TES III: Morrowind

Kobky, města i pláně potřebují svého hrdinu (či padoucha). Aneb jeden človíček ve velkých příbězích.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

raider: Afaik je nejméně problémová verze 34.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Raider: on je hlavní problém v kompatibilitě datadisků Bloodmoon a Tribunal s češtinami do původního Morrowindu. Obecně za nejméně chybovou je označována v34, byť já ani v v35 zas tolik chyb nepotkal. Ale nejlepší způsob je datadisky vůbec NEINSTALOVAT- ke hraní původního Morrowindu je fakt nepotřebuješ, nic důležitýho navíc nepřidávaj a ušetříš si spousty starostí s těmi bugy.
Prostě nainstaluj jen Morrowind a češtinu na něj.
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Je vseobecne zname, ze ceska verzia je bohuzial dobra len pod pohar ako podlozka. Obsahuje mnozstvo chyb, mnozstvo nezmyslov.
Najlepsie asi bude trochu popracovat na anglictine, lebo pokial ide o taketo rozsiahle tituly ako TES, tak musi byt tim, co sa odhodla to prekladat, vysoko profesionalny a seriozny.
Nie je to vsak tento pripad.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Arthalion: No viděl jsem i výrazně horší překlady, a pokud hraješ jen Morrowind, ani těch bugů nejni tolik.
S tou profesionalitou máš pravdu, na druhou stranu, Morrowind je tak skvělá hra, že by bylo škoda minout ji jen proto, že nerozumíš jazyku, a s tou angličtinou to holt vždycky nejde...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis_CG_thief píše:Ale nejlepší způsob je datadisky vůbec NEINSTALOVAT- ke hraní původního Morrowindu je fakt nepotřebuješ
Já bych spíš řekl, že nejlepší způsob je NEINSTALOVAT češtinu :wink:

Proč si prasit hru, která má už i tak občasnou chybku (při té rozsáhlosti je to spíš nevyhnutelné).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature píše:Proč si prasit hru, která má už i tak občasnou chybku.
Protože jí skoro vůbec nerozumí?
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

7c: ach jo, vždyť jsem to psal o pouhý příspěvek výše...
Je opravdu tak těžké pochopit to, že ne všichni umí anglicky tak dobře, aby mohli hrát složité hry v originále? A nechtějí hrát hru, které nerozumí, a nemají čas či chuť čekat s hraním, dokud se anglicky nenaučí?
Myslím, že těchto debat už tady i ještě na BonusWebu absolvovals spoustu a výsledek je vždycky stejný...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

yenn: Jj, já vím, ale v tom případě bych doporučoval žonglovat s češtinou - tj. jestli je to vlastně možné...

Hmmm, tak mě tak napadá, že možná měli přeložit jen texty - a klíčová slova nechat v originále (a třeba do závorky dát jejich překlad). Sice by to nevypadalo tak hezky, ale nevzniklo by tolik chyb - resp. bylo by to nejspíš úplně bez chyb, ne?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MickTheMage
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MickTheMage »

Co je to za blby napad neinstalovat datadisky? Imho kto nevie anglicky, tak nech to nehraje :) Uz len prist kvoli cestine o rozne (naozaj dobre) tweakovacie a rozsirujuce pluginy by bolo dost blbe, a bez datadiskov je Morrowind polovicny. Cestina zabija hru! ;)
"I wanted to be a Teminator but they require you have an armored hyperalloy skeleton and mine's mostly recycled truck tires."
http://mickthemage.blogspot.com
http://www.kulturakriplu.net
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

MickTheMage píše:Cestina zabija hru! ;)
Pravda,teď sem stahoval hromadu skvělých pluginů z netu,jenom abych zjistil že kvůli češtině nejdou.A každou hodnu editovat rozhovory v TESEditoru jenom proto že je tam nefunkční odkaz,to taky nepotěší :-( :-(
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

AlmSiVi píše:
MickTheMage píše:Cestina zabija hru! ;)
Pravda,teď sem stahoval hromadu skvělých pluginů z netu,jenom abych zjistil že kvůli češtině nejdou.A každou hodnu editovat rozhovory v TESEditoru jenom proto že je tam nefunkční odkaz,to taky nepotěší :-( :-(
Já ti řikal abys udělal ten opravnej mod.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. :-D
-------------------------------------------
Flower power
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

No,to se ti lehko rekne.
Ja uz ho mel skoro hotovej a pak se totalne podelal a ted uz si nepamatuju kde ty chyby byly :-( :-(
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

AlmSiVi píše:No,to se ti lehko rekne.
Ja uz ho mel skoro hotovej a pak se totalne podelal a ted uz si nepamatuju kde ty chyby byly :-( :-(
Já vim o dvou. Jedna je když nějakýmu chlápkovi vod Telvani musíš donýst 3 knížky, tak Oheň a výra nejde předat. Pak u kmenů "provolat nerevarinem". Dál už nevim.
Flower power
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

AlmSiVi píše:No,to se ti lehko rekne.
Kdyby se do toho pustilo víc hráčů, tak by sme snad dokázali odstranit většinu chyb v češtině.
Flower power
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Trandul:Nechci kritizovat, ale s tvým přístupem k pravopisu by tam vzniklo víc chyb než tam původně bylo..
Odpovědět

Zpět na „Další RPG hry“