P.S. Nevidím nic pozitivního na opadávání masa z žeber (aka bičování devítiocasou kočkou před celou flotilou - kteréžto spojení asi znáš). "Prznění" "pannen" dýkou může být samozřejmě zábavná záležitost

Moderátoři: Sadako, sevencreature
Nj, věčné hledání kompromisu mezi záchranou života a jeho kvalitou.Frosty píše:Zde jedna zpráva o eutanázii.
Obzvláště mě tam zaujal tento výrok: "lékaři někdy přistupují k rozhodnutím, která se za každou cenu nasnaží udržet pacienta na živu za cenu jeho velkého utrpení."
Něco podobného bylo také v Happy Tree Friends, že?Arthalion píše:Inak, poculi ste o tom chlapovi co si kamenom privalenu ruku odrezal nozikom?
Známe, mámeVampiria píše:Doporučuji jinak knihu Henri Samson - Tajnosti popraviště, půvabné čtení
Sakra Sevencreature to nepochopils, že si dělám srandu?sevencreature píše:Takovéhle "lidi" nemůžu vůbec vystát (nehledě na gramatickou správnost). Pokud se tohle někomu líbí, tak mu přeju z celého srdce, aby si to vyzkoušel na vlastní kůži.Melkhior píše:Já rád mučení (ne na sobě proboha!).
Nejnižší forma života je podle mě ten, kdo úmyslně mučí někoho jiného. A to označení "nejnižší forma života" je ještě eufemismus.
Jasně, že jsou stejní. Stále je nejoblíbenější zábavou vejrat na lidské utrpení. Znám to z vlastní zkušenosti - bydlím na frekventované křižovatce a když se někdo nabourá, tak bys měl vidět jak rychle takřka všichni všeho zanechají a jdou se pokochat pohledem na zdestruktované auto. S nadějí, že by třeba taky mohli vidět mrtvolu. Jinak řečeno - vytvoř příhodné podmínky a nejoblíbenější zábavou lidu se stane opět sledování poprav... A to je to, co mě fascinuje, my jsem totiž opravdu stejní jako lidé, kteří seděli v koloseu za dob Říma a s nadšením hodným fotbalových fanoušků řvali na všechny strany a užívali si všechnu tu krev a bolest.Ajantis_CG_thief píše:Melkhior: víš, já si myslím, že lidé jsou stále stejní- tehdy i teď. O tom se ostatně můžeš přesvědčit i tady v diskusi. To, že se tady dnes takové popravy nekonají, dle mého nesouvisí s nějakou "morální evolucí".
Ostatně si nejsem jist rozdílem mezi těmi lidmi na středověkém náměstí a Vampirii, která se tu rozplývá nad záznamy poprav...
Hmm, jak vypadá takový předmanželský trest?Ave píše:Třeba v afrických kmenech je ale trest za předmanželský trest ukamenování.
Tak tohle je kultovní díl, ten parchant Lumpy v něm dostal co protoyenn píše:Něco podobného bylo také v Happy Tree Friends, že?Arthalion píše:Inak, poculi ste o tom chlapovi co si kamenom privalenu ruku odrezal nozikom?![]()
To jo, vede... Ale jak říkám, o altruismu to IMHO není. Je to něco za něco. Buď hodnej a společnost se pokusí ti zajistit relativní bezpečí, v nejhorším pak potrestání těch, kdo by nebyli hodný na tebe. V konečným důsledku jde o tvůj kejhák, ne kejháky těch ostatních, protože obecný blaho je v tomhle případě i tvoje blaho...Ajantis_CG_thief píše:Jo, ta agresivita v člověku je, bylo k tomu dokonce i téma v aktuálním Levelu.
Ale s tím, že se v naší společnosti teď neprojevuje, má dle mého co dočinění i společnost, která nás k jeho potlačování vede.
A bylo by to násilí všech proti všem? Nebo by se vyvinula určitá spojenectví na základě nějakých souvislostí (příbuznost, přátelství, manželství, kmeny, městské státy atd.)? A nevedou tahle spojenectví zase k větším spojenectvím proti větším nepřátelům (národy, nadnárodní organizace)? Tzn. - ke stabilitě a míru (víceméně) v oněch společenstvích?Cesare píše:Kdyby se z nějakýho důvodu radikálně změnilo uspořádání společnosti a to násilí se najednou začalo vyplácet, většina z nás se ráda a rychle rozpomene.