Sťažnosti na všetko - Urna plná stížností

A prach na ně usedá, brouci je prožírají.
Zamčeno
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Hlavně žádnou kocovinu, né? Mít kocovinu celej rok... to by mě asi zabilo :-(
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Neferit píše:Hlavně žádnou kocovinu, né? Mít kocovinu celej rok... to by mě asi zabilo :-(
Na to mám prášky. Ovšem na ty šmejdy, co u nás před barákem mají silvestrovský ohňostroj každý den, na ty nic nemám. Dneska mají sice důvod, ale proč začali v 8 ráno? :-?
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Jab: Tak chtěls zápal plic a sotva dostaneš malou virozku, už si stěžuješ? :-) Jak myslíš, že jsem dostal zápal plic? Ignoroval tu virozu. Tak pěkně obleč trenýrky, obuj sandály a vyraž ven dělat ohňostroj :D

Já přivítám nový rok učením, bo už je mi docela dobře a uvědomil jsem si, že tolik času už zase nemám... :-(

Neferit: jo, bohužel je nemilou vlastností některých jedinců si ve vztahu myslet, že oni jsou jediným předmětem zájmu a že musí být člověk pořád jen s nimi. V lepším případě si to myslí, v horším to i vyžadují :evil:
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Stěžuji si na nedostatek volného času. To je všechno...nic víc...nic míň.
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Tak budu mít krásný nový rok :evil: .Kluk který se mi líbí a normálně si se mnou rád povídá mě ani nepozdravil,a když jsem na něj čekala venku tak jsem promrzla tak asi budu nemocná.Taky jsem to trochu přehnala s alkoholem......když se daří tak se daří a to bylo všechno v jeden den
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Jab píše:
Neferit píše:Hlavně žádnou kocovinu, né? Mít kocovinu celej rok... to by mě asi zabilo :-(
Na to mám prášky. Ovšem na ty šmejdy, co u nás před barákem mají silvestrovský ohňostroj každý den, na ty nic nemám. Dneska mají sice důvod, ale proč začali v 8 ráno? :-?
takové obvykle zastaví byť i malorážná vzduchovka, v horším případě ten jeden brok zaštíplý v řiti
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
derkel
Sigilan

Příspěvek od derkel »

Dostal jsem zadani projektu do DIM(diskretni matematika ), ale nevim si stim rady. Mozna je tady nekdo kdo by to byl shopen vyresit.

Zneni ulohy:

"Věta o čtyřech barvách zní:

Každý planární(rovinny) graf je dobře vrcholově obarvitelný nejvýše čtyřmi barvami.

Ukažme si její důkaz. :-)

Důkaz: Nechť je na dobré vrcholové obarvení grafu G třeba alespoň 5 barev. Potom ovšem G obsahuje jako svůj podgraf K5. Dle Kuratowského věty však takový graf není planární.

Tento důkaz jistě není v pořádku, že?! Nalezněte chybu! Umíte najít graf, který neobsahuje K5 jako svůj podgraf, a přitom je třeba na jeho dobré vrcholové obarvení alespoň 5 barev?
Dobré vrcholové barvení grafu m barvami znamená, že každý vrchol grafu je obarven právě jednou z m barev a žádné dva sousední vrcholy nejsou obarveny toutéž barvou."

planární(rovinny)graf:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rovinn%C3%BD_graf

podgraf:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Podgraf

JInak vrchol grafu si muzete predstavit sai tak: na mape mam zobrazeny staty. Kazdy ze statu predstavuje vrchol(muzeme znacit jako kolecko) a se sousednimi staty je spojen carami(hrany). Veta o ctyrech barvach rika ze takto vzniklou sit je mozno vybarvit(tak aby zaden ze dvou sousednich vrcholu nemel stejnou barvu), ctyrmi barvami.
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

derkel: WTH??? :shock: :shock: :shock:
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

derkel: krásné, dobře se to čte a to je tak všechno
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

derkel: to obarvení 4 barvami ale ještě nikdo nedokázal, ne? Nicméně ti nenajdu rovinný graf, který by potřeboval alespoň 5 barev (lépe řečeno nejsem tak blbej, abych se o to pokoušel).
Žralok, který štěká, nekouše.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

derkel: viz. PM 8-)

drake127: Mám pocit, že dokázal, ale docela hodně přes ruce.
Minimálně lze dokázat to, že rovinný graf lze obarvit nejvýše 5, a to lze docela přímočařeji. Tím se sice vyvrátí ta věta v tom (proavdu) podivnym důkazu, ale neni to zrovna řešení té úlohy. Pak lze taky dokázat několik věcí okolo chromatickýho čísla a jeho vlastností (< MaxDeg uzlu + 1) atd.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Pravě se mi udělalo dost blbě od žaludku. :mrgreen:
Je vidět, že i z úplný blbosti jde udělat věda.
Ty lidi už fakt nevědí čím by se zabavili. :twisted:
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Tokkar: tohle je díky tomu problému s obarvením politické mapy ještě z kategorie, pro kterou jde najít nějaká "populárně" znějící interpretace ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
derkel
Sigilan

Příspěvek od derkel »

drake127 píše:derkel: to obarvení 4 barvami ale ještě nikdo nedokázal, ne? Nicméně ti nenajdu rovinný graf, který by potřeboval alespoň 5 barev (lépe řečeno nejsem tak blbej, abych se o to pokoušel).
Dokazane to je, trvalo jim to jenom neco pres jedno stoleti.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

derkel píše:
drake127 píše:derkel: to obarvení 4 barvami ale ještě nikdo nedokázal, ne? Nicméně ti nenajdu rovinný graf, který by potřeboval alespoň 5 barev (lépe řečeno nejsem tak blbej, abych se o to pokoušel).
Dokazane to je, trvalo jim to jenom neco pres jedno stoleti.
Hej, hej, co já vím, tak to prohnali počítačem a řekli, že když to platí pro prvních x (stovek tisíc) grafů, tak že to bude asi tak nějak platit. Nicméně pro n+1 se jim to AFAIK nepovedlo.
Žralok, který štěká, nekouše.
Zamčeno

Zpět na „Archivy“