Volná diskuze - archív č. 1

A prach na ně usedá, brouci je prožírají.
Zamčeno
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Zvirata a lidi nemuzete srovnavat...zvirata maji jiny mozek, uvazovani, vsechno...neda se rici lepsi-horsi nez lide...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Ľudia su ale inteligenčne dokonalejšie vyvinutý. Avšak ani toto ich neoprávaňuje páchať takéto zverstvá...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Lide pachaji takova zverstva prave PROTO, ze maji vyssi inteligenci ;-) . Zvire proste nevymysli, ze by mohlo nekoho narazit na kul (tedy nevymysli ani ten kul), ono proste vyuziva sve prostredky (instinkty, zuby, drapy, jed...) a diky nizsimu intelektu a celkove spolecnosti zvireci, ve ktere zije, proste neumi a ani nepotrebuje byti zbytecne krute.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

To by si sa divila. 8-)
There is a limit to stupidity.
182
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Divila? Povidej :twisted:
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

:think: Ja som hlavne narážal na to, čo si napísala "...zbytecne krute." Dúfam, že ta moja poznámka nevyznela, ako že sa o takéto veci hlbšie zaujímam - ale čo som mal možnosť vidieť správanie niektorých zvierat + zopár (dosť) prírodopisných dokumentov tak môj názor je, že nie je veľký rozdiel v základe krutosti medzi zvieratami a ľudmi (hlavne teda cicavce) - rozdiel je samozrejme vo forme (intelekt + ruky = rafinovanejšie postupy) - aj zviera môže tešiť keď spôsobuje bolesť niekomu inému.
There is a limit to stupidity.
182
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Já vždycky říkám,že lidi nejsou blbci,jenom se jako blbci chovají 8-)
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Bender
Sigilan

Příspěvek od Bender »

Yachiko píše:Ľudia su ale inteligenčne dokonalejšie vyvinutý. Avšak ani toto ich neoprávaňuje páchať takéto zverstvá...
I bůh řekl PODMAŇTE SI PŘÍRODU A ZVĚRSTVO. Co tím myslel?

Právo na to máme ale dali sme si ho sami a to neznamená že je dobré, ne všechna práva jsou dobrá. Kdo je silnější má víc práv. neříkám že je to správně ale je to tak.
Obrázek
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Bender: jenomže lidi si přírodu ani náhodou nepodmanili.

Dokázali se jaksi odcizit od ostatních živých tvorů právě svou inteligencí. Jenomže svých nových možností využili nesprávným způsobem, a chovají se, jako by pro ně už žádná přírodní pravidla neplatila. Myslím, že velmi brzy lidský druh zjistí, že je pouhou součástí velkého řetězu, jehož libovolný článek se dá nahradit (a také, že se nahrazují).

Někdy doufám, že si lidi svým chováním k okolní přírodě vybrali přední pozici kandidátů na střídání...
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Bender: Boh??? Aký boh... náboženské témy mi lezú na nervy... :evil: :evil: :evil:

BTW ľudia, neviete, kam sa podel yenn??? Nejako som ho tu už dlho nevidel a ešte nemá dohraté zápasy v Pool-e. Takto ten turnaj nedokončíme ani za rok...
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Arronax : Čo ty vieš, možno yenn trénuje :mrgreen:
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

nuke: No, možné je všetko... :lol: :lol: :lol:
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Kong Bao-tan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kong Bao-tan »

Yachiko píše:Ľudia aj tie anomálie doviedli k oveľa väčším rozmerom a dokonalosti... ;-)
Jasně, že jsou zvířata dokáží být ak krutá. Já jsem to spíš myslel způsobem, jayý tu pak nastínil Yachiko (viz citace). A trošku jsem to zveličil, abych zvíraznil, jak to myslím...

PS: Uvítal bych nějakou odpověd ohledně mojí otázky na Karach (viz předchozí strana)
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Kong Bao Tan: O karachu jsem někde četl, ale nevím kde a závěr si bohužel nepamatuju, ač by mě to teď taky zajímalo. Imho ale neuděláš chybu, pokud vezmeš, že:

- je "těžitelný" (někde, nějak, někým, za daných podmínek)
- je "tvárný" (nějakým mistrem a za použití speciálních nástrojů a magie tvarovatelný)
...tím se mu dá základní podoba...

Tím pádem z toho plyne, že v Underdarku, ač místě mnoha možností,by bylo nepravděpodobné, aby se karach těžil a byly z něj vyráběny zbraně... ale možná zcela kecám ;-) Zkusím se potom někde mrknout...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Lothar
Sigilan

Příspěvek od Lothar »

Arronax píše:BTW ľudia, neviete, kam sa podel yenn??? Nejako som ho tu už dlho nevidel a ešte nemá dohraté zápasy v Pool-e. Takto ten turnaj nedokončíme ani za rok...
Pokud je mi znamo, tak zije...coz se ale neda rict o kazdym, s kym ted prichazi do styku (pitva) :).
MCZ píše: ...a chovají se, jako by pro ně už žádná přírodní pravidla neplatila...
Prave naopak, lidi (jako druh, ne vsichni jednotlivci) se bohuzel chovaji presne podle prirodnich pravidel - urvi co muzes. Jen diky pomerne slusne inteligenci a dobre organizaci to delaj mnohem ucinneji. Tohle neni vyjimecny chovani ani u zvirat, kolikrat se nejaky druh ve sve lokalite premnozi, vsechno sezere, a nasledne vetsina jedincu pochcipa.

To by mi ani tak nevadilo, spousta lidi uz na tohle prislo, jen "kolektivni uvedomeni" neni tak silny, aby se s tim neco zaclo delat. Smutny je, ze - jako v prirode - neprezijou ti, co byli umirneni, ale prave ti, co se nazrali nejvic, kdyz mohli...

Proste tohle chovani mi neprijde jako docasny problem, ale jako chyba systemu (prirodniho vyberu), kteryho se nezbavime, dokud radikalne nezmenime zpusob premysleni...
And now for something completely different!
Zamčeno

Zpět na „Archivy“