já bych MNOHEM radši bych viděl příklad naprostého svatouška, jsi jím ty, Anreili?Ajantis_CG_thief píše:Anreil: MOC by mě zajímalo, jak by se lidé začali chovat, kdyby ot takto fungovalo... Ale MNOHEM radši bych to viděl na nějaké PC simulaci než ve skutečnosti
SMRT
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Nikoliv černě, pouze reálně. Stačí si představit, že většinu vězňů dnes tvoří romové rozdělení do malých a velice agresivních skupinek, že člověk hledající potěšení v práci ostrahy nemůsí být úplně "kladný", že vězeňské parcely nejsou zrovna příkladem luxusu a že se většina společnosti dívá na vězně jako na špínu nehodnou statusu člověka. Vážně netuším, kde bys v takovém prostředí chtěl získat pozitivní náhled. Snad strach a nenávist, ale zlepšení charakteru rozhodně ne.Ajantis_CG_thief píše:Ty to zase vidíš moc černě, doufám, že tak to nechodí v každé base na každém oddělení.
Neříkám, že vězení vytříbí charakter, ale že zcela odlišné a omezenén prostředí může u člověka úplně změnit životní hodnoty, poskytnout mu jiný náhled...
Netroufám si ale odhadnout, u kolika procent je to tak a u kolika jinak...
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to takhle vypadá a chodí ve všech věznicích, nejni to dobře a chtělo by to imho reformu vězeňství. Protože pak vězení nemá v podstatě smysl. Podle ducha dnešních zákonů by totiž mělo opravdu napravovat...Saruman píše:Nikoliv černě, pouze reálně. Stačí si představit, že většinu vězňů dnes tvoří romové rozdělení do malých a velice agresivních skupinek, že člověk hledající potěšení v práci ostrahy nemůsí být úplně "kladný", že vězeňské parcely nejsou zrovna příkladem luxusu a že se většina společnosti dívá na vězně jako na špínu nehodnou statusu člověka. Vážně netuším, kde bys v takovém prostředí chtěl získat pozitivní náhled. Snad strach a nenávist, ale zlepšení charakteru rozhodně ne.
Až dostuduju, zasadím se o to

- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hamster- tak si vezmi, ze do konca zivota budes tvrdnut v base, alebo zomries
a ja som povedal, ze smrti sa az tak nebojim.... Ti, co su zatvoreni na 10, 15 atd. rokov, maju nadej, ze sa raz von dostanu...

If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě zatím nemělo smysl nikdy, nevím totiž o nějaké "zlaté éře věznictví", ne že by se to nějak extra lepšilo.Ajantis_CG_thief píše:Pokud to takhle vypadá a chodí ve všech věznicích, nejni to dobře a chtělo by to imho reformu vězeňství. Protože pak vězení nemá v podstatě smysl. Podle ducha dnešních zákonů by totiž mělo opravdu napravovat...
Až dostuduju, zasadím se o to
A k tvému závazku - beru tě za slovo

No ono to tvrdnutí v base nemusí být díky snaze pitomých ochránců lidských práv něják zvlášť drsné. Ber to takhle: máš zajištěnou potravu, zábavu a cokoli dalšího, pokud si to vyřveš jako své přirozené právo.Elessar píše:Hamster- tak si vezmi, ze do konca zivota budes tvrdnut v base, alebo zomriesa ja som povedal, ze smrti sa az tak nebojim.... Ti, co su zatvoreni na 10, 15 atd. rokov, maju nadej, ze sa raz von dostanu...

"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
Mě také ne, ale jako život odsouzeného vraha mi to něják tvrdé nepřipadá.Ajantis_CG_thief píše:Melkhior: Mně by ale takový život zrovna neuspokojoval![]()
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."
Jak řiká ajantis - vždycky doufáš, že se z toho ještě můžeš dostat. Vzdát to hned na začátku mi připadá jako pěkná srabárna.Elessar píše:Hamster- tak si vezmi, ze do konca zivota budes tvrdnut v base, alebo zomriesa ja som povedal, ze smrti sa az tak nebojim.... Ti, co su zatvoreni na 10, 15 atd. rokov, maju nadej, ze sa raz von dostanu...