Jen je krásný pocit, že rychlost mého Internetu omezuje vlastní hard disk.sevencreature píše:LordArian: Co se stalo??
drake127: Nj, přesně tohle mám na mysli - průtokový ohřívač datAle stejně to člověk ani nedokáže zpracovat
Firewalls, Antivirs, Antispyware
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
A co když tě navečer napadne, že bys chtěl shlídnout celou sérii hvězdných válek za jeden den? Než je dostahuješ, tak tě úmysl přejde. Já za 10 minut stáhl první díl a než skončil, tak jsem měl všech pět zbývajících na disku.sevencreature píše:drake127: Velikost disku je taky problém, ale spíš jsem narážel na nedostatek času - už i teď stahuju víc, než stíhám zpracovat![]()
A mít 100 Mb připojení, tak bych asi zešílel
Žralok, který štěká, nekouše.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
7c: kolejní síť je taky slušný a rychlý zásobovatel dat- naštětsí mám většinou u sebe dostatek prázdných DVD, takže problémy s místem.. pche
A preventivně- 28,8 dial-up jsem si "užíval" 5 let...
Lord Arien: ač je to k nevíře, já ten windowsáckej běžně využívám- holt vypršela licence Keria, tak jsem byl donucen- a zatím se drží....

A preventivně- 28,8 dial-up jsem si "užíval" 5 let...
Lord Arien: ač je to k nevíře, já ten windowsáckej běžně využívám- holt vypršela licence Keria, tak jsem byl donucen- a zatím se drží....
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jasně - vypnutí Windows Firewallu a zakázání spuštění této služby i celého debilního Centra Zabezpečení je jeden z prvních kroků po instalaci XPLordArian píše:sevencreature: Právě že je všechno v pohodě. Firewall pracuje zatím spolehlivě a doufám, že to tak zůstane. BTW. jaký používáte Firewall. Vypli jste pak ten windowsovský??

Až ti vyprší 30 denní evaluation period u Keria, tak se nic neděje - jen se vypne filtrování webových stránek a prevence útoků (injekce kódu a pod.) - jinak všechno v té free verzi funguje.
Edit: Používám Kerio Personal Firewall 4.2.2. a jsem nadmíru spokojen (jen doporučuju vypnout "DNS jména počítačů" protože pokud je tahle volba zapnutá a je aktivní větší počet spojení - tj. 1000+ tj. obvykle při p2p - tak Kerio přestane stíhat překládat IP adresy a GUI začne zamrzat).
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 11.12.2005 22:51, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
LordArian: No pokud máš přímé připojení, tak by neškodilo Kerio opravdu dobře nakonfigurovat - tj. povolit jen to, co opravdu používáš (aplikace, porty) přes paketový filtr
Ale v tomhle se taky moc nevyznám... Já jsem připojenej přes NAT, takže mám problémy s otestováním Firewallu v praxi 

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já mám Widows XP firewall, takže kdybyste ho někdo hodlal vyzkoušet, tak aspire.kolej.mff.cuni.cz :)sevencreature píše:LordArian: No pokud máš přímé připojení, tak by neškodilo Kerio opravdu dobře nakonfigurovat - tj. povolit jen to, co opravdu používáš (aplikace, porty) přes paketový filtrAle v tomhle se taky moc nevyznám... Já jsem připojenej přes NAT, takže mám problémy s otestováním Firewallu v praxi
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Kdo k čemu je mi dobrej? Já mám veřejnou adresu a k ní přiřazené jméno (tj. můžu říkat, že jsem správce jednoho servru na cuni.cz). V podstatě žádné služby mi tu neběží - jen MySQL a Apache2 (což je jen tak mimochodem zakázáno správcem).sevencreature píše:drake127: Hehe, to by mě zajímalo, k čemu ti je dobrej?Ale na druhou stranu, zas tak paměti možná nezabírá... Ale stejně bych ho asi vypnul.
- Syf
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No, já používám NOD32. Je dost slušnej a cena mě moc nebere...staženou mám trial a po vypršení lhůty jenom BeCleanem promáznu registry
a veselej reinstal. Jinak co jsem ho poprvé nainstaloval, tak mi po AVG7 našel eště 2 viry(jakože to bylo důležitý - jeden z nich dělal takovou záludnou věc - cca půl minuty po načtení Oken se komp restartoval
, zachránil to nouzovej režim, ve kterým jsme stáhnul NODa a šmejdíka smáznul
)

Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?