Firewalls, Antivirs, Antispyware

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:LordArian: Co se stalo??
drake127: Nj, přesně tohle mám na mysli - průtokový ohřívač dat :lol: Ale stejně to člověk ani nedokáže zpracovat :-?
Jen je krásný pocit, že rychlost mého Internetu omezuje vlastní hard disk.
Žralok, který štěká, nekouše.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

sevencreature: Právě že je všechno v pohodě. Firewall pracuje zatím spolehlivě a doufám, že to tak zůstane. BTW. jaký používáte Firewall. Vypli jste pak ten windowsovský??
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

drake127: Velikost disku je taky problém, ale spíš jsem narážel na nedostatek času - už i teď stahuju víc, než stíhám zpracovat :-? :-) A mít 100 Mb připojení, tak bych asi zešílel :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

drake127: Přál bych ti, abys zkusil aspon týden vyžít na 4kb Dial-Upce 8-)
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:drake127: Velikost disku je taky problém, ale spíš jsem narážel na nedostatek času - už i teď stahuju víc, než stíhám zpracovat :-? :-) A mít 100 Mb připojení, tak bych asi zešílel :lol:
A co když tě navečer napadne, že bys chtěl shlídnout celou sérii hvězdných válek za jeden den? Než je dostahuješ, tak tě úmysl přejde. Já za 10 minut stáhl první díl a než skončil, tak jsem měl všech pět zbývajících na disku.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

7c: kolejní síť je taky slušný a rychlý zásobovatel dat- naštětsí mám většinou u sebe dostatek prázdných DVD, takže problémy s místem.. pche :lol: :lol:
A preventivně- 28,8 dial-up jsem si "užíval" 5 let...
Lord Arien: ač je to k nevíře, já ten windowsáckej běžně využívám- holt vypršela licence Keria, tak jsem byl donucen- a zatím se drží....
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Ajantis: PROSÍM, TO JMÉNO!!!!
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

LordArian píše:sevencreature: Právě že je všechno v pohodě. Firewall pracuje zatím spolehlivě a doufám, že to tak zůstane. BTW. jaký používáte Firewall. Vypli jste pak ten windowsovský??
Jasně - vypnutí Windows Firewallu a zakázání spuštění této služby i celého debilního Centra Zabezpečení je jeden z prvních kroků po instalaci XP 8-)

Až ti vyprší 30 denní evaluation period u Keria, tak se nic neděje - jen se vypne filtrování webových stránek a prevence útoků (injekce kódu a pod.) - jinak všechno v té free verzi funguje.

Edit: Používám Kerio Personal Firewall 4.2.2. a jsem nadmíru spokojen (jen doporučuju vypnout "DNS jména počítačů" protože pokud je tahle volba zapnutá a je aktivní větší počet spojení - tj. 1000+ tj. obvykle při p2p - tak Kerio přestane stíhat překládat IP adresy a GUI začne zamrzat).
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 11.12.2005 22:51, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

sevencreature: Mě je úplně jedno jak to funguje či jestli to vůbec funguje, jen ať se nedostane žádné svinstvo do počítače...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

LordArian: No pokud máš přímé připojení, tak by neškodilo Kerio opravdu dobře nakonfigurovat - tj. povolit jen to, co opravdu používáš (aplikace, porty) přes paketový filtr ;-) Ale v tomhle se taky moc nevyznám... Já jsem připojenej přes NAT, takže mám problémy s otestováním Firewallu v praxi 8-)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:LordArian: No pokud máš přímé připojení, tak by neškodilo Kerio opravdu dobře nakonfigurovat - tj. povolit jen to, co opravdu používáš (aplikace, porty) přes paketový filtr ;-) Ale v tomhle se taky moc nevyznám... Já jsem připojenej přes NAT, takže mám problémy s otestováním Firewallu v praxi 8-)
Já mám Widows XP firewall, takže kdybyste ho někdo hodlal vyzkoušet, tak aspire.kolej.mff.cuni.cz :)
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

drake127: OK,kdyby se ti náhodou přes noc ztratil obsah hardisku, tak to jsem nebyl já :twisted:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

drake127: Hehe, to by mě zajímalo, k čemu ti je dobrej? :lol: Ale na druhou stranu, zas tak paměti možná nezabírá... Ale stejně bych ho asi vypnul.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:drake127: Hehe, to by mě zajímalo, k čemu ti je dobrej? :lol: Ale na druhou stranu, zas tak paměti možná nezabírá... Ale stejně bych ho asi vypnul.
Kdo k čemu je mi dobrej? Já mám veřejnou adresu a k ní přiřazené jméno (tj. můžu říkat, že jsem správce jednoho servru na cuni.cz). V podstatě žádné služby mi tu neběží - jen MySQL a Apache2 (což je jen tak mimochodem zakázáno správcem).
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

No, já používám NOD32. Je dost slušnej a cena mě moc nebere...staženou mám trial a po vypršení lhůty jenom BeCleanem promáznu registry :liar: a veselej reinstal. Jinak co jsem ho poprvé nainstaloval, tak mi po AVG7 našel eště 2 viry(jakože to bylo důležitý - jeden z nich dělal takovou záludnou věc - cca půl minuty po načtení Oken se komp restartoval :doh: , zachránil to nouzovej režim, ve kterým jsme stáhnul NODa a šmejdíka smáznul :whistle: )
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“