P.S. Nevidím nic pozitivního na opadávání masa z žeber (aka bičování devítiocasou kočkou před celou flotilou - kteréžto spojení asi znáš). "Prznění" "pannen" dýkou může být samozřejmě zábavná záležitost
SMRT
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vampiria: Psaní závěti mi nikdy nepřišlo na mysl... Asi ukázka toho, že si smrt moc nepřipouštím a žiju vlastně lehkomyslně? Možností může být víc (hehe, no asi nebude).
P.S. Nevidím nic pozitivního na opadávání masa z žeber (aka bičování devítiocasou kočkou před celou flotilou - kteréžto spojení asi znáš). "Prznění" "pannen" dýkou může být samozřejmě zábavná záležitost
(i když většina těchhle praktik mi přijde jako poměrně dost stereotypní... na druhou stranu, individualitě se asi meze nekladou (když to dotyčné "panny" baví
).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Melkhior: víš, já si myslím, že lidé jsou stále stejní- tehdy i teď. O tom se ostatně můžeš přesvědčit i tady v diskusi. To, že se tady dnes takové popravy nekonají, dle mého nesouvisí s nějakou "morální evolucí".
Ostatně si nejsem jist rozdílem mezi těmi lidmi na středověkém náměstí a Vampirii, která se tu rozplývá nad záznamy poprav...
Ostatně si nejsem jist rozdílem mezi těmi lidmi na středověkém náměstí a Vampirii, která se tu rozplývá nad záznamy poprav...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis_CG_Thief: Nerozplývám se
slabším povahám by z toho možná bylo nevolno, já neumím něco cítit při utrpení těch, kteří mi nejsou nějak blízcí, tak jsem na to klidně zírala. Ale že bych si to musela pouštět k snídani, obědu i večeři, tak to ne
Btw. poprava na elektrickém křesle je opravdu humusoidní záležitost. Kdo myslí, že je to brnkačka, tak se šeredně plete
Btw. poprava na elektrickém křesle je opravdu humusoidní záležitost. Kdo myslí, že je to brnkačka, tak se šeredně plete
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Nj, věčné hledání kompromisu mezi záchranou života a jeho kvalitou.Frosty píše:Zde jedna zpráva o eutanázii.
Obzvláště mě tam zaujal tento výrok: "lékaři někdy přistupují k rozhodnutím, která se za každou cenu nasnaží udržet pacienta na živu za cenu jeho velkého utrpení."
Něco podobného bylo také v Happy Tree Friends, že?Arthalion píše:Inak, poculi ste o tom chlapovi co si kamenom privalenu ruku odrezal nozikom?
Známe, mámeVampiria píše:Doporučuji jinak knihu Henri Samson - Tajnosti popraviště, půvabné čtení
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Sakra Sevencreature to nepochopils, že si dělám srandu?sevencreature píše:Takovéhle "lidi" nemůžu vůbec vystát (nehledě na gramatickou správnost). Pokud se tohle někomu líbí, tak mu přeju z celého srdce, aby si to vyzkoušel na vlastní kůži.Melkhior píše:Já rád mučení (ne na sobě proboha!).
Nejnižší forma života je podle mě ten, kdo úmyslně mučí někoho jiného. A to označení "nejnižší forma života" je ještě eufemismus.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
Jasně, že jsou stejní. Stále je nejoblíbenější zábavou vejrat na lidské utrpení. Znám to z vlastní zkušenosti - bydlím na frekventované křižovatce a když se někdo nabourá, tak bys měl vidět jak rychle takřka všichni všeho zanechají a jdou se pokochat pohledem na zdestruktované auto. S nadějí, že by třeba taky mohli vidět mrtvolu. Jinak řečeno - vytvoř příhodné podmínky a nejoblíbenější zábavou lidu se stane opět sledování poprav... A to je to, co mě fascinuje, my jsem totiž opravdu stejní jako lidé, kteří seděli v koloseu za dob Říma a s nadšením hodným fotbalových fanoušků řvali na všechny strany a užívali si všechnu tu krev a bolest.Ajantis_CG_thief píše:Melkhior: víš, já si myslím, že lidé jsou stále stejní- tehdy i teď. O tom se ostatně můžeš přesvědčit i tady v diskusi. To, že se tady dnes takové popravy nekonají, dle mého nesouvisí s nějakou "morální evolucí".
