Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Uhm, tak Kuroisan není až tak jednoduchej, jak jsem si myslel. Začínám litovat, že jsem na tak malém levelu. Momentálně jsem 10/11 Fighter/Mage (tj. žádná kouzla 6. levelu), SS pouze 5 vrstev (tj. zhruba jedno kolo pro Kuroisana) a svitek PfMW jsem ještě ani neviděl.

Začínám mít obavu, že ho budu muset zabít tak, že prostě počkám až použije všechny kouzla a svitky :-? Kdyby měl alespoň něco zajímavého - stejně budu používat Celestial Fury a Sanchuudoku budu mít v batohu :-? Ve férovém boji nejspíš nemám šanci, už vzhledem k tomu, že je na vyšším levelu a má mnohem, mnohem lepší vybavení :-)

Btw vylepšený Guarded Coumpound byl celkem prima (i když mi nepřišel těžší než normálně), jen mi vadí, že na začátku oba jejich mágové najednou zakouzlí půl obrazovky kouzel na všechny postavy - ne, že by to bylo k něčemu dobré, ale trochu to zavání cheatováním.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

buton píše:Ve 3 patře sem narazil na típka jménem Aesgareth (hráč) tak sem si sním zahrál a 2x sem vyhrál. Sem si řekl no problem,ale náhodou sem se podíval jak je na tom moje postava a ze síly 19 je síla 5 .copak se stalo?
muzes s nim vygamblovat fakt supaar itemy.(hlavne ten balicek) a ty ucinky obvykle odezni do 24hodin. a pokud mas jaheiru/aeriitak by mely mit kouzlo zrus kletbu -treti uroven.
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

http://www.immortalfighters.net
Draci doupe ponetu
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

to 7c: tu som o tom niečo popísal http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=37310#37310 - stačí iba invisibility a celý Kuroisan sa môže ísť schovať - resp. dôležité je počkať, kým mu dôjde haste - pretože s ním je extrémne rýchly a tých jeho päť útokov človek neprežije nikdy - potom už len rýchlo backstab a je to - ja som tiež bol niekde pod 10/10 lvl takže sa to dá.
There is a limit to stupidity.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: No Yoshimo není žádnej expert, ale uvidím :-)

Jinak Guarded Compound jsem dal na podruhý - poprvý Sion hodil v Time Stopu Abi Dalzima a Anomen (který už byl trochu načnutý Kettou to neustál).

Jinak ty fightery jsem zabil jaksi mimochodem - nějak jsem si jich moc nevšímal.

Btw vlastně Siona zabila past. To mě docela překvapilo - navíc jsem tu past spustil já (čekal jsem, že mi to ublíží ale kdepak).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Tak ho môžeš obkľúčiť a dať aby všetci sekli naraz - to nerozchodí :twisted: a potom ak to prežije tak zas invisibility - úplne jednoduchá taktika, ale nemá šancu - najhorší je ten deathfog, ktorý stále hádže - nie že by mi nejako ublížil, ale ak bojujem v oblasti, kde sú neutrálne postavy tak ich buď zabije alebo sa stanú červenými. :-?
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

No momentálně je Kuroisan v zaparkovanej v hospodě, moje družina čeká venku, K. použil všechny svitky Death Fog, Improved Haste už taky skončila (trochu jsem si s ním zahrál na honěnou), ale pořád mu očividně zbývají zásoby PfMW. A družina obvykle moc útoků neustojí... Zkusím se zneviditelnit, zablokovat ho a vyčerpat jeho zásoby PfMW (protože na to usekat ho nemagickou zbraní se jaksi nikdo necítí :-) ).

Btw ale jinak je to pěkně blbá postava - z RP hlediska - protože z něj ty věci nevypadnou :roll: Jako je to zábavný prvek, ale příště už ho instalovat nebudu.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

sevencreature píše:No momentálně je Kuroisan v zaparkovanej v hospodě, moje družina čeká venku, K. použil všechny svitky Death Fog, Improved Haste už taky skončila (trochu jsem si s ním zahrál na honěnou), ale pořád mu očividně zbývají zásoby PfMW. A družina obvykle moc útoků neustojí... Zkusím se zneviditelnit, zablokovat ho a vyčerpat jeho zásoby PfMW (protože na to usekat ho nemagickou zbraní se jaksi nikdo necítí :-) ).

