Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Možná by stálo za to pokecat o Dni trifidů. Jak vidím, nejsem jediný, komu se líbila tato kniha a jsem rád. Já už ji přečetl 3x
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
raider
Sigilan

Příspěvek od raider »

LordArian:Den Trifidov-cital som verziu co som stiahol z madbrahminy.Jedna z mala knih co ma donutila neist do roboty a zobrat si dovolenku ;-)
"Máš štestí,že mám deset kilo podváhu. Jinak už by z tebe byla mrtvá liška."
Myron
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

No jo Den Trifidů je IMO nepřekonatelná postapokalyptická Sci-Fi. Přečetl jsem již třikrát a s chutí přečtu po čtvrté.
Ad Lerek - Tma 2.0 je IMO nejlepší česká SF. neff nejlepší SF spisovatel. Co dodat?
Naposledy upravil(a) Melkhior dne 3.1.2006 16:51, celkem upraveno 1 x.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Ta knížka je opravdu hodně povedená...a četli jste její pokračování? Noc trifidů? pokud ne, radši ji ani nečtěte :!:
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Wyndham obecně psal skvěle...Midwichské kukačky, Kukly, Útok z hlubin...jedna postapokalypsa lepší druhé 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

LordArian píše:Ta knížka je opravdu hodně povedená...a četli jste její pokračování? Noc trifidů? pokud ne, radši ji ani nečtěte :!:
Ach jo bohužel jsem to koupil. Dvě stovky v CENSORED. Autor by zasloužil vykastrovat za kurvení klasiky.

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

@Lerek: Mein Kampf, hm... ale nesouhlasis s nim, ze ne?
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

i když wyndham nemá natolik propracovaný pád starých pořádků, proti neffovi ve Tmě, tak je to skvělá kniha, která proslavila postapo
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mein Kampf byla děsná splácanina (horší v tomto směru je pouze "bible" Varga Vikkernese, však pan psychopat vycházel z MK a podařilo se mu úroveň srazit ještě o pár řádů níže, záslužný to čin), mě by zajímalo jeho pokračování Mein Kampf mit meiner Frau :-D

A o pokračovaní Dne Triffidů čtu poprvé...no a jak to tak čtu, tak jsem asi o nic nepřišla, že ano...
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

Vampiria píše: A o pokračovaní Dne Triffidů čtu poprvé...no a jak to tak čtu, tak jsem asi o nic nepřišla, že ano...
Ne nepřišla, škoda papíru vyplýtvaného na tu zrůdnost...

Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

MK je buď splácanina nebo dobrá kniha, záleží na tom, co v ní hledáš
"pokračování" MK kupodivu je byť jen volné s názvem Zweites Buch, ale pro člověka, který se ani příliš nezajímá o nacismus či fenomén hitler je čtení ztrátou času

Noc Trifidů, raději bez komentáře, takový shit ho ani nepotřebuje
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Lerek: Mě to přišlo, co se literární úrovně týče, dost příšerné. Četla jsem ten překlad od Zítka, originál ne (třeba je to v něm lépe vyjádřeno?), německy umím asi jako Šteindler s Vávrou v Alles Gutte.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmm, Den Trifidů není špatnej... Nevím proč, ale když jsem sledoval 28 dní poté (či jak se to jmenuje), tak jsem si na DT vzpomněl.

Mein Kamp - nečetl jsem, ale podle mých kamarádů, co ho četli nemá hodnotu ani toaletního papíru :lol: - děsná nuda.

Ondřej Neff - celkem se mi svého času líbilo Milenium 2 (jak tam byli Umrani) - ale jinak je to další z autorů, kterým se vyhnu obloukem (když teď něj čtu nějaký článek, tak pomalu dostávám vyrážku :lol:). I když jeho knihy o vývoji a historii sf se mi celkem líbily.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vampiria píše: německy umím asi jako Šteindler s Vávrou v Alles Gutte.
Šteindler německy tuším umí celkem plyně. Páč je to z půlky Němec. ;-)
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Vampiria: literární stránku to má pražádnou, v MK jde o vyjádřené myšlenky, německy umím pár základních pozdravů (např. Heil atd...však víte) a zhruba první lekci libovolné učebnice, takže originál jsem sice viděl, dokonce tisklý švabachem z dob Reichu, ale moc jsem si nepočetl
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“