pridem, tak ona nijak nereaguje, tak som to neriesil, ale uz sa ozvala, ze mame nejaku dohodu, takze vyzaduje splnenie toho questu...
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“