Asi takhle:Arthalion píše:Kdesi som cital, ze novy Windows bude potrebovat az 2 GB RAM, je to pravda ?
Jenom?

Moderátoři: Sadako, sevencreature
Máme dvaatřicetibitovou adresaci, takže už na i386 můžeš mít 4 GB paměti. Ok vraťme se do reality, kde 1 GB je doporučeno a na mnoha deskách (chipsetech, OS) také maximum nehledě na omezení velikosti jednoho modulu.sevencreature píše:Arthalion: A psali tam, za kolik let má vyjít?Protože momentálně jsou údajně i se 2 GB RAM na motherboardech pro Athlony docela problémy (když máš 4x 512 MB RAM).
Přečti si pořádně můj předchozí příspěvek.sevencreature píše:drake127: Jo, já vím, že můžu mít 4 GB - ale z toho, co jsem četl, tak některé desky (s nForce chipsety) pro AMD mají docela dost velké problémy, už když máš 2 GB ve formě 4x 512 MB modulů (a třeba víc SATA II disků a dalších zařízení) - není to podle všeho dostatečně stabilníNo já mám jen 1024, takže si s tím nějak starosti nedělám
drake127 píše:Máme dvaatřicetibitovou adresaci, takže už na i386 můžeš mít 4 GB paměti. Ok vraťme se do reality, kde 1 GB je doporučeno a na mnoha deskách (chipsetech, OS) také maximum nehledě na omezení velikosti jednoho modulu.sevencreature píše:Arthalion: A psali tam, za kolik let má vyjít?Protože momentálně jsou údajně i se 2 GB RAM na motherboardech pro Athlony docela problémy (když máš 4x 512 MB RAM).
Možné je to (rozumné) maximum pro uživatele, ale základní desky si to nemyslí :) a na tom se právě shodneme.sevencreature píše:drake127: Heh, tohle mi neuniklo a samozřejmě to vím. Já se zmiňuju o 2 GB, protože to je takové dnešní rozumné maximum pro běžného uživatele (hráče her) (doporučuje to např. F.E.A.R. a pár dalších her). Taky jeden z důvodů, proč se tomu, že nové Windows budou vyžadovat 2 GB nemůžu než (vzhledem ke všem faktům) smát (pokud teda nevyjdou až za delší dobu.