Náboženstvo

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Melkhior píše:
1 - že křesťanské církve nepřinesly nic dobrého, zpomalovali vědecký vývoj etc. - blbost. Po pádu Říma se většina vědomostí udržela jen díky církvi, která byla vlastně jediné co přežilo a povedlo se jí do určité míry sjednotit kulturu evropy. Spousta vědomostí byla v tahu a vše se muselo začít tak trochu od znova. Pokud chcete vytahovat pokrok, tak si prosím nastudujte trochu historie, jinak nemá diskuze smysl.

3 - Opravdu bych rád viděl ateistu jak na smrtelné posteli nadále popírá Boha...
1 - Nelze ale též popírat, že spoustu důležitých věcí, které se tak nějak nehodily, prostě zcenzurovali (viz např. zavření platónské akademie).

3 - Ani nevíš, jak je tenhle výrok hloupý a vyvolává zbytečné konfrontace. Je to asi něco podobného jako: "Chtěl bych vidět tebe, kdyby ti zavraždili někoho blízkého, taky bys byl pro trest smrti." Prostě řekněme, že v některých chvílích má člověk problém s objektivitou, ale těžko to můžeš brát za bernou minci. Proto si raději podobné hlouposti odpust, nikoho jimi nepřesvědčíš, spíše naštveš. ;-)
Naposledy upravil(a) Jab dne 27.1.2006 16:15, celkem upraveno 1 x.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Yachiko: Můžeš mi definovat "nadpřirozené věci" :twisted: ?
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hehe, no z téhle diskuse jsem získal dojem, že na Slovensku nejsou náboženství moc v oblibě (a to je asi veškerý přínos) :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

7c: To by si sa divil, KDH a spol atď... :roll: :evil:

Vampiria: Naprirodzené veci? Bohovia, satanovia, peklo nebo, duchovia, upíri a podobné logicky nevysvetliteľné a nedokázané veci...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Yachiko: :lol: nevysvětlené a nedokázané :lol: no, tak doufej, že se nikdy s ničím takovým nepotkáš, když to bude podrážděné. Byli byl z Tebe 4 malí Yachikové, roztpýlení v různých koutech vesmíru :twisted:
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Vampiria: Ja verím, že nič takého nestretnem... ;-) 8-)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Yachiko: A zase jsme u té víry :twisted: věřit můžeš, ale nevíš :-P
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Nie neviem, to by som si netrúfal... ale verím... ;-) 8-)
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

to 7c: aký zaujímavý paradox, keďže v SR sa hlási k cirkvi nejakých 80% ľudí - v ČR je to myslím pod 10%. :lol:
Ale ako som už spomínal, tak podobne ako Yachiko ignorujem náboženstvá - nie je to tak, že by som páchal teroristické útoky na kostoly a pod. tzn. dokým mi dajú pokoj tak sú mi ukradnutí a myslím, že Yachikovi tiež. ;-) :lol:
There is a limit to stupidity.
182
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

...
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 6.3.2010 17:28, celkem upraveno 1 x.
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

On ten absolutní ateismus (ŽÁDNÍ bohové ani nadpřirozené jevy) je vlastně stejně beznadějný jako absolutní víra (VŠE se děje z popudu něčeho nadpřirozeného). Dva extrémistické pohledy a moc dobrého na nich není.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Melkhior: Ale ja ich existenciu nevylučujem... ale neverím v ňu... ;-)
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Yachiko píše:
Vampiria: Naprirodzené veci? Bohovia, satanovia, peklo nebo, duchovia, upíri a podobné logicky nevysvetliteľné a nedokázané veci...
OK. Tož mi definuj "logicky nevysvětlitelné". IMHO máš na mysli spíš hlavně to "nedokázaný" - tzn. v kontextu momentálně uznaných a přijímaných poznatků z oblasti přírodních věd poněkud "mimózní" a zdánlivě "nadpřirozený" jevy. Logiku bych do toho radši moc nepletla.
Ono - když se tak nad tím zamyslíš, všechno je možný. Přehnaně pozitivistickej a exaktní náhled na svět není IMHO to pravý ořechový. To, že se něco aspoň zatím nedaří vědecky postihnout a vysvětlit, nemusí znamenat, že to něco není. Samozřejmě netvrdím na 100%, že to něco nutně existuje, ale nehodlám to a priori popírat. IMHO klidně může bejt i to peklo. Co my víme?

...Any view of things that is not strange is false...;-)))
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Hŕstka ľudí si vytvorila zákony a náboženstvo na zastrašenie ostatných. - KRITIAS

Asi tak.
Kong Bao-tan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kong Bao-tan »

Nemůžu reagovat na všechno. Zvláště pokud mé myšlenky (možná ještě lépe, než bych to udělal sám) vyjadřoval celou dobu Ajantis. Bravo - podepsal bych se pod každý jeho přísěvek!!
Vampiria píše:atheismus je VÍRA - vy věříte, že bůh neexistuje ...atd
Naprosto s Vampi souhlasím. Víra a "nevíra" vlastně nejsou protiklady ale totéž - jen se na to člověk dívá pokaždé z jiné strany
Ajantis_CG_thief píše:Po své smrti se na základě karmy přesune člověk do vyšší či nižžší říše života- budeš-liu zlý, staneš se psem. Budeš-li dobrý, narodíš se třeba bohatý nebo v nějaké nebeské říši.... :!:
Jen nesouhlasím s tím, že forma "pes", "strom", nebo jakákoliv "nelidská" forma je horší než ta "lidská". PROČ co je člověku lepšího, než třeba na vrbě?
CrowX píše:nechápem prečo sa uctieva samotný Budha
On bude problém asi hlavně v tom, že Buddha není uctívaný jako například Alláh. Buddha je brán spíše jako učitel, kterého si vážím a ke kterému si půjdu pro radu.
Yachiko píše:V náboženských životných múdrostiach sú často zakomponované veci nezlúčiteľné u mňa so zdravým rozumom.
Třeba "nezabiješ" :?: ;-) Nebo třeba moudorsti asiských systémů, v nihž je imho skryto mnoho pravdy a moudrosti?

Já si myslím, že věřící jsem - ale ne v tom klasickém slova smyslu. O náboženství se zajímám. A mnoho myšlenek a principů se mi velmi líbí snad z každého "náboženství" o kterém něco vím... A ve "víru" v nic nevěřím.

PS: jen má trošku problém se středověkou církevní institucí a tím co z toho vzniklo. Inkvizicí a extrémistickými skupinami páchající zvěrstva ve jmému božím (byl bych rád, kdyby ste si s tím nespojili pouze muslismské terotisty)
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“