Ty VŠECHNA náboženství světa znáš?CrowX píše:resp. všetky náboženstvá nemám rád
Náboženstvo
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Preto aby si vlastne nevedomky nebol fašistom? Ak ľudia absolútne odsudzujú nejakú skutočnosť tak sa ich správanie začne skoro približovať tomu čo odsudzujú. Myslím, že ten citát z BG sa tu dosť hodí "he who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster" 
edit: to MCZ - mne nevadí nejaké konkrétne náboženstvo, ale to čo majú spoločné - viera v nejakú vyššiu bytosť a pod - to je pre mňa neprijateľne - resp. náboženstvá ignorujem.

edit: to MCZ - mne nevadí nejaké konkrétne náboženstvo, ale to čo majú spoločné - viera v nejakú vyššiu bytosť a pod - to je pre mňa neprijateľne - resp. náboženstvá ignorujem.
Pod tento príspevok sa len podpísať - tú druhú časť akurát chcel napísať, tá prvá je perfektná...CrowX píše:Preto aby si vlastne nevedomky nebol fašistom? Ak ľudia absolútne odsudzujú nejakú skutočnosť tak sa ich správanie začne skoro približovať tomu čo odsudzujú. Myslím, že ten citát z BG sa tu dosť hodí "he who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster"
CrowX: Nejak sa dnes výnimočne zhodujeme...

- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jab: Nech sú to "hriechy" hocikoho, náboženstvo, ako som písal sa mi už z princípu nepáči a keď sa k nemu pridá toto, tak...
MCZ: V náboženských životných múdrostiach sú často zakomponované veci nezlúčiteľné u mňa so zdravým rozumom. A človek sa imho náboženstvom dostane tak akurát do sveta paralelného s tým reálnym, čo imho vôbec nie je dobre. Ale je to moj názor, iný je Tvoj názor - v tom sa nezhodneme a asi sa nemá zmysel hádať o tcýhto veciach, elbo jedna strana nepresvedčí druhú...
MCZ: V náboženských životných múdrostiach sú často zakomponované veci nezlúčiteľné u mňa so zdravým rozumom. A človek sa imho náboženstvom dostane tak akurát do sveta paralelného s tým reálnym, čo imho vôbec nie je dobre. Ale je to moj názor, iný je Tvoj názor - v tom sa nezhodneme a asi sa nemá zmysel hádať o tcýhto veciach, elbo jedna strana nepresvedčí druhú...
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
to MCZ: Nechápem, na čo stále narážaš - nech je forma nejakého náboženstva rôzna vždy predsa ide o to isté - vieru v niečo - zvyčajne v nejakého boha, ducha, alebo proste toho, že ľudia sú nedokonalí a niečo iné je lepšie a tak je to správnejšie a pod - neodsudzujem z princípu - napr. z kresťanstva som sa naučil dosť (myslím myšlienky o porozumení, obetovaní a pod), ale vieru v nadprirodzeno proste nie som schopný akceptovať. 

1) Zbytečné nenávidět cosi, co v sobě může mít nádhernou ideu. Lepší tomu prostě věřit nebo nevěřit.Yachiko píše:Jab: Nech sú to "hriechy" hocikoho, náboženstvo, ako som písal sa mi už z princípu nepáči a keď sa k nemu pridá toto, tak...
V náboženských životných múdrostiach sú často zakomponované veci nezlúčiteľné u mňa so zdravým rozumom. A človek sa imho náboženstvom dostane tak akurát do sveta paralelného s tým reálnym, čo imho vôbec nie je dobre. Ale je to moj názor, iný je Tvoj názor - v tom sa nezhodneme a asi sa nemá zmysel hádať o tcýhto veciach, elbo jedna strana nepresvedčí druhú...
2) Píšeš to, jakoby každý věřící byl nějaký cvok. Ti lidé žijí v každodenní realitě s námi (mýtických civilizací už moc není). Například pro křesťany přijde to nejdůležítější až po smrti. Oni věří, že o ně bude po životě postaráno a tudíž se mohou soustředit na to důležité - na svůj život. V čem je to tolik v rozporu s tvým vnímáním reality?