Btw ale jinak je to pěkně blbá postava - z RP hlediska - protože z něj ty věci nevypadnou :roll: Jako je to zábavný prvek, ale příště už ho instalovat nebudu.
Co vím, tak Kuroisan měl vždycky 5 svitku PfMW, tak bys tak dlouho čekat nemusel 8-)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Neferit: Tak teda nevím - podle jeho .cre by měl mít jen 5 PfMW v quick slotu, ale po jeho zabití (jak psal CrowX - když ho obklíčí tři postavy s Haste, SS a IS tak opravdu moc dlouho nevydrží) z něj vypadly 3 svitky a pokud si pamatuju, tak v závěrečném souboji zakouzlil PfMW asi 3x a když jsem ho proháněl po docích, tak to zakouzlil asi 4x :-? Takže možná "švindluje"? Těžko říct, když má RoV a AoP - takže kouzla sesílá prakticky okamžitě a jeho útoky jsem nějak nesledoval - navíc s tou debilní sférou okolo (CoM) není postavička vůbec vidět.

Čili čekání nemá význam... Maximálně je dobré počkat, až skončí Improved Haste - jinak je to docela nebezpečná záležitost.

Hmmm, takže moje "strategie" - postava s Boots of Speed před ním utíkala dokud nepoužil všechny Acid Fog svitky, Slow a Magic Missiles kouzla a neskončila Improved Haste. Pak se ke mně připojila Jaheira s IS (Scimitar +1) a Anomen (Mace +2) oba dva vypili Oil of Speed. Obklíčili jsme ho a za občasného zakouzlení Breach - F/M (měl Robe of Vecna) a Tashia - nakonec úspěšně porazili.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Mraky z deathfog odčaruješ pomocou klerika (stačí mať sanctuary) - zone of sweet air (niežeby sa z nich teda nedalo ujsť) - u mňa bol problém v tom, že keď sa mu minuli PfMW tak proste zdrhol - to som mu nemohol dovoliť a tak som iba počkal kým mu došlo haste - nabehol k nemu so všetkými a počkal na vhodnú príležitosť na backstab.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: Jj, já vím, ale použil jsem to za dobu hraní BG série jen párkrát. Jednodušší je ho před bojem trochu vyčerpat IMO. Ale kdybych měl silnější družinu, tak se s ním taky tak nemazlím :lol:
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Zdá sa mi to, alebo je Aran Linvail fakt neuveriteľne slabý? Shadow Thieves sa vôbec nechytali :roll: takže existuje nejaký mod, ktorý upravuje túto časť hry?
182
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Rogue Rebalancing. Nezkoušel. Na nějakém zahraničním fóru jsem však četl, že je to maso. Cheatující neviditelní zloběji... Ale neručím za to.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Tak to je už trochu veľa - normálne by stačilo aby používali invisibility potions, niektorí haste, lepší výber kúziel pre mágov a hlavne vylepšiť Arana - ten bol asi najhorší/najslabší z celého guildu. :roll:
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Mě by zajímalo, proč ještě nikdo nevylepšil ten souboj s Harpers. Řekl bych, že to je něco jako Guarded Compound - jen místo CF se tu získá RoW - celkem dobrý předmět. A navíc je to poměrně zajímavý quest, navíc pokud má hráč romanci s Jaheirou, tak se k tomu dostane až relativně dost pozdě.

Prostě ta parta co tam je člověku způsobí asi tolik potíži jako parta zmutovaných Gibberlingů :roll: Na ty kecy, hlavně o Imprisonment, bych čekal alespoň nějaké ty Time Stopy :-?

Jinak vylepšený Groove je super - ta parta zvířat je skvělá věc a řada kolonií jakbysmet. Jen ti druidi sesílají Insect Plague nějak podezřele rychle... Tím myslím instant casting... Teda seslal ho jen jeden, protože na začátku jsem zakouzlil Greater Command jen tak aby se neřeklo, a kupodivu všichni druidi na 14 kol zaparkovali :roll:

Btw existuje nějaká obrana proti Insect Plague a spol. kromě Dispel Magic? Asi ne, co...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Skúšal si spell immunity? Možno ešte spell trap a pod. :think:

edit: k Druids grove - a čo Faldorn?

edit2: greater command (alebo emotion) je v kombinácii s greater malison vynikajúce kúzlo - najlepšie sa mi s nimi likvidujú tie random party z tactics (iba z nich mám minimálne 1 000 000 exp.) :twisted:
182
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“