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, jak vypadá takový předmanželský trest?Ave píše:Třeba v afrických kmenech je ale trest za předmanželský trest ukamenování.
Asi tam máš chybku
Tak tohle je kultovní díl, ten parchant Lumpy v něm dostal co protoyenn píše:Něco podobného bylo také v Happy Tree Friends, že?Arthalion píše:Inak, poculi ste o tom chlapovi co si kamenom privalenu ruku odrezal nozikom?![]()
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Melkhior: Neřekl bych, že se jsou "pokochat" nebo že by to byla jejich "zábava" (většinou). Lidi holt násilí zajímá a fascinuje, což není synonymum pro bavení se (nejspolehlivější způsob pro přilákání celé rodiny k TV zprávám známe, že?). Nahrává tomu i fakt, že v našich krajích se s "krvavým" násilím příliš často osobně nesetkáš.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Naštěstí.
Ale příklad Jugoslávie nám ukázal, že co není může být.
I v New Orleans se ledacos změnilo, když šlo o život.
Apropo Neffova Tma, je v tomto ohledu velmi zajímavé dílko.
Ale příklad Jugoslávie nám ukázal, že co není může být.
I v New Orleans se ledacos změnilo, když šlo o život.
Apropo Neffova Tma, je v tomto ohledu velmi zajímavé dílko.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Člověk je z podstaty násilnej parchant. Byl, je a vždycky bude. A pokud se člověk dneska násilí vzdává, tak spíš proto, že se mu to vyplatí, než z nějaký vrozený šlechetnosti (takovejch je IMHO hodně málo). Trochu jsme tomu odvykli, ale jakmile opravdu zle poteče do bot, většina lidí, krom těch nejbeznadějnějších ovcí a těch pár mesiášů, si po krku půjde.
Zas na druhou stranu, násilí a destrukce jsou naprosto nedílnou součástí všech těch hentých oných přírodních procesů a tomu podobně, takže co už, že jo...
Zas na druhou stranu, násilí a destrukce jsou naprosto nedílnou součástí všech těch hentých oných přírodních procesů a tomu podobně, takže co už, že jo...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
To jo, vede... Ale jak říkám, o altruismu to IMHO není. Je to něco za něco. Buď hodnej a společnost se pokusí ti zajistit relativní bezpečí, v nejhorším pak potrestání těch, kdo by nebyli hodný na tebe. V konečným důsledku jde o tvůj kejhák, ne kejháky těch ostatních, protože obecný blaho je v tomhle případě i tvoje blaho...Ajantis_CG_thief píše:Jo, ta agresivita v člověku je, bylo k tomu dokonce i téma v aktuálním Levelu.
Ale s tím, že se v naší společnosti teď neprojevuje, má dle mého co dočinění i společnost, která nás k jeho potlačování vede.
Kdyby se z nějakýho důvodu radikálně změnilo uspořádání společnosti a to násilí se najednou začalo vyplácet, většina z nás se ráda a rychle rozpomene.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
A bylo by to násilí všech proti všem? Nebo by se vyvinula určitá spojenectví na základě nějakých souvislostí (příbuznost, přátelství, manželství, kmeny, městské státy atd.)? A nevedou tahle spojenectví zase k větším spojenectvím proti větším nepřátelům (národy, nadnárodní organizace)? Tzn. - ke stabilitě a míru (víceméně) v oněch společenstvích?Cesare píše:Kdyby se z nějakýho důvodu radikálně změnilo uspořádání společnosti a to násilí se najednou začalo vyplácet, většina z nás se ráda a rychle rozpomene.
Bez spolupráce nepřežije ani opice, natož člověk, který se z ní vyvinul. Násilí omezuje už samotný pud sebezáchovy (Když já můžu vraždit, pak může vlastně vraždit každý!). Stejně jako by se lidé na násilí rychle rozpomněli, tak by si taky uvědomili, jak moc se vyplatí spolupracovat a nebýt násilnický.