Volná diskuze - archív č. 1
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Zvirata a lidi nemuzete srovnavat...zvirata maji jiny mozek, uvazovani, vsechno...neda se rici lepsi-horsi nez lide...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Lide pachaji takova zverstva prave PROTO, ze maji vyssi inteligenci
. Zvire proste nevymysli, ze by mohlo nekoho narazit na kul (tedy nevymysli ani ten kul), ono proste vyuziva sve prostredky (instinkty, zuby, drapy, jed...) a diky nizsimu intelektu a celkove spolecnosti zvireci, ve ktere zije, proste neumi a ani nepotrebuje byti zbytecne krute.

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?

I bůh řekl PODMAŇTE SI PŘÍRODU A ZVĚRSTVO. Co tím myslel?Yachiko píše:Ľudia su ale inteligenčne dokonalejšie vyvinutý. Avšak ani toto ich neoprávaňuje páchať takéto zverstvá...
Právo na to máme ale dali sme si ho sami a to neznamená že je dobré, ne všechna práva jsou dobrá. Kdo je silnější má víc práv. neříkám že je to správně ale je to tak.

- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Bender: jenomže lidi si přírodu ani náhodou nepodmanili.
Dokázali se jaksi odcizit od ostatních živých tvorů právě svou inteligencí. Jenomže svých nových možností využili nesprávným způsobem, a chovají se, jako by pro ně už žádná přírodní pravidla neplatila. Myslím, že velmi brzy lidský druh zjistí, že je pouhou součástí velkého řetězu, jehož libovolný článek se dá nahradit (a také, že se nahrazují).
Někdy doufám, že si lidi svým chováním k okolní přírodě vybrali přední pozici kandidátů na střídání...
Dokázali se jaksi odcizit od ostatních živých tvorů právě svou inteligencí. Jenomže svých nových možností využili nesprávným způsobem, a chovají se, jako by pro ně už žádná přírodní pravidla neplatila. Myslím, že velmi brzy lidský druh zjistí, že je pouhou součástí velkého řetězu, jehož libovolný článek se dá nahradit (a také, že se nahrazují).
Někdy doufám, že si lidi svým chováním k okolní přírodě vybrali přední pozici kandidátů na střídání...
- Arronax
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Bender: Boh??? Aký boh... náboženské témy mi lezú na nervy...
BTW ľudia, neviete, kam sa podel yenn??? Nejako som ho tu už dlho nevidel a ešte nemá dohraté zápasy v Pool-e. Takto ten turnaj nedokončíme ani za rok...

BTW ľudia, neviete, kam sa podel yenn??? Nejako som ho tu už dlho nevidel a ešte nemá dohraté zápasy v Pool-e. Takto ten turnaj nedokončíme ani za rok...
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
- Kong Bao-tan
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, že jsou zvířata dokáží být ak krutá. Já jsem to spíš myslel způsobem, jayý tu pak nastínil Yachiko (viz citace). A trošku jsem to zveličil, abych zvíraznil, jak to myslím...Yachiko píše:Ľudia aj tie anomálie doviedli k oveľa väčším rozmerom a dokonalosti...
PS: Uvítal bych nějakou odpověd ohledně mojí otázky na Karach (viz předchozí strana)
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Kong Bao Tan: O karachu jsem někde četl, ale nevím kde a závěr si bohužel nepamatuju, ač by mě to teď taky zajímalo. Imho ale neuděláš chybu, pokud vezmeš, že:
- je "těžitelný" (někde, nějak, někým, za daných podmínek)
- je "tvárný" (nějakým mistrem a za použití speciálních nástrojů a magie tvarovatelný)
...tím se mu dá základní podoba...
Tím pádem z toho plyne, že v Underdarku, ač místě mnoha možností,by bylo nepravděpodobné, aby se karach těžil a byly z něj vyráběny zbraně... ale možná zcela kecám
Zkusím se potom někde mrknout...
- je "těžitelný" (někde, nějak, někým, za daných podmínek)
- je "tvárný" (nějakým mistrem a za použití speciálních nástrojů a magie tvarovatelný)
...tím se mu dá základní podoba...
Tím pádem z toho plyne, že v Underdarku, ač místě mnoha možností,by bylo nepravděpodobné, aby se karach těžil a byly z něj vyráběny zbraně... ale možná zcela kecám

Pokud je mi znamo, tak zije...coz se ale neda rict o kazdym, s kym ted prichazi do styku (pitva) :).Arronax píše:BTW ľudia, neviete, kam sa podel yenn??? Nejako som ho tu už dlho nevidel a ešte nemá dohraté zápasy v Pool-e. Takto ten turnaj nedokončíme ani za rok...
Prave naopak, lidi (jako druh, ne vsichni jednotlivci) se bohuzel chovaji presne podle prirodnich pravidel - urvi co muzes. Jen diky pomerne slusne inteligenci a dobre organizaci to delaj mnohem ucinneji. Tohle neni vyjimecny chovani ani u zvirat, kolikrat se nejaky druh ve sve lokalite premnozi, vsechno sezere, a nasledne vetsina jedincu pochcipa.MCZ píše: ...a chovají se, jako by pro ně už žádná přírodní pravidla neplatila...
To by mi ani tak nevadilo, spousta lidi uz na tohle prislo, jen "kolektivni uvedomeni" neni tak silny, aby se s tim neco zaclo delat. Smutny je, ze - jako v prirode - neprezijou ti, co byli umirneni, ale prave ti, co se nazrali nejvic, kdyz mohli...
Proste tohle chovani mi neprijde jako docasny problem, ale jako chyba systemu (prirodniho vyberu), kteryho se nezbavime, dokud radikalne nezmenime zpusob premysleni...
And now for something completely different!