Software

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Arthalion píše:Kdesi som cital, ze novy Windows bude potrebovat az 2 GB RAM, je to pravda ? :shock:
Asi takhle:
Jenom? :mrgreen:
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:Arthalion: A psali tam, za kolik let má vyjít? :-) Protože momentálně jsou údajně i se 2 GB RAM na motherboardech pro Athlony docela problémy (když máš 4x 512 MB RAM).
Máme dvaatřicetibitovou adresaci, takže už na i386 můžeš mít 4 GB paměti. Ok vraťme se do reality, kde 1 GB je doporučeno a na mnoha deskách (chipsetech, OS) také maximum nehledě na omezení velikosti jednoho modulu.
Žralok, který štěká, nekouše.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

drake127: Jo, já vím, že můžu mít 4 GB - ale z toho, co jsem četl, tak některé desky (s nForce chipsety) pro AMD mají docela dost velké problémy, už když máš 2 GB ve formě 4x 512 MB modulů (a třeba víc SATA II disků a dalších zařízení) - není to podle všeho dostatečně stabilní :-( No já mám jen 1024, takže si s tím nějak starosti nedělám :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:drake127: Jo, já vím, že můžu mít 4 GB - ale z toho, co jsem četl, tak některé desky (s nForce chipsety) pro AMD mají docela dost velké problémy, už když máš 2 GB ve formě 4x 512 MB modulů (a třeba víc SATA II disků a dalších zařízení) - není to podle všeho dostatečně stabilní :-( No já mám jen 1024, takže si s tím nějak starosti nedělám :lol:
Přečti si pořádně můj předchozí příspěvek.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

drake127: ?? :-?
Teď jsi mě zmátl :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

drake127 píše:
sevencreature píše:Arthalion: A psali tam, za kolik let má vyjít? :-) Protože momentálně jsou údajně i se 2 GB RAM na motherboardech pro Athlony docela problémy (když máš 4x 512 MB RAM).
Máme dvaatřicetibitovou adresaci, takže už na i386 můžeš mít 4 GB paměti. Ok vraťme se do reality, kde 1 GB je doporučeno a na mnoha deskách (chipsetech, OS) také maximum nehledě na omezení velikosti jednoho modulu.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

drake127: Heh, tohle mi neuniklo a samozřejmě to vím. Já se zmiňuju o 2 GB, protože to je takové dnešní rozumné maximum pro běžného uživatele (hráče her) (doporučuje to např. F.E.A.R. a pár dalších her). Taky jeden z důvodů, proč se tomu, že nové Windows budou vyžadovat 2 GB nemůžu než (vzhledem ke všem faktům) smát (pokud teda nevyjdou až za delší dobu.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:drake127: Heh, tohle mi neuniklo a samozřejmě to vím. Já se zmiňuju o 2 GB, protože to je takové dnešní rozumné maximum pro běžného uživatele (hráče her) (doporučuje to např. F.E.A.R. a pár dalších her). Taky jeden z důvodů, proč se tomu, že nové Windows budou vyžadovat 2 GB nemůžu než (vzhledem ke všem faktům) smát (pokud teda nevyjdou až za delší dobu.
Možné je to (rozumné) maximum pro uživatele, ale základní desky si to nemyslí :) a na tom se právě shodneme.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

WinME? Mě na tom jely snad všechny hry - měl jsi ovladače (třeba na grafárnu)?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

MCZ: Hmmm, Win ME jsou asi nejhorší Windows co znám - něco příšernýho... Ale hry tam šly (měl je kamarád)... Sice tam bylo hodně problémů, ale vesměs šly.
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Imho mě přišly MEčka taky jedny z nejhorších. Plus bylo, že hry šly vesměs opravdu všechny. Mínus nestabilita systému, pomalé a spousta dalších. :lol:
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Když jsem měl ME nové, byl jsem přesvědčen, že jde o nejlepší OS, bohužel toto přesvědčení mi vydrželo asi 14 dní, načež se ME totálně se***** a bylo s nimi k nevydržení...
Myslím, že tam byla ale poprvé použita ta funkce "restore", ne?

EDIT: aha, já si nevšiml, do jaké to píšeme diskuse. 7c, přesuň to ;)

sevencreature edit: Done 8-)
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 11.12.2005 21:22, celkem upraveno 2 x.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Windows nejsou software? :-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

yenn: Zaspal jsi. Diskuze už je přesunutá :lol:
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

yenn: Tak, tak - jen jsem to zapomněl doplnit - takže opraveno.

Jinak zpátky k tématu - neznáte nějaký dobrý freeware IRC klient? Tím mám na mysli, že s ním máte dlouhodobější zkušenosti. Já používám střídavě mIRC a plugin v Mirandě, ale oba mají své mouchy (mIRC je časově omezený shareware a v Mirandě je to občas trošku chaotičtější - třeba postrádám pamatování příkazů)